יום שישי, 5 ביולי 2013

מתכון לקראמבל תפוחים משגע

במסגרת ה 4 קילו תפוחים שקיבלתי ולאחר שהכנתי את טארט הטאטן, החלטתי שהפעם אני מכינה קראמבל תפוחים.
יש שמכנים אותו " שטרויזל " בכל מקרה מדובר בקינוח שנולד באנגליה הוא טעים וקל מאוד להכנה.

את המתכון הבא מצאתי באחד השיטוטים שלי ברשת  ונדלקתי כי  יש בו  מרכיב סודי שהופך את שכבת הפירורים לפריכה במיוחד.

המתכון בטאצ' אישי שלי.


להכנת בצק הפירורים:

1 ורבע כוסות קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
3 כפות גדושות של סולת
חצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

להכנת מלית התפוחים:
8 תפוחים מזן גרנד סמית
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
3 כפות דבש
3 כפות סירופ מייפל
אגוזי פקאן קצוצים
20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הפירורים בפולסים קצרצרים, עד לקבלת תערובת בצק פירורית.

מעבירים למקרר.

מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות. מניחים בקערה עם מים ולימון. מסננים במסננת  מוסיפים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט  ומערבבים.




שופכים את תכולת הקערה אל תבנית אפיה מוסיפים דבש, סירופ מייפל ואגוזי פקאן, מערבבים.



מוסיפים מעל את קוביות החמאה. 
מוציאים מהמקרר את פירורי הבצק ומפזרים מעל התפוחים את  הפירורים הקרים .



 אופים 40 דקות, עד שהפירורים משחימים והנוזלים של התפוחים מבעבעים.






מוסיפים כדור גלידה




ומחסלים בדקה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...