יום שבת, 7 בספטמבר 2013

מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר בתוספת פול ירוק

את ההשראה למתכון ,קיבלתי מהספר החדש של  אוטולנגי  "Jerusalem", ספר מדהים,שקיבלתי מחברה טובה במתנה.
ממש מדגדג באצבעות להכין כל מתכון ומתכון , אני מבטיחה לפרסם מתכונים מתוך הספר
זהו הספר השני ,הספר הראשון " ספר המתכונים "  מככב אצלי כבר מזמן במטבח והוא חובה בכל בית!





המצרכים:
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפוא
מיץ לימון
2 כוסות פול ירוק קפוא
כוס אפונה ירוקה
מלח, פלפל
כף מרק עוף
חצי לימון סחוט
4 כוסות מים

לתערובת הבשר:
250 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר עוף טחון
כף שמן
מעט נענע קצוצה
חופן עלי כרפס קצוצים
1 ביצה
1 בצל מגורר וסחוט היטב מנוזלים
חצי כוס פירורי לחם
כף תבלין "ראס אל חנות"
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל

צלחת קטנה של קמח לקימוח תחתיות הארטישוק

אופן ההכנה:

לפזר מעט לימון על תחתיות הארטישוק ולהניח בצד.

בקערה שמים את הבשר, תבלינים, ושאר המצרכים ומערבבים היטב.



יוצרים קציצות מתערובת הבשר וממלאים את תחתיות הארטישוק.
מקמחים בקמח ומטגנים כשהקציצה כלפי מטה, עד להשחמה.




מוסיפים לסיר את האפונה , פול ירוק ,  מים, תבלינים ואת הלימון הסחוט.
חשוב שהנוזלים יכסו לגמרי את תחתיות הארטישוק הממולאים


מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-45 דקות.
כאשר הרוטב בסיר הצטמצם ונעשה סמיך אז זה אומר שהתבשיל מוכן.
ניתן להגיש עם אורז לבן.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...