יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מתכון בסיסי לפחזניות


מתכון לפחזניות מוצלחות וטעימות ממש כמו שמוכרים בקונדיטוריות.
בצק לפחזניות נקרא בצק רבוך (מלשון רביכה). זהו בצק שמכינים בבישול, והכנתו מהירה ופשוטה.
הבצק משמש כבסיס לקינוחים רבים: אקלייר, פרופיטרולים ופחזניות מלוחות .
תיצמדו לחומרים ולהוראות, תצאנה לכם פחזניות מוצלחות וטעימות, מדובר בעניין של דקות עד שפחזניות מוכנות.

את המתכון הבא לקחתי מתוך הספר של רוני ונציה - " חלומות מתוקים" עם שינוי קטן שלי
כ 20-25 פחזניות









מצרכים:
1כוס מים
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס ורבע קמח
4 ביצים

לפחזניות מתוקות מוסיפים 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

לחמם תנור מראש בחום של 190 מעלות.

בסיר על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה יחד את המים, החמאה,והמלח. ( למילוי מתוק להוסיף גם סוכר ) בוחשים מפעם לפעם עד שהחמאה נמסה מביאים לרתיחה מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים בזריזות עד להטמעה מלאה. הבצק נפרד מדפנות הסיר.




בשלב הזה אני מעבירה את הבצק לקערת המיקסר ומערבבת על מנת לקרר את התערובת. 



מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.









מכינים תבנית עם נייר אפייה .
את הבצק המוכן מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן. 
מזלפים פחזניות לפי הגודל הרצוי.

חשוב להשאיר רווח של 2-3 ס"מ בין הפחזניות מאחר והן גדלות בעת האפייה. 



מעבירים לתנור ואופים כ - 20 דקות ( אין לפתוח את דלת התנור). 
מוציאים את התבנית מהתנור מצננים לטמפ' החדר.




אפשריות מילוי:

מלוח:
סלט טונה-
1 קופסא של טונה בשמן , מסוננת
2 מלפפונים חמוצים
 חצי גמבה חתוכה לקוביות
 בצל ירוק חתוך לעיגולים קטנים
2 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח/ פלפל שחור
לערבב הכל ביחד ולמלא.


מילוי מתוק:

מילוי קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
 כפית תמצית וניל טובה
2 כפות סוכר
מקציפים הכל יחד לקרם יציב
ממלאים את הפחזניות ובוזקים מעליהם אבקת סוכר / גנאש שוקולד.
 










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...