יום ראשון, 1 בדצמבר 2013

מתכון לגולאש הונגרי


גולאש-  "גו-יאש" -  תבשיל הונגרי סמיך ומלא בטעמים של בקר משובח  שהכינו רועי צאן,  היה נפוץ בשל פשטות הכנתו.  
המטבח ההונגרי מתהדר בו, ארוחה שלמה ומשביעה, מנה שתחמם את הלב והנשמה.
  ניתן להוסיף תפוחי אדמה או להגיש עם אורז , קוסקוס אבל הכי מקובל זה פשוט לטבול 
לחם שחור ברוטב!
אי אפשר לעמוד ברוטב המתובל שמכסה את הבקר.




המצרכים:

1 ק"ג קוביות כתף או שריר חתוך לקוביות
2 כפות שומן אווז
2 כפות שמן
2 בצלים גדולים חתוכים גס
2 שיני שום חתוכים לפרוסות
1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות ( לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כף מרק עוף
3-4 עלי דפנה
מלח, פלפל
2 כוסות מים רותחים.


אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה קלה.



מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את שומן האווז ומערבבים.





מוסיפים פפריקה אדומה, מרק עוף, מלח, פלפל ורסק עגבניות. מערבבים היטב.




מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה.



מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הגזר, מנמיכים את האש ,מכסים את הסיר ומבשלים  כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאד.

לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל  פטרוזיליה קצוצה ