יום חמישי, 4 ביולי 2013

מתכון לטארט טאטן

קיבלתי משלוח של 4 קילו תפוחים שהגיעו ישר מהעץ של חברתי.
ישבתי וחשבתי מה לעזאזל אני עושה עם 4 קילו תפוחים?
החלטתי שאני הולכת להכין לשבת הקרבה את כל קינוחי התפוחים שאני מכירה.
הראשון מבניהם הוא טארט טאטן- בצק זהוב ופריך הפוך עם תפוחים שמתאפיין בשכבת סוכר מקורמל. 
קינוח צרפתי קלאסי.




* לצורך הכנת הטארט תצטרכו מחבת בקוטר 26 ס"מ שאפשר להכניס לתנור.

החומרים לבצק פריך:

1.5 כוסות קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
כפית סוכר
1 ביצה
כפית תמצית וניל
4 כפות מים קרים

החומרים למלית התפוחים:
6 תפוחים מזן גראנד סמית חתוכים לרבעים ( להניח בקערה עם מים ולימון)
40 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
מעט קינמון

אופן הכנת הבצק הפריך:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קמח, סוכר, מלח וחמאה ומעבדים במשך כמה שניות. מוסיפים תמצית וניל וביצה  ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים עוד כמה שניות עד קבלת בצק אחיד .
לשים את הבצק ביד, יוצרים כדור, משטחים מעט, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר לשעה.




בנתיים מכינים את המילוי:







במחבת מחממים את החמאה



 מוסיפים סוכר לבן וחום ומערבבים עד להמסת הסוכר, מסדרים את רבעי התפוחים במחבת ומוסיפים קינמון



מבשלים כ 15 דקות
סוגרים את האש ומניחים להתקרר.

ההרכבה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בצק בקוטר מעט גדול מהמחבת.
מסדרים את הבצק מעל התפוחים ודוחפים את השוליים פנימה.








אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות כ חצי שעה עד שהבצק מקבל צבע שחום יפה

מוציאים מהתנור ומצננים כ 15 שעה.

הופכים בזהירות על צלחת הגשה.








עונג מושלם בליווי כדור גלידה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...