יום שישי, 11 באוקטובר 2013

מתכון לקציצות בשר בקר והודו ובורגול

המתכון הזה חדש יחסית אצלי במטבח. הוא כל כך אהוב על ילדי ושאני מכינה את הקציצות האלה, אני יודעת שאין שום סיכוי שישרדו מספיק זמן  .

את הקציצות הללו ניתן להגיש גם עם רוטב אדום ( אצלי הם לא שורדות 10 דקות )  הן יוצאות רכות ומתובלות והבורגול מוסיף לטעמן גם רכות וגם אווריריות. מומלץ בחום לקטנטנים. הן פשוט מעולות!


המצרכים:
1/2 כוס בורגול מושרה במים חמים כ 20 דקות , ומסונן
250 גרם בשר חזה הודו 
250 גרם בשר בקר
חופן גבעולי פטרוזיליה 
2 כפות שמן זית
1 גזר
1 בצל
1 ביצה
3 שיני שום
כפית פפריקה אדומה
כף בהרט
מלח, פלפל
שמן זית

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

בקערה שמים חצי כוס בורגול  עם  כוס מים רותחים ומשהים כ20 דקות. מסננים היטב



בנתיים  בתוך מגימיקס שמים בצל, גזר, שום, פטרוזיליה ושמן זית. קוצצים היטב.






בקערה נפרדת מניחים את הבשר בקר והודו  מוסיפים את תערובת הירקות ,בורגול מוסיפים ביצה ותבלינים.



מערבבים היטב הכל עד לתערובת אחידה ומכניסים לרבע שעה למקרר.



מחממים מחבת עם שמן , יוצרים קציצות ומטגנים כ 3 דקות כל צד , מוציאים לקערה עם נייר סופג .
זוללים...............






פשטידת כרוב ותירס

אורי שלי אוהב מאוד כרוב וגם תירס. תמיד במקרר יש אצלי סלט כרוב ותירס שהוא אוכל בהנאה גדולה.
אתמול החלטתי שאני עושה שינוי והופכת את הסלט לפשטידה .
המתכון כל כך פשוט ואפילו מזכיר עוגה בחושה.
את הרעיון לקחתי משיטוט באתרי אוכל באינטרנט עם שינוי קל שלי.
יוצא מאוד טעים ואורי שלי טרף רבע פשטידה.

כל הפשטידה 30 נקודות שומרי משקל , כ 20 פרוסות כל חתיכה 2.5 נקודות



המצרכים:

כרוב בינוני חתוך דק.
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
מלח + פלפל שחור

תבלין של כורכום וזעפרן ( אפשרי רק חצי כפית כורכום+ כפית מרק עוף)
שמן זית
שמן כמהין

לבלילה:
3 ביצים
4 כפות קמח תופח

3 כפות מיונז
1שמנת חמוצה 5%
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם

אופן ההכנה:

בסיר עם מעט שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.



מוסיפים את הכרוב הקצוץ ומערבבים את שהכרוב מאבד קצת מנפחו .

מוסיפים את התבלינים( אני קניתי בברצלונה בשוק בוקריה את תבלין הכורכום והזעפרן ,
ניתן גם להוסיף במקום  רק  כורכום, מרק עוף מלח ופלפל.)


לבסוף מוסיפם מעט  שמן כמהין, מערבבים, נותנים לכרוב להתרכך, מכבים את האש ומניחים בצד.



מכינים את בלילת הפשטידה:


בקערה שמים את כל מצרכי הבלילה ומערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים והבלילה אחידה.






מוסיפים את תערובת הבלילה לסיר עם הכרוב מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.


משמנים תבנית עגולה מפזרים פירורי לחם, ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
שופכים את הבלילה ומוסיפים מעל עוד קצת פירורי לחם ( ניתן להוסיף גם שומשום )





מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות
ל 40-45 דקות 










אוכלים בהנאה מרובה!


