יום שלישי, 2 ביולי 2013

נשיקות לרומי אהובתי

רומי אחיינית שלי אוהבת נשיקות בכל הצורות.  תמיד מבקשת שאכין לה צנצנת מלאה נשיקות.
נשיקות של אהבה.
אני תמיד מנסה לגוון ולהכין לה נשיקות שונות ומיוחדות.
בפעם אחרונה הכנתי לה נשיקה על עוגיה, מתכון פשוט וקל, מרשים וטעים.
אז רומי אהובתי הפוסט הזה מוקדש לך.



להכנת בצק העוגיות:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה בטמפ' חדר
300 גרם קמח
1 ביצה

להכנת המרנג:
100 גרם חלבונים בטמפ' החדר
200 גרם סוכר
כפית תמצית וניל

* הכנתי הרבה נשיקות בחיי זו הנוסחה המנצחת
   על כל כמות חלבון כפות כפולה של סוכר.

אופן הכנת העוגיות:
בקערת מיקסר  עם וו גיטרה מכניסים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
לאחר כ שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו עם מעט מאוד קמח
בעזרת חותכן עוגיות בצורת עיגול קטן יוצרים עוגיות קטנות.
מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ב 170 מעלות ל כ 6 דקות שהעוגיה כמעט מוכנה.
מציאים מהתנור ומקררים את העוגיות.

להכנת המרנג:
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר. מקציפים עד ליצירת קצף יציב וחזק.
מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כדקה.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עגול 

הרכבה:
מניחים בתבנית עם נייר אפיה את העוגיות.
מזלפים על כל עוגיה נשיקה.




אופים בחום של 80-100 מעלות למשך שלוש שעות.

מוציאים  מהתנור מקררים ומאחסנים בצנצנת.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...