יום ראשון, 15 בספטמבר 2013

מתכון לעוגת תפוזים קלאסית



מתכון הכי הכי פשוט לעוגת תפוזים בחושה, 
מפיצה ניחוחות של בית, טעימה מאין כמוה, מתכון של אימי היקרה.





מצרכים:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים
6 כפות סוכר


אופן ההכנה:
להקציף את הביצים, להוסיף בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל ואז לפי סדר המצרכים מוסיפים את השמן , תפוזים, קמח ואבקת אפיה.

 מערבלים עוד דקה עד שהבלילה אחידה וללא גושים זהו מוכן!




מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה משומנת היטב.( אפשרי בסיר פלא או בתבנית אינגלייש קייק).




 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-35 עד 40 דקות, עד שקיסם יוצא מעט פירורי




להכנת הסירופ:
מרתיחים את מיץ התפוזים עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סירופ . מקררים.

כשהעוגה חמה שופכים את הסירופ הקר.

לפני ההגשה ניתן לפדר באבקת אפיה.



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...