יום ראשון, 8 בספטמבר 2013

עוגת גבינה ותותים מעוטרת בלשונות מרנג

עוגה קרה ואינה אפויה,זוהי עוגה קלילה יחסית,

עם עוגה כזו על השולחן, אף אופה לא יעז להתעסק אתכם!


מצרכים:
1.5 חבילות של פתי בר
100 גרם חמאה
500גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
שקית ג׳לטין
2 שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות סוכר
להכנת המרנג:

300 גר' חלבון
300 גר' סוכר
300 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מרסקים את הפתי בר ומוסיפים לו חמאה מומסת , מערבבים הכל . ( המרקם הנכון הוא ברגע שמוחצים קצת ביד זה נתפס ולא מתפורר, ברגע שמתפורר קצת ניתן להוסיף 2 כפות חלב, אבל זהירות שלא יהיה רטוב מידי)
1. בתבנית עגולה שופכים את העוגיות ומהדקים את העיסה לתבנית. מכניסים למקרר.



2.  בקערה מערבבים עם כף את הגבינה והסוכר עד למרקם אחיד וללא סוכר .
3.  שופכים את הג׳לטין ל 1/4 כוס מים חמים מערבבים שלא יהיו גושים .

     מניחים להצטנן מעט ושופכים לתערובת הגבינה לבנה ומערבבים.
4.  במערבל מקציפים 2 שמנת עם 4 כפות סוכר עד לקבלת קצפת נוקשה
     מעבירים את הקצפת לגבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול.







5. מכניסים למקרר לקירור לפחות של 4 שעות עדיפות לילה.
   
   
 
להכנת המרנג :
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית ואחרי 3-4 דקות מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
שמים את המרנג בשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים פסים שווים על נייר אפיה.
אופים בחום של 100 מעלות כשעה- שעה וחצי. 
להניח להתקררות.
הרכבת העוגה:
מסדרים את התותים מעל העוגה ניתן למרוח מרקחת אוכמניות או כל מרקחת שרוצים .
ומסדרים את המרנגים מסביב לעוגה.
למראה מיוחד קושרים עם סרט מתנה בעדינות.
 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...