לפני 4.5 שנים אני ומשפחתי חזרנו מרילוקיישן בקפריסין. גרנו 6 שנים באי ,
עשינו כיף חיים, הכרנו חברים טובים וטיילנו בכל קפריסין .
במהלך השהות שלי באי נחשפתי למטבח הקפריסאי
המאכל
הלאומי בקפריסין היוונית הוא גבינת
החלומי, מוגשת בכל מסעדה קפריסאית, קלויה על הגריל,
כמנה ראשונה בצמוד לסלט יווני ובכל דרך אפשרית. שאר המטבח הוא יווני בעיקרו, ומורכב מסופלאקי, מוסאקה, ותבשילי קדרה. הקינוח
המסורתי הוא פירות מסוכרים ולוקומדס. כמו כן, מקובל לסיים את
הארוחה בשתיית "קפה קפריסאי"; קפה זה
זהה למעשה לקפה טורקי והוא מוגש בכוסות קטנות שנותנות אווירה
קפריסאית.
הכבש הוא הבשר הפופולרי ביותר בקפריסין בכל דרך אפשרית,
ובמיוחד ה'קלפטיקו', שהוא צלי של כבש מתובל בטימין ואורגנו, או רק בעלי דפנה
ומבושל בכלי חרס בתנור לשעות ארוכות.מבטיחה לפרסם מתכון בהמשך .
אחד
מתבשילי הקדרה הפפולרים ביותר הוא הסטיפדו- תבשיל בשר ובצלים קפריסאי מעט חמצמץ, תבשיל יווני מסורתי מדהים בטעמו
ובמרקמו הרך.
המצרכים :
15 שיני שום
1/4 כוס שמן לטיגון
חצי קופסת עגבניות מרוסקות
7-8 עלי דפנה
4 כפות חומץ בן יין
ניתן להגיש בתוספת פירה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה