יום שישי, 5 ביולי 2013

מתכון לתבשיל זנב שור

יאמר לזכותי שאין לי פחד לנסות דברים חדשים במטבחי. תבשיל זנב שור מאוד פופולרי במסעדות נחשבות ברחבי הארץ.
חשבתי לעצמי שהגיע הזמן לפתוח לו דלת גם במטבחי – הוא עסיסי מאוד וטעים מאוד.

מתכון לתבשיל קדרה מעורר תאבון, מנה חגיגית  עשירה ועסיסית.





המצרכים:

7 חתיכות של זנב שור
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות
10 פטריות 
2 קישואים חתוכים לעיגולים
20 שיני שום שלמים
3 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
כפית בהריון של תבלין חוויאג' למרק
2 קוביות קנור צלי בשר
מעט כורכום
מלח, פלפל
כוס קמח
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

מקמחים בעדינות את חוליות הזנב, מחממים סיר עם מעט שמן  ומזהיבים את הזנב היטב מכל הכיוונים  מוציאים לקערה.









מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את תפוחי האדמה מטגנים-מערבבים כ-2 דקות נוספות. 
וכך ממשיכים עם חצי מכמות הירקות.( להשאיר לתבנית אפיה את החצי השני של ירקות)
מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות  ומבשלים כ 5 דקות .
מוסיפים את רסק עגבניות  , יין אדום ושאר התבלינים, מחזירים את את הבשר לסיר ומביאים לרתיחה,
מבשלים עוד חצי שעה עד שהנוזלים מתאדים מעט.
מעבירים את תכולת הסיר לתבנית חסינה שניתן להכניסה לתנור.
מוסיפים את שאר הירקות ששמרנו.





מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 160 מעלות ל כ 4 שעות.





אפשר לטרוף








יום חמישי, 4 ביולי 2013

מתכון לטארט טאטן

קיבלתי משלוח של 4 קילו תפוחים שהגיעו ישר מהעץ של חברתי.
ישבתי וחשבתי מה לעזאזל אני עושה עם 4 קילו תפוחים?
החלטתי שאני הולכת להכין לשבת הקרבה את כל קינוחי התפוחים שאני מכירה.
הראשון מבניהם הוא טארט טאטן- בצק זהוב ופריך הפוך עם תפוחים שמתאפיין בשכבת סוכר מקורמל. 
קינוח צרפתי קלאסי.




* לצורך הכנת הטארט תצטרכו מחבת בקוטר 26 ס"מ שאפשר להכניס לתנור.

החומרים לבצק פריך:

1.5 כוסות קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
כפית סוכר
1 ביצה
כפית תמצית וניל
4 כפות מים קרים

החומרים למלית התפוחים:
6 תפוחים מזן גראנד סמית חתוכים לרבעים ( להניח בקערה עם מים ולימון)
40 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
מעט קינמון

אופן הכנת הבצק הפריך:

במעבד מזון עם להב פלדה מניחים קמח, סוכר, מלח וחמאה ומעבדים במשך כמה שניות. מוסיפים תמצית וניל וביצה  ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.מוסיפים בהדרגה מים ומעבדים עוד כמה שניות עד קבלת בצק אחיד .
לשים את הבצק ביד, יוצרים כדור, משטחים מעט, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר לשעה.




בנתיים מכינים את המילוי:







במחבת מחממים את החמאה



 מוסיפים סוכר לבן וחום ומערבבים עד להמסת הסוכר, מסדרים את רבעי התפוחים במחבת ומוסיפים קינמון



מבשלים כ 15 דקות
סוגרים את האש ומניחים להתקרר.

ההרכבה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בצק בקוטר מעט גדול מהמחבת.
מסדרים את הבצק מעל התפוחים ודוחפים את השוליים פנימה.








אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות כ חצי שעה עד שהבצק מקבל צבע שחום יפה

מוציאים מהתנור ומצננים כ 15 שעה.

הופכים בזהירות על צלחת הגשה.








עונג מושלם בליווי כדור גלידה



מתכון לקציצות בסטיל , ילדים טורפים אותם.


אחד המאכלים הקבועים והאהובים על משפחתי הוא קציצות הבסטיל.


קציצות של תפוחי אדמה ממולאות בשר.


תמיד שאני מכינה את הקציצות אני נזכרת בטעם הילדות מהבית.


המתכון של אימי היקרה.