יום שלישי, 8 באוקטובר 2013

סלט קינואה מושלם





כל הסלט שווה 23 נקודות שומרי משקל, כ 5 מנות = 5 נקודות למנה


מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת ( על כל כוס קינואה כוס וחצי מים  רותחים , מבשלים כ 20 דקות עד שכל המים         נבלעים    והקינואה  " נפתחת", מסננים ומקררים.)

2 גבעולי סלרי חתוכים קוביות קטנות

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים ירוקים חתוכים עיגולים קטנים

 חצי כוס חמוציות

חצי כוס פולי אדממה מבושלים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס כוסברה קצוצה

מעט עלי נענע קצוצים

חופן גרעיני חמנייה או אגוזי מלך קלויים.

לרוטב:
שמן זית
לימון בשפע ( כ 2 לימונים)
מלח, פלפל גרוס 
  

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל הירקות והקינואה, שופכים את הרוטב, מערבבים שנית ומוסיפים את האגוזים.

מומלץ להוסיף את הרוטב כ 10 דקות לפני ההגשה.

יום ראשון, 15 בספטמבר 2013

מתכון לעוגת תפוזים קלאסית



מתכון הכי הכי פשוט לעוגת תפוזים בחושה, 
מפיצה ניחוחות של בית, טעימה מאין כמוה, מתכון של אימי היקרה.





מצרכים:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים
6 כפות סוכר


אופן ההכנה:
להקציף את הביצים, להוסיף בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל ואז לפי סדר המצרכים מוסיפים את השמן , תפוזים, קמח ואבקת אפיה.

 מערבלים עוד דקה עד שהבלילה אחידה וללא גושים זהו מוכן!




מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה משומנת היטב.( אפשרי בסיר פלא או בתבנית אינגלייש קייק).




 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-35 עד 40 דקות, עד שקיסם יוצא מעט פירורי




להכנת הסירופ:
מרתיחים את מיץ התפוזים עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סירופ . מקררים.

כשהעוגה חמה שופכים את הסירופ הקר.

לפני ההגשה ניתן לפדר באבקת אפיה.



 

יום ראשון, 8 בספטמבר 2013

עוגת גבינה ותותים מעוטרת בלשונות מרנג

עוגה קרה ואינה אפויה,זוהי עוגה קלילה יחסית,

עם עוגה כזו על השולחן, אף אופה לא יעז להתעסק אתכם!


מצרכים:
1.5 חבילות של פתי בר
100 גרם חמאה
500גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
שקית ג׳לטין
2 שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות סוכר
להכנת המרנג:

300 גר' חלבון
300 גר' סוכר
300 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מרסקים את הפתי בר ומוסיפים לו חמאה מומסת , מערבבים הכל . ( המרקם הנכון הוא ברגע שמוחצים קצת ביד זה נתפס ולא מתפורר, ברגע שמתפורר קצת ניתן להוסיף 2 כפות חלב, אבל זהירות שלא יהיה רטוב מידי)
1. בתבנית עגולה שופכים את העוגיות ומהדקים את העיסה לתבנית. מכניסים למקרר.



2.  בקערה מערבבים עם כף את הגבינה והסוכר עד למרקם אחיד וללא סוכר .
3.  שופכים את הג׳לטין ל 1/4 כוס מים חמים מערבבים שלא יהיו גושים .

     מניחים להצטנן מעט ושופכים לתערובת הגבינה לבנה ומערבבים.
4.  במערבל מקציפים 2 שמנת עם 4 כפות סוכר עד לקבלת קצפת נוקשה
     מעבירים את הקצפת לגבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול.







5. מכניסים למקרר לקירור לפחות של 4 שעות עדיפות לילה.
   
   
 
להכנת המרנג :
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית ואחרי 3-4 דקות מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
שמים את המרנג בשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים פסים שווים על נייר אפיה.
אופים בחום של 100 מעלות כשעה- שעה וחצי. 
להניח להתקררות.
הרכבת העוגה:
מסדרים את התותים מעל העוגה ניתן למרוח מרקחת אוכמניות או כל מרקחת שרוצים .
ומסדרים את המרנגים מסביב לעוגה.
למראה מיוחד קושרים עם סרט מתנה בעדינות.
 








