יום שישי, 5 ביולי 2013

מתכון לתבשיל זנב שור

יאמר לזכותי שאין לי פחד לנסות דברים חדשים במטבחי. תבשיל זנב שור מאוד פופולרי במסעדות נחשבות ברחבי הארץ.
חשבתי לעצמי שהגיע הזמן לפתוח לו דלת גם במטבחי – הוא עסיסי מאוד וטעים מאוד.

מתכון לתבשיל קדרה מעורר תאבון, מנה חגיגית  עשירה ועסיסית.





המצרכים:

7 חתיכות של זנב שור
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות
10 פטריות 
2 קישואים חתוכים לעיגולים
20 שיני שום שלמים
3 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
כפית בהריון של תבלין חוויאג' למרק
2 קוביות קנור צלי בשר
מעט כורכום
מלח, פלפל
כוס קמח
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

מקמחים בעדינות את חוליות הזנב, מחממים סיר עם מעט שמן  ומזהיבים את הזנב היטב מכל הכיוונים  מוציאים לקערה.









מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את תפוחי האדמה מטגנים-מערבבים כ-2 דקות נוספות. 
וכך ממשיכים עם חצי מכמות הירקות.( להשאיר לתבנית אפיה את החצי השני של ירקות)
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות  ומבשלים כ 5 דקות .
מוסיפים את רסק עגבניות  , יין אדום ושאר התבלינים, מחזירים את את הבשר לסיר ומביאים לרתיחה,
מבשלים עוד חצי שעה עד שהנוזלים מתאדים מעט.
מעבירים את תכולת הסיר לתבנית חסינה שניתן להכניסה לתנור.
מוסיפים את שאר הירקות ששמרנו.





מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 160 מעלות ל כ 4 שעות.





אפשר לטרוף








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...