יום שישי, 12 ביולי 2013

מתכון לסלט קינואה חם

את שכונת מונטיפיורי בתל אביב הכרתי  לפני כ שנתיים שהתחלתי לעבוד במשרד בשכונה.
מונטיפיורי היא שכונה בתל אביב המשתרעת בין מרכז עזריאלי בצפון ובין רחוב יצחק שדה בדרום.
אחת השכונות הטובות בתל אביב לטעמי , שכונה קטנה ומטריפה ולא חסר בה כלום.
עם שילוב נכון בין הישן לחדש (בתקווה שהחדש לא ישתלט על הכל), תוכלו למצוא על השדרה ומסביב לה פיתרון מוצלח לרעב באמצע היום וגם מענה מקצועי לחובבים ולמקצוענים בתחום הבישול והאפייה, וגם מקומות לצאת אליהם לעת ערב.
וכך הכרתי את  " קפה מונטיפיורי "- ה קפה השכונתי מדובר על מקום סימפטי מאוד, אווירה ביתית וכיפית.
ממליצה בחום למי שבאזור לבקר ולהתרשם.
שם גיליתי את המנה המדהימה הזו - " סלט קינואה חם"
סלט שכולם יאכלו ואפילו ילקקו את האצבעות.
אני לא אחראית אם יבקשו שוב ושוב את המתכון!

ולחברי קבוצת שומרי המשקל שלי  - כל הסלט שווה 30 נקודות . כ 5 מנות - כל מנה 6 נקודות
 







סלט קינואה חם- קפה מונטיפיורי:

להכנת הקינואה:
כוס קינואה
1 כף שמן זית
כוס וחצי מים
מלח

להכנת הירקות בתנור:
כרובית בינונית
2 בטטות 
שמן זית לזליפה
תבלין פילדלפיה
תבלין פטרוזיליה יבשה
מלח, פלפל

להכנת רוטב ההדרים:
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי
רבע כוס מיץ לימונדה טבעי
כף חרדל דיזיון
כפית שום כתוש
מלח, פלפל

בנוסף נצטרך
2 כפות שומשום קלוי במחבת
35 גרם צנוברים קלויים במחבת
1 בצל קצוץ

להגשה: מעט פטרוזיליה קצוצה
             כף טחינה גולמית
             כף סילאן 
             פטה 5% ( לא חובה)  

אופן ההכנה:

1. בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את כוס הקינואה, מוסיפים מלח ומטגנים עד ששומעים
    פצפוצים.


מוסיפים את המים ומבשלים כ 15 -10 דקות


2. שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים בינוניים. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בינוניות.

 מעבירים לקערה מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, תבלין פלדלפיה ופטרוזילה יבשה.

מניחים בתבנית אפיה מרופדת ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ 30 דקות עד שהבטטה רכה והכרובית מעט שחומה.




3. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.


4.מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה.
   מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת הכרובית והבטטה,מקפיצים מעט,
   מוסיפים מעט רוטב הדרים וממשיכים להקפיץ , ושוב מוסיפים רוטב הדרים ומקפיצים,
   וכך פעם נוספת.

* במידה ונשאר מרוטב הסלט ניתן לשמור במקרר ( נהדר לסלטי חסה).




5. שלב אחרון- מניחים בצלחת הגשה את הקינואה והירקות, מפזרים את תערובת השומשום וצנוברים,
    מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה. ( מי שרוצה מוסיף עכשיו את הפטה , אני ויתרתי היום).
    מעטרים את שולי הצלחת בטחינה הגולמית והסילאן.









יום חמישי, 11 ביולי 2013

מתכון לפסטה בולונז - איטליה במיטבה!

הדבר הכי אהוב על ילדי ובעלי ( אחרי השניצל ) זה פסטה בולונז  . 
אוכלים בכייף ובקלי קלות, מנה נהדרת לצהרים.
ישנם הרבה מתכונים לפסטה בולונז וכל אחד מכין אותה קצת אחרת ( גם אני  זה תלוי עם אני מכינה לילדים או לאירוח חברים).
המנה משלבת את כל אבות המזון בתוכה והינה בריאה ומזינה מאוד.

היום אתן את המתכון הפשוט והקליל שלי . ( יגיע גם המתכון המשודרג).

המתכון מכיל 62 נקודות - 8 מנות , כל מנה כ 8 נקודות .




החומרים:
500 גרם פסטה 
250 גר בשר בקר ללא שומן
1 בצל קצוץ
2 עגבניות חלוטות וקצוצות
כף שמן לטיגון
חבילה קטנה של רסק עגבניות
כפית שום כתוש
כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית בהרת
כף מרק עוף
מלח, פלפל
כוס וחצי מים

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים, כ 8 דקות לרמת אל דנטה.



