יום שני, 1 ביולי 2013

מתכון לסטיפדו קפריסאי מסורתי


לפני 4.5 שנים אני ומשפחתי חזרנו מרילוקיישן בקפריסין. גרנו 6 שנים באי ,
עשינו כיף חיים, הכרנו חברים טובים וטיילנו בכל קפריסין .

במהלך השהות שלי באי נחשפתי למטבח הקפריסאי

המאכל הלאומי בקפריסין היוונית הוא גבינת החלומי, מוגשת בכל מסעדה קפריסאית, קלויה על הגריל, כמנה ראשונה בצמוד לסלט יווני ובכל דרך אפשרית.  שאר המטבח הוא יווני בעיקרו, ומורכב מסופלאקי, מוסאקה, ותבשילי קדרה. הקינוח המסורתי הוא פירות מסוכרים ולוקומדס. כמו כן, מקובל לסיים את הארוחה בשתיית "קפה קפריסאי"; קפה זה זהה למעשה לקפה טורקי והוא מוגש בכוסות קטנות שנותנות אווירה קפריסאית.
הכבש הוא הבשר הפופולרי ביותר בקפריסין בכל דרך אפשרית, ובמיוחד ה'קלפטיקו', שהוא צלי של כבש מתובל בטימין ואורגנו, או רק בעלי דפנה ומבושל בכלי חרס בתנור לשעות ארוכות.
מבטיחה לפרסם מתכון בהמשך .

אחד מתבשילי הקדרה הפפולרים ביותר הוא הסטיפדו- תבשיל בשר ובצלים קפריסאי מעט חמצמץ, תבשיל יווני מסורתי מדהים בטעמו ובמרקמו הרך.


המצרכים :
11/2 ק"ג בשר עגל או בשר בקר טרי
8 בצלים קצוצים גס

15 שיני שום

1/4 כוס שמן לטיגון

חצי קופסת עגבניות מרוסקות

7-8 עלי דפנה

4 כפות חומץ בן יין

 חצי כוס יין לבן יבש
כוס וחצי מים
מלח, פלפל, גרגירי פלפל אנגלי
מעט פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר.
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות .
מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום לסיר ומטגנים עד לשקיפות הבצל,
מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
מתבלים במלח, פלפל ופלפל אנגלי מוסיפים מים  ומביאים לרתיחה.
מוסיפים רסק עגבניות, חומץ, יין לבן, פפריקה אדומה ועלי דפנה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך והרוטב סמיך. אם יש צורך מוסיפים מעט יין לבן ומתקנים תיבול .




ניתן להגיש בתוספת פירה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...