יום שבת, 28 בדצמבר 2013

מתכון לעוגיות שושנים של אמא

זה המתכון המוצלח ביותר לעוגיות שושנים, מתכון שמבוסס על בצק שמרים, מתכון של אמא היקרה שלי



 
מצרכים:
4 כוסות קמח
50 גר' שמרים
3 חלמונים ( צהוב)
1 ביצה שלמה
200 גרם מחמאה
חצי כוס סוכר
1 כוס מים
כפית גרידת  לימון/תפוז

להכנת המרנג:
3 חלבונים
כוס ורבע סוכר
כפית נס קפה

אופן ההכנה:
בקערה שמים קמח, שמרים, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים חלמונים, מחמאה וכוס מים.



מערבלים עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.


עוטפים  את הבצק בניליון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר לשעתיים.

מכינים את המרנג:
מקציפים חלבונים , סוכר ונס קפה עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.



מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל שלוש עיגולים.
פותחים כל עיגול לאורך ומניחים ממילוי המרנג.



מגלגלים לרולדה.
חותכים בסכין ומסדרים בתבנית אפיה, וכך הלאה עם שאר הבצק.







מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...