יום שלישי, 5 בנובמבר 2013

מתכון למלבי שמנת וקרם קוקוס

מלבי נחשב לאחד הקינוחים הפופולאריים והאהובים במיוחד עלי. מעין סוג של פודינג שמנת, המקור מהמטבח הערבי.
המתכון ממש פשוט להכנה ומפיק כ- 20 -24 מנות אישיות


הוסיפו קוקוס ופיסטוקים כתושים סירופ אדום  ויש לכם אחלה קינוח קל ומהיר.
המלבי דורש קירור של כמה שעות במקרר , עדיפות ללילה.
ניתן לאחסן במקרר עד 4 ימים.

מתאים לאירוח ומסיבות ( הכנתי אותו למסיבת יום הולדת של דניאל).



המצרכים:

1 קופסא של קרם קוקוס
1 שמנת מתוקה
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
7 כפות קורנפלור גדושות ( מערבבים בכוס חלב)
כפית תמצית מי ורדים או מי זוהר.



לקישוט:
קוקוס
פיסטוקים/ בוטנים קצוצים
סירופ אדום.

להכנת הסירופ:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
מעט צבע מאכל אדום
2-3 טיפות תמצית מי ורדים.

אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את החלב , שמנת וקרם קוקוס + כוס סוכר.  מנמיכים את הלהבה.




בינתיים יוצקים כוס חלב לקערת ערבוב קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים עד המסת הקורנפלור וקבלת ונוזל חלק ללא גושים.
מוסיפים את הקורנפלור המומס לחלב ומערבבים היטב.
מוסיפים את תמצית מי הוורדים ( יש לשים לב ,התמצית מרוכזת וכל תוספת של טיפה מיותרת עשויה להפוך את המתוק למריר.).
לא מפסיקים לערבב כדי שלא תצטבר שכבה שרופה בתחתית. (שלב זה לוקח כ-10 דקות).
כאשר התערובת שבסיר נהיית סמיכה, מכבים את האש .
מעבירים בעזרת מצקת לכלי הגשה , אני ממליצה לשים בקעריות  פלסטיק קטנות חד-פעמיות .





להכנת הסירופ:
יוצקים את המים והסוכר לסיר קטן ומביאים לרתיחה , מוסיפים תמצית מי ורדים ומנמיכים להבה, מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ סמיך. מסירים מהלהבה, מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל אדום.
את הסירופ ניתן לשמור בבקבוק לחיץ שקונים בכל חנות של כלים חד פעמיים. נשמר במקרר עד חודש ויותר.
 




אופן ההגשה:
יוצקים מהסירופ על המלבי ומגישים בתוספת שבבי קוקוס ופיסטוקים/בוטנים.







 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...