יום שבת, 30 בנובמבר 2013

ריבת שזיפים ביתית

תמיד כשאני מוזמנת לחברים/ משפחה לארוחת בוקר / ברנץ אני נוהגת להביא איתי ריבה תוצרת בית.
המתנה הכי שווה ודי פשוט להכינה,  בלי יותר מידי מאמץ מקבלים ריבה תוצרת בית איכותית וטעימה.
צנצנת ריבה ביתית משזיפים פשוט וטעים!!!





המצרכים:
קילו שזיפים 
חצי קילו סוכר
3 טיפות לימון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את השזיפים ומנגבים אותם.




חותכים לחצי , רבעים או קוביות, לפי טעם אישי ואיך שאוהבים.



להכניס לסיר את השזיפים,לשפוך מעל את הסוכר ולערבב היטב.




מבשלים על אש נמוכה יחסית ,מידי פעם מערבבים בעדינות את התערובת תוך כדי בישול.

לבשל בערך שעה וחצי עד שהריבה הופכת להיות סמיכה.

לאחר שכיבינו את האש להוסיף לימון ולערבב.







בסיום הבישול נקבל בסיר כמו מחית סמיכה בתוספת נוזלי השזיפים,

מעבירים את הריבה החמה לצנצנת, סוגרים , לאחר שהצטנן שומרים במקרר. 

נשאר במקרר לחודש ויותר.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...