המצרכים:

  • 7 תפוחי אדמה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון חצי עמוק
 
למלית הבשר:
  • 1 בצל, קצוץ
  • 250 גרם בשר טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • חצי כפית שום כתוש
  • חצי כפית תבלין בהרת
  • כפית מרק עוף
 אופן ההכנה:
 מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם רכים מאוד. מקררים.
 מקלפים ומועכים לפירה מוסיפים מלח פלפל וביצה וממשיכים למעוך עד קבלת תערובת רכה וקרמית .








    מניחים בצד ומתחילים עם הכנת מילוי הבשר:
    קוצצים את הבצל, ומטגנים  עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא הופך לצבע חום.
    מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים עד שהבשר יבש מעט וללא נוזלים.






אופן הכנת הקציצות:

משטחים על כף היד מעט מהפירה, מניחים במרכז מעט מהמלית וסוגרים אחד על השני. מהדקים היטב.







מגלגלים כל קציצה בביצה הטרופה ואחר כך בקמח .




מחממים את השמן ומטגנים את הקציצות בשני הצדדים עד הזהבה



מניחים בנייר סופג.
ניתן להגיש בליווי טחינה.








ניתן להקפיא את הקציצות.














      יום שלישי, 2 ביולי 2013

      נשיקות לרומי אהובתי

      רומי אחיינית שלי אוהבת נשיקות בכל הצורות.  תמיד מבקשת שאכין לה צנצנת מלאה נשיקות.
      נשיקות של אהבה.
      אני תמיד מנסה לגוון ולהכין לה נשיקות שונות ומיוחדות.
      בפעם אחרונה הכנתי לה נשיקה על עוגיה, מתכון פשוט וקל, מרשים וטעים.
      אז רומי אהובתי הפוסט הזה מוקדש לך.



      להכנת בצק העוגיות:
      100 גרם סוכר
      200 גרם חמאה בטמפ' חדר
      300 גרם קמח
      1 ביצה

      להכנת המרנג:
      100 גרם חלבונים בטמפ' החדר
      200 גרם סוכר
      כפית תמצית וניל

      * הכנתי הרבה נשיקות בחיי זו הנוסחה המנצחת
         על כל כמות חלבון כפות כפולה של סוכר.

      אופן הכנת העוגיות:
      בקערת מיקסר  עם וו גיטרה מכניסים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
      עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
      לאחר כ שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו עם מעט מאוד קמח
      בעזרת חותכן עוגיות בצורת עיגול קטן יוצרים עוגיות קטנות.
      מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ב 170 מעלות ל כ 6 דקות שהעוגיה כמעט מוכנה.
      מציאים מהתנור ומקררים את העוגיות.

      להכנת המרנג:
      בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר. מקציפים עד ליצירת קצף יציב וחזק.
      מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כדקה.
      מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עגול 

      הרכבה:
      מניחים בתבנית עם נייר אפיה את העוגיות.
      מזלפים על כל עוגיה נשיקה.




      אופים בחום של 80-100 מעלות למשך שלוש שעות.

      מוציאים  מהתנור מקררים ומאחסנים בצנצנת.









      יום שני, 1 ביולי 2013

      מתכון לסלט סלק



      המרוקאים קוראים לו סלט בַּרְבָּה,
      סלט חובה בשולחן  המרוקאי.
      לכל אחד יש את הגירסה שלו וגם לי יש את הגירסה שלי, לא כמו אימי שמתעסקת עם בישולים וריכוכים של הסלק במשך שעות  אני פשוט קונה סלק מוכן בוואקום שקונים בכל סופר וחוסכת לפחות שעתיים עבודה.
      מתכון מאוד קל להכנה אבל טעים מאוד, סלט מאוד אהוב עלי, בכל צורותיו.



      המצרכים:
      4 סלקים אדומים מבושלים 
      חצי בצל סגול חתוך לפרוסות
      מיץ מלימון שלם
      כף שמן קנולה
      חצי כפית כמון
      כפית סוכר
      חצי כפית מלח
      לקישוט: עירית קצוצה

      ההכנה:
      לחתוך את הסלק לפרוסות  
      להוסיף את  הבצל ואת שאר התבלינים כולל הסוכר ולערבב.
      לקצוץ את העירית ולהוסיף לסלק.










      בתאבון! פשוט אמרתי?.....