במחבת מוסיפים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.



בנתיים עד שהפסטה והבצל מוכנים מערבבים בקערה את הבשר עם הפפריקה אדומה, בהרת,פלפל שחור ומלח,מערבבים.


מוסיפים את תערובת הבשר למחבת עם הבצל ומטגנים עד להשחמה והתפוררות הבשר.



מוסיפים את העגבניות ,רסק עגבניות, שום כתוש, ומים.

מחממים, מוסיפים מרק עוף, טועמים מתקנים תיבול. מבשלים את הרוטב כ 5 דקות.
מסננים את הפסטה המבושלת.
מעבירים את הפסטה לסיר עם הבשר והרוטב ומערבבים. מבשלים עוד 7 דקות.





מעבירים לקערת הגשה, ואוכלים!





יום רביעי, 10 ביולי 2013

מתכון לעוגיות בריאות עם טויסט

מאז שאני במשטר דיאטטי אני מחפשת עוגיות לקפה של הבוקר שיהיו בריאות ועם ערך נקודות נמוך
 ( לפי שיטת שומרי משקל)
במהלך השיטוטים שלי באינטרנט גיליתי את המתכון לעוגיות המדהימות האלו מתוך הבלוג של אפרת ליכטנשטט.
נכנסתי למקור המתכון באתר הזה http://www.101cookbooks.com/archives/carrot-oatmeal-cookies-recipe.html
והתלהבתי. 
מתכון פשוט לעוגיות ממש טעימות , לא צריך מיקסר כדי להכין אותן והן אפילו טבעוניות.
אז מה הטויסט אתם שואלים?
לעוגיות מוסיפים גזר מגורד, כן, כן,גזר!
העוגיות יוצאות במרקם קליל,פריך ומושלם שמכינים ב 12 דקות. 
המתכון בשינוי קל שלי.




יוצאים כ 35 עוגיות, כל עוגייה שווה 2.5 נקודות של שומרי משקל.

המצרכים:
1 כוס קמח רגיל , ניתן להשתמש גם בקמח מלא.
1 כוס שיבולת שועל
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס גזר מגורד ( גזר1 גדול)
חצי כוס שמן
חצי כוס מייפל
כפית גינג'ר טרי מגורד.

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים.


מוסיפים את הגזר והגינג'ר ומערבבים


בקערה נפרדת מערבבים את השמן וסירופ המייפל

מוסיפים את השמן והמייפל לקערת היבשים ומערבבים היטב עד למרקם אחיד.



מניחים תלוליות קטנות על תבנית אפיה משהו כמו כף מדידה


אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות , כ 12 דקות עד שהן מזהיבות ומעט מתקשות.







יום שני, 8 ביולי 2013

מתכון לטבעות עוף עם תירס אפויות

תחילת שבוע כבר פה עברנו עם הילדודס סוף שבוע עמוס ומעייף ( לנו ההורים כמובן).
היום החלטתי שאני מכינה קציצות עוף עם תירס אפויות, מי אמר שחייבים לטגן קציצות?
מאז שאני נכנסתי למשטר קל החלטתי שגם הילדים צריכים לאכול בריא יותר, אז אפשר בהחלט לאפות בתנור, ולחסוך את כל השמן.
הקציצות יוצאות רכות, נימוחות, עסיסיות . הן מעולות וקשה להאמין שהן לא מטוגנות.
את המתכון לקחתי מתוך הספר " שגב אקספרס"


המצרכים ל 10 טבעות עוף:
חצי קילו חזה עוף טחון דק
ביצה
כוס גרעיני תירס משומרים ומסוננים ממים
מלח, פלפל

לבלילה:
4 ביצים
4 כפות גדושות קמח תופח

לציפוי:
פירורי לחם- מומלץ מסוג פאנקו ( פירורי לחם יפנים).


אופן ההכנה:
מערבבים את העוף הטחון עם הביצה מעט מלח ופלפל. מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים עד למרקם אחיד.
יוצרים 10 קציצות עגולות.

מערבבים היטב את חומרי הבלילה.






טובלים את הקציצות בבלילה ונזהרים שלא יתפרקו.
מוציאים את הקציצות מהבלילה ומעבירים לפירורי הלחם.

מצפים את הקציצות מכל הכיוונים ובעזרת האצבעות יוצרים חור במרכז הקציצה המצופה.
הופכים אותה לטבעת שמנמנה.
מניחים את הטבעות בתבנית אפיה.






מכניסים לתנור שחומם מראש ב 190 מעלות .
אחרי 10 דקות הופכים את הטבעות ואופים עוד כ 5 דקות או עד שהן מוצקות וזהובות.

מניחים בצלחת עם קטשופ, מיונז וירקות טריים.

בתאבון ילדים אהובים שלי.



יום ראשון, 7 ביולי 2013

מתכון לכרובית בפיתה

אייל שני, אייל שני, מה לא נאמר על השף המהולל...
לשף אייל שני שני סימני היכר בולטים, חיבתו המובהקת לעגבניות ושפתו המליצית. 
הבחור פשוט ג א ו ן!
על  " המזנון " של אייל שני שמענו רבות, והנה ערב אחד הגענו אני ובעלי " למזנון"
"המזנון "למי שלא מכיר  היא מסעדת מזון מהיר המציעה מבחר מנות בפיתה, כן, כן, הכל בפיתה!

אני הגעתי מוכנה מראש ולפי כל ההמלצות הזמנתי מנה של " כרובית בפיתה". 
כמו כולם סיקרן אותי לדעת מה מיוחד במנת הכרובית בפיתה...
הגיעה הפיתה נגסתי ביס ראשון, והכרובית פשוט ערפלה את חושי.
מנה פשוט גאונה בפשטות שלה - פשוט תענוג.
ולמי שמכיר אותי ולמי שלא ,כשאני טועמת משהו אילהי בחוץ הוא חייב להיכנס למטבחי.
לאחר חיפוש קליל בגוגל מצאתי את המתכון המבוקש.

השינוי היחיד במתכון הוא שהחלפתי את הבצל הירוק בעירית קצוצה . 

החומרים :
כרובית צעירה במשקל ממוצע של 500 גרם
שמן זית
חצי כף מלח אטלנטי
סיר עם מים רותחים מומלחים

לרוטב:
3 עגבניות חלוטות וקצוצות
כוס טחינה ביתית
רבע חבילה עירית קצוצה ( המקור זה 2 בצלים ירוקים קצוצים דק)
כף סחוג ירוק
זרעים סחוטים מעגבניה
כפית מלח גס 

פיתה טריה


מחממים מים רותחים עם מלח גס לרתיחה, רק כאשר המים מבעבעים מכניסים את הכרובית לחליטה שתימשך 1-10 דקות. כרובית נחשבת מוכנה כשהיא נכנעת מעט ללחיצה, אך עדיין קשה מעט . 




מסננים את המים מהכרובית ומניחים אותה בתבנית אפייה, כדי שתתקרר. תהליך הקירור אורך כ-10 דקות.


אחרי שהכרובית מצטננת מעט מזליפים שמן זית על כפות הידיים, ומעסים את הכרובית מפזרים מעל לכרובית קמצוץ מלח . מפרקים את הכרובית לפרחים ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 250 מעלות. על התנור להיות בחום הגבוה ביותר שלו, כשהכרובית מוכנסת אליו לקבלת מכת חום.

שהכרובית מזהיבה ומקבלת צבע שחום יפה, היא מוכנה.



בזמן שהכרובית בתנור מכינים את הרוטב:

בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוסיפים את פרחי הכרובית.








הרכבת " כרובית בפיתה"
מסירים את ראש הפיתה, וממלאים את הפיתה בכרובית.
נותנים ביס ומתענגים.








יום שישי, 5 ביולי 2013

מתכון לקראמבל תפוחים משגע

במסגרת ה 4 קילו תפוחים שקיבלתי ולאחר שהכנתי את טארט הטאטן, החלטתי שהפעם אני מכינה קראמבל תפוחים.
יש שמכנים אותו " שטרויזל " בכל מקרה מדובר בקינוח שנולד באנגליה הוא טעים וקל מאוד להכנה.

את המתכון הבא מצאתי באחד השיטוטים שלי ברשת  ונדלקתי כי  יש בו  מרכיב סודי שהופך את שכבת הפירורים לפריכה במיוחד.

המתכון בטאצ' אישי שלי.


להכנת בצק הפירורים:

1 ורבע כוסות קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
3 כפות גדושות של סולת
חצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

להכנת מלית התפוחים:
8 תפוחים מזן גרנד סמית
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
3 כפות דבש
3 כפות סירופ מייפל
אגוזי פקאן קצוצים
20 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הפירורים בפולסים קצרצרים, עד לקבלת תערובת בצק פירורית.

מעבירים למקרר.

מקלפים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות. מניחים בקערה עם מים ולימון. מסננים במסננת  מוסיפים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט  ומערבבים.




שופכים את תכולת הקערה אל תבנית אפיה מוסיפים דבש, סירופ מייפל ואגוזי פקאן, מערבבים.



מוסיפים מעל את קוביות החמאה. 
מוציאים מהמקרר את פירורי הבצק ומפזרים מעל התפוחים את  הפירורים הקרים .



 אופים 40 דקות, עד שהפירורים משחימים והנוזלים של התפוחים מבעבעים.






מוסיפים כדור גלידה




ומחסלים בדקה


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...