יום שבת, 7 בספטמבר 2013

מתכון לעוגת דבש עסיסית


מתכון זריז שתמיד מצליח לעוגת דבש בחושה,רטובה ועסיסית , נהוג להכין עוגת דבש לכבוד ראש השנה, אבל אין סיבה לא ליהנות מעוגת דבש בכל ימות השנה.
אני מכינה אותה כבר שנים בראש השנה ותמיד קוצרת מחמאות.
מקור המתכון של קארין גורן לפי שינויים שלי.

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק או 8 עוגות אישיות.




המצרכים:

1 כוס סוכר
חצי כוס דבש
חצי כוס סירופ מייפל
3 ביצים
3/4 כוס שמן

כף  קינמון 

21/2 כוסות קמח 
1 שקית אבקת אפייה
 1 כוס תה רותח מ 1 תיון צ'אי בדואי או צ'אי מסאלה

לרוטב העוגה:
חצי כוס מים רותחים
רבע כוס סוכר
רבע סירופ מייפל

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים סוכר, שמן,דבש, מייפל ביצים, מערבלים כ 3 דקות . 


בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפיה וקינמון.



מוסיפים את היבשים לקערת הרטובים ומערבלים עוד דקה, מוסיפים את כוס התה בהדרגתיות  ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה.



משמנים תבניות אינגליש קייק, שופכים את הבלילה ומכניסים לתנור שחומם מראש ב 160 מעלות.
אופים כ 40 דקות.עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי עם פירורים לחים.




להכנת הרוטב:

בקערה שופכים את המים, סוכר וסירופ מייפל , מערבבים היטב . מצננים.

יוצקים על העוגה כשהיא חמה.

שנה טובה ומתוקה לכולנו!!!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...