יום שלישי, 26 בנובמבר 2013

מתכון לעוף צלוי עם סומק, זעתר ולימון


מתכון שונה וטעים לעוף מהספר של אוטולנגי
את העוף יש להשרות למשך מספר שעות , עדיפות ללילה, סופג את כל הטעמים.




המצרכים
4-6 כרעים של עוף
  • 2 בצלים אדומים/  או לבנים, פרוסים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית, בתוספת נוספת לטפטוף
  • ½ 1 כפיות של פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף סומק
  • 1 לימון, פרוס לפרוסות דקות
  • 200 מ"ל  ציר עוף או מים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות ZA-עטר
  • 50 גרם צנוברים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
בקערה גדולה, או תבנית אפייה מקרמיקה, מערבבים את העוף עם הבצל, שום, שמן זית, תבלינים
פרוסות לימון, מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד. 




מכניסים  למקרר לכמה שעות או למשך לילה.



מחממים התנור 200 מעלות. 
מוציאים מהמקרר , מסדרים את העוף בתבנית (צד העור צריך להיות למעלה) .




צולים למשך 30 - 40 דקות, עד שהעוף בצע חום כהה .
במחבת קולים את הצנוברים עם קורט מלח
מעבירים את העוף החם לצלחת הגשה ומקשטים במעט  פטרוזיליה קצוצה, צנוברים פזורים וטפטוף של שמן זית. אפשר להוסיף  זעתר וסומק.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...