יום שני, 8 ביולי 2013

מתכון לטבעות עוף עם תירס אפויות

תחילת שבוע כבר פה עברנו עם הילדודס סוף שבוע עמוס ומעייף ( לנו ההורים כמובן).
היום החלטתי שאני מכינה קציצות עוף עם תירס אפויות, מי אמר שחייבים לטגן קציצות?
מאז שאני נכנסתי למשטר קל החלטתי שגם הילדים צריכים לאכול בריא יותר, אז אפשר בהחלט לאפות בתנור, ולחסוך את כל השמן.
הקציצות יוצאות רכות, נימוחות, עסיסיות . הן מעולות וקשה להאמין שהן לא מטוגנות.
את המתכון לקחתי מתוך הספר " שגב אקספרס"


המצרכים ל 10 טבעות עוף:
חצי קילו חזה עוף טחון דק
ביצה
כוס גרעיני תירס משומרים ומסוננים ממים
מלח, פלפל

לבלילה:
4 ביצים
4 כפות גדושות קמח תופח

לציפוי:
פירורי לחם- מומלץ מסוג פאנקו ( פירורי לחם יפנים).


אופן ההכנה:
מערבבים את העוף הטחון עם הביצה מעט מלח ופלפל. מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים עד למרקם אחיד.
יוצרים 10 קציצות עגולות.

מערבבים היטב את חומרי הבלילה.






טובלים את הקציצות בבלילה ונזהרים שלא יתפרקו.
מוציאים את הקציצות מהבלילה ומעבירים לפירורי הלחם.

מצפים את הקציצות מכל הכיוונים ובעזרת האצבעות יוצרים חור במרכז הקציצה המצופה.
הופכים אותה לטבעת שמנמנה.
מניחים את הטבעות בתבנית אפיה.






מכניסים לתנור שחומם מראש ב 190 מעלות .
אחרי 10 דקות הופכים את הטבעות ואופים עוד כ 5 דקות או עד שהן מוצקות וזהובות.

מניחים בצלחת עם קטשופ, מיונז וירקות טריים.

בתאבון ילדים אהובים שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...