יום שישי, 27 בדצמבר 2013

מתכון לעוגיות שושני קצף גירסא 1

העוגיות השושנים זכורות לי מבית אמא ,עוגיות של בית ,טעימות בטירוף,נימוחות ופריכות
ממש נמסות בפה!
עוגיות שלא שורדות יום וחצי ונחטפות במהירות.
תענוג לקפה של הבוקר או סתם שבא משהו מתוק.

מאז ועד היום פיתחו המון גרסאות להכנת עוגיות שושנים. אני בחרתי 2 מתכונים שלפי דעתי הכי שווים וטעימים. ודעתי האישית היא שהמתכון של אמא שלי הוא המתכון המנצח - הנה קישור למתכון :  http://bakelymor.blogspot.co.il/2013/12/blog-post_28.html,

 אבל בכל זאת ניסיתי את כולם ואלו לדעתי המתכונים המנצחים.

הגרסא הראשונה לעוגיות שושנים היא בעצם הגירסא הפופלרית ,הבצק עם שמנת חמוצה וזקוק לקירור של 4 שעות, עדיפות ללילה.

את העוגיות אפשר לאחסן בכלי אטום למשך שבוע עד עשרה ימים.

לפי מתכון של דודו אוטמזגין





מצרכים:
200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם קמח מנופה

1 כפית אבקת אפיה

למילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גרם פודינג וניל

אופן ההכנה:

מערבבים את החמאה והשמנת החמוצה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את החלמונים.



מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.



יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 4 שעות.

בנתיים מכינים את המילוי:

מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים למשך חצי דקה.



מוציאים את הבצק המצונן ומרדדים על משטח מקומח לצורה מלבנית ,מורחים מעליו את המילוי.



מגלגלים לגליל וחותכים לעוגיות





מניחים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה עם המילוי כלפי מעלה במרווחים שווים.





אופים בתנור שחומם מראש בחום 160 מעלות במשך 20 דקות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...