יום ראשון, 1 בדצמבר 2013

מתכון לגולאש הונגרי


גולאש-  "גו-יאש" -  תבשיל הונגרי סמיך ומלא בטעמים של בקר משובח  שהכינו רועי צאן,  היה נפוץ בשל פשטות הכנתו.  
המטבח ההונגרי מתהדר בו, ארוחה שלמה ומשביעה, מנה שתחמם את הלב והנשמה.
  ניתן להוסיף תפוחי אדמה או להגיש עם אורז , קוסקוס אבל הכי מקובל זה פשוט לטבול 
לחם שחור ברוטב!
אי אפשר לעמוד ברוטב המתובל שמכסה את הבקר.




המצרכים:

1 ק"ג קוביות כתף או שריר חתוך לקוביות
2 כפות שומן אווז
2 כפות שמן
2 בצלים גדולים חתוכים גס
2 שיני שום חתוכים לפרוסות
1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות ( לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כף מרק עוף
3-4 עלי דפנה
מלח, פלפל
2 כוסות מים רותחים.


אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה קלה.



מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את שומן האווז ומערבבים.





מוסיפים פפריקה אדומה, מרק עוף, מלח, פלפל ורסק עגבניות. מערבבים היטב.




מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה.



מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הגזר, מנמיכים את האש ,מכסים את הסיר ומבשלים  כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאד.

לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל  פטרוזיליה קצוצה ומגישים .











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...