יום חמישי, 11 ביולי 2013

מתכון לפסטה בולונז - איטליה במיטבה!

הדבר הכי אהוב על ילדי ובעלי ( אחרי השניצל ) זה פסטה בולונז  . 
אוכלים בכייף ובקלי קלות, מנה נהדרת לצהרים.
ישנם הרבה מתכונים לפסטה בולונז וכל אחד מכין אותה קצת אחרת ( גם אני  זה תלוי עם אני מכינה לילדים או לאירוח חברים).
המנה משלבת את כל אבות המזון בתוכה והינה בריאה ומזינה מאוד.

היום אתן את המתכון הפשוט והקליל שלי . ( יגיע גם המתכון המשודרג).

המתכון מכיל 62 נקודות - 8 מנות , כל מנה כ 8 נקודות .




החומרים:
500 גרם פסטה 
250 גר בשר בקר ללא שומן
1 בצל קצוץ
2 עגבניות חלוטות וקצוצות
כף שמן לטיגון
חבילה קטנה של רסק עגבניות
כפית שום כתוש
כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית בהרת
כף מרק עוף
מלח, פלפל
כוס וחצי מים

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים, כ 8 דקות לרמת אל דנטה.



במחבת מוסיפים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.



בנתיים עד שהפסטה והבצל מוכנים מערבבים בקערה את הבשר עם הפפריקה אדומה, בהרת,פלפל שחור ומלח,מערבבים.


מוסיפים את תערובת הבשר למחבת עם הבצל ומטגנים עד להשחמה והתפוררות הבשר.



מוסיפים את העגבניות ,רסק עגבניות, שום כתוש, ומים.

מחממים, מוסיפים מרק עוף, טועמים מתקנים תיבול. מבשלים את הרוטב כ 5 דקות.
מסננים את הפסטה המבושלת.
מעבירים את הפסטה לסיר עם הבשר והרוטב ומערבבים. מבשלים עוד 7 דקות.





מעבירים לקערת הגשה, ואוכלים!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...