יום ראשון, 7 ביולי 2013

מתכון לכרובית בפיתה

אייל שני, אייל שני, מה לא נאמר על השף המהולל...
לשף אייל שני שני סימני היכר בולטים, חיבתו המובהקת לעגבניות ושפתו המליצית. 
הבחור פשוט ג א ו ן!
על  " המזנון " של אייל שני שמענו רבות, והנה ערב אחד הגענו אני ובעלי " למזנון"
"המזנון "למי שלא מכיר  היא מסעדת מזון מהיר המציעה מבחר מנות בפיתה, כן, כן, הכל בפיתה!

אני הגעתי מוכנה מראש ולפי כל ההמלצות הזמנתי מנה של " כרובית בפיתה". 
כמו כולם סיקרן אותי לדעת מה מיוחד במנת הכרובית בפיתה...
הגיעה הפיתה נגסתי ביס ראשון, והכרובית פשוט ערפלה את חושי.
מנה פשוט גאונה בפשטות שלה - פשוט תענוג.
ולמי שמכיר אותי ולמי שלא ,כשאני טועמת משהו אילהי בחוץ הוא חייב להיכנס למטבחי.
לאחר חיפוש קליל בגוגל מצאתי את המתכון המבוקש.

השינוי היחיד במתכון הוא שהחלפתי את הבצל הירוק בעירית קצוצה . 

החומרים :
כרובית צעירה במשקל ממוצע של 500 גרם
שמן זית
חצי כף מלח אטלנטי
סיר עם מים רותחים מומלחים

לרוטב:
3 עגבניות חלוטות וקצוצות
כוס טחינה ביתית
רבע חבילה עירית קצוצה ( המקור זה 2 בצלים ירוקים קצוצים דק)
כף סחוג ירוק
זרעים סחוטים מעגבניה
כפית מלח גס 

פיתה טריה


מחממים מים רותחים עם מלח גס לרתיחה, רק כאשר המים מבעבעים מכניסים את הכרובית לחליטה שתימשך 1-10 דקות. כרובית נחשבת מוכנה כשהיא נכנעת מעט ללחיצה, אך עדיין קשה מעט . 




מסננים את המים מהכרובית ומניחים אותה בתבנית אפייה, כדי שתתקרר. תהליך הקירור אורך כ-10 דקות.


אחרי שהכרובית מצטננת מעט מזליפים שמן זית על כפות הידיים, ומעסים את הכרובית מפזרים מעל לכרובית קמצוץ מלח . מפרקים את הכרובית לפרחים ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 250 מעלות. על התנור להיות בחום הגבוה ביותר שלו, כשהכרובית מוכנסת אליו לקבלת מכת חום.

שהכרובית מזהיבה ומקבלת צבע שחום יפה, היא מוכנה.



בזמן שהכרובית בתנור מכינים את הרוטב:

בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את פרחי הכרובית.








הרכבת " כרובית בפיתה"
מסירים את ראש הפיתה, וממלאים את הפיתה בכרובית.
נותנים ביס ומתענגים.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...