יום שבת, 7 בספטמבר 2013

מתכון ללחמניות בצורת רימונים

את המתכון הבא לקחתי מתוך הספר של מרלין אילון "שבוע במטבח של מרילין", אני כל כך אוהבת את המתכונים בספר, רוב המתכונים מתוך הבלוג מה בלוגריה.


שתניחו על שולחן החג את הלחמניות המיוחדות הללו לא תצטרכו הרבה כדי לגנוב את כל ההצגה.




מרכיבים (כ-20 לחמניות )

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן סויה או קנולה
  • מעט שמן זית לשימון הבצק
  • לציפוי: ביצה טרופה ומעט זרעי פרג 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מצרפים את המים, הביצה והשמן ולשים 10 דקות.
  2. מעבירים לקערה נקייה ומשמנים את פני הבצק במעט שמן זית. מכסים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר לילה שלם.
  3. למחרת מחלקים את הבצק לשני חלקים ביחס של 80/20. החלק הגדול ישמש לעיצוב גוף הרימונים והקטן - לכתרים.
  4. את החלק הקטן עוטפים היטב ומחזירים למקרר לשימוש מאוחר יותר.
  5. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק שנשאר בחוץ ל-30 פיסות שוות בגודלן. מעבדים אותן לכדורים, ומסדרים בתבניות כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
  7. מתפיחים כשעה, עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
  8. מברישים את הכדורים בביצה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. מוציאים מהמקרר את הבצק הנותר. מחלקים אותו ל-30 פיסות ומעבדים כל אחת מהן לכדור קטן. מברישים אותם בביצה גם מלמטה ומניחים אותם על הכדורים הגדולים, במרכז.
  10. בעזרת מספריים חותכים את הכדורים הקטנים במרכז לשניים, ושוב לשניים בהצלבה. פותחים מעט את החתך שנוצר עם האצבעות, מברישים בביצה ומפזרים במרכז מעט זרעי פרג.
  11. אופים כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.














סלט פסטה מ ו ש ל ם!


סלט פסטה יכול לשמש כסלט, כמנה ראשונה, כתוספת או כמנה עיקרית – הכל תלוי בכמויות הפסטה והתוספות. 
כשמכינים סלט פסטה לא חייבים להיצמד למתכון ואפשר בהחלט לאלתר ולשנות לפי הטעם האישי.
הסלט מככב אצלי על כל שולחן בופה, שולחן פיקניק וכמובן - שולחן האירוח הביתי .

כל הסלט שווה ל 49 נקודות, שומרי משקל כ 6 מנות , כל מנה 8 נקודות.
במידה ומוותרים על האגוזים כל הסלט = 40 נקודות, 6 מנות = 7 נקודות








המצרכים
300 גרם פסטה פנה / פפיונים מבושלת לדרגת "אל-דנטה ומסוננת.
30 עגבניות שרי חתוכות
קופסת תירס גמדי חתוך
קופסת לבבות דקל חתוכות
4 כפות עיטורי עגבניות של אוליביה
20 זיתים שחורים ללא חרצנים
חצי חבילה עלי בזיליקום קצוצים
חופן צנוברים או אגוזי מלך קצוצים

לרוטב:
3/4 כוס שמן זית
מעט חומץ בלסמי
כף חרדל דיז'יון גרגרים
כפית שום כתוש
מיץ לימון
כף דבש

אופן ההכנה:
להכניס את כל חומרי הסלט לקערה.

לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולשפוך את הרוטב לתוך קערת הסלט.

שימו לב: מומלץ להכין את הסלט הזה מספר שעות לפני ההגשה.








ניתן לשדרג את הסלט על ידי הוספה של ירקות בתנור כמו קישוא, בטטה , חציל וכו...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...