יום שבת, 21 בדצמבר 2013

מתכון לחמין מרוקאי (סכינה)

אין חורף בלי חמין, הגשם הראשון גורם לכל בית להוציא את הסיר הכי גדול במטבח ולהכין חמין לשבת חורפית.
אין כמו ריח של חמין בבוקר, משעות הלילה הקטנות הבית מתמלא ניחוחות של טעם ילדות. 
הנה מתכון מהבית שלי למאכל היהודי ששום שבת לא שלמה בלעדיו.


 

מצרכים:
6 כפות שמן
בצלים גדולים קצוצים 

2 כוסות שעועית לבנה / חומה שהשורו למשך הלילה
2 כוסות חומוס שהשורו למשך הלילה
5 בצלי שאלוט קלופים
2-3 ראשי שום שלמים שטופים
2 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
תפוחי אדמה בינוניים קלופים 
6-7 ביצים
4 עצמות מח או בקר
2 פרוסות של רגל בקר
7 נתחי אסאדו ללא עצם או אוסובוקו או בשר מספר 8
 כף פפריקה מתוקה
כמון
מרק עוף
 2 כפיות כורכום
חצי כף פלפל שחור טחון
כף מלח
מים

להכנת החיטה
1.5 כוסות חיטה שטופה היטב
2.5 כוסות מים
2כפות שמן
5-6 שיני שום קלופות
פפריקה, מרק עוף, פלפל , מלח

ההכנה:
מחממים בסיר רחב וגדול את השמן ומטגנים את הבצל, על אש קטנה, עד שישחים מעט

בינתיים מבשלים את החיטה, בסיר סגור עם כל מרכיביה כ-30 דקות.




מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים אותה במרחק של חמישה ס"מ.(צריך שישאר מעט מים בחיטה)



מעל הבצל השחום מניחים את נתחי הבשר, מטגנים מעט , מסדרים עצמות, רגל, גרגירי החומוס, תפוחי אדמה,
בטטה,שום, בצלים קטנים ,ביצים,ותבלינים






יוצקים מים עד לכיסוי מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה משך כחצי שעה.
מכניסים את שקית הקוקי עם החיטה לסיר. סוגרים את הסיר




מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 130 מעלות, למשך הלילה.














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...