יום רביעי, 11 בדצמבר 2013

מתכון למרק עדשים וחומוס



הגיע חורף גשום וקר...... 

אין כמו להגיע הביתה ולהריח את הרייח של המרק המתבשל ולהתחמם במרק חם וטעים שמחמם את הלב והנשמה.

אז לכבוד בואו של החורף ועל מנת לחמם את האווירה מרק חורפי במיוחד, ומשביע מאוד

מרק שמהווה ארוחה שלמה .

סיר גדול = 20 נקודות של שומרי משקל





המצרכים:
1 בצל קצוץ
10 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות  ללא העלים
1 תפו"א חתוך לקוביות
2 גזר חתוך לעיגולים
כוס עדשים ירוקות ( אני משתמשת בסנפרוסט)
קופסת שימורים של גרגירי חומוס מסוננת ממים
כף שמן
כ 2 ליטר מים
מלח, פלפל, מרק עוף, כמון.


אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות , לאחר מכן בהדרגה מוסיפים סלרי , תפו"א , גזר, עדשים וחומוס מטגנים הכל כמה דקות.






מוסיפים את המים ואת התבלינים.


מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 40 דקות.
בהגשה אני מפזרת בקערית מעל המרק מעט סלרי , כוסברה - פטרוזיליה קצוצים.






לילדים אני מוסיפה איטריות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...