יום ראשון, 17 בנובמבר 2013

מתכון מדהים לסופגניות ביתיות

לקראת חג החנוכה הקרב ובא , אי אפשר  לחגוג בלי סופגניות, ותאמינו לי זה לא כזה קשה להכין בבית סופגניות.
זה אומנם דורש קצת עבודה אך התוצאה שווה את המאמץ.

סופגניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי ריבה קלאסי,

מקור המתכון של השפית סבינה ולדמן




מצרכים:


500
גרם קמח שמרים
40 גרם סוכר
140 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
2 ביצים
1 חלמון
רבע כפית גרדת לימון או תפוז
קורט מלח
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר מניחים את החלב, סוכר, ביצים, חלמון, גרדת לימון ומלח.
2. מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים. 



6. מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ
7. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן ומרווחים של כ- 3 ס"מ .
8. משמנים מעט את הכדורים על מנת למנוע התייבשות.



9. מתפיחים שוב כ -45 דקות עד להכפלת הנפח.
10. מחממים בסיר רחב שמן לחום בינוני נמוך.
11. מטגנים כ4 עד 5 סופגניות בכל פעם 5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
12. מעבירים לנייר סופג. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.








 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...