      מתכון לקציצות שניצל מטריפות

      כל יום אני בדילמה חדשה מה להכין לילדודס לאכול?
      יושבת חושבת ובסוף מגיעה לאותו דבר- שניצל!
      הילדים שלי מטורפים על שניצל ולי נמאס להכין את אותו דבר . החלטתי שהפעם אני מגוונת .
      את המתכון לקציצות שניצל מצאתי בספר של מיכל וקסמן ״ טעמים ראשונים״.
      קציצות השניצל עשויות מחזה עוף טחון בתיבול מפתיע.
      אם גם אתם שוברים את הראש מה להכין לאכול אז תתחילו לרשום .




      חצי קילו שניצל טחון
      1 בצל גדול קצוץ דק במעבד מזון או מגורר בפומפייה 
      כוס פירורי לחם
      ביצה
      כף מיונז איכותי
      כפית חרדל
      פלפל,מלח
      חצי כוס פירורי לחם
      שמן קנולה לטיגון

      אופן ההכנה:
      מערבבים בקערה את הבשר הטחון והבצל, מוסיפים ביצה, חצי כוס פירורי לחם, מיונז, חרדל מלח ופלפל
      מערבבים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.


      יוצרים כדורים ( בערך כ 15 ) ומשטחים לקבלת קציצה רחבה ופחוסה.
      טובלים את הקציצות משני הצדדים בפירורי לחם שנותרו לנו ומטגנים עד שהן משחימות משני הצדדים ומבושלות לגמרי מבפנים
      ניתן להגיש בתוספת פסטה




      * ניתן להקפיא את הקציצות

      מתכון לסטיפדו קפריסאי מסורתי


      לפני 4.5 שנים אני ומשפחתי חזרנו מרילוקיישן בקפריסין. גרנו 6 שנים באי ,
      עשינו כיף חיים, הכרנו חברים טובים וטיילנו בכל קפריסין .

      במהלך השהות שלי באי נחשפתי למטבח הקפריסאי

      המאכל הלאומי בקפריסין היוונית הוא גבינת החלומי, מוגשת בכל מסעדה קפריסאית, קלויה על הגריל, כמנה ראשונה בצמוד לסלט יווני ובכל דרך אפשרית.  שאר המטבח הוא יווני בעיקרו, ומורכב מסופלאקי, מוסאקה, ותבשילי קדרה. הקינוח המסורתי הוא פירות מסוכרים ולוקומדס. כמו כן, מקובל לסיים את הארוחה בשתיית "קפה קפריסאי"; קפה זה זהה למעשה לקפה טורקי והוא מוגש בכוסות קטנות שנותנות אווירה קפריסאית.
      הכבש הוא הבשר הפופולרי ביותר בקפריסין בכל דרך אפשרית, ובמיוחד ה'קלפטיקו', שהוא צלי של כבש מתובל בטימין ואורגנו, או רק בעלי דפנה ומבושל בכלי חרס בתנור לשעות ארוכות.
      מבטיחה לפרסם מתכון בהמשך .

      אחד מתבשילי הקדרה הפפולרים ביותר הוא הסטיפדו- תבשיל בשר ובצלים קפריסאי מעט חמצמץ, תבשיל יווני מסורתי מדהים בטעמו ובמרקמו הרך.


      המצרכים :
      11/2 ק"ג בשר עגל או בשר בקר טרי
      8 בצלים קצוצים גס

      15 שיני שום

      1/4 כוס שמן לטיגון

      חצי קופסת עגבניות מרוסקות

      7-8 עלי דפנה

      4 כפות חומץ בן יין

       חצי כוס יין לבן יבש
      כוס וחצי מים
      מלח, פלפל, גרגירי פלפל אנגלי
      מעט פפריקה אדומה מתוקה
      אופן ההכנה:
      מחממים את השמן בסיר.
      חותכים את הבשר לקוביות בינוניות .
      מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום לסיר ומטגנים עד לשקיפות הבצל,
      מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
      מתבלים במלח, פלפל ופלפל אנגלי מוסיפים מים  ומביאים לרתיחה.
      מוסיפים רסק עגבניות, חומץ, יין לבן, פפריקה אדומה ועלי דפנה.
      מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך והרוטב סמיך. אם יש צורך מוסיפים מעט יין לבן ומתקנים תיבול .




      ניתן להגיש בתוספת פירה.




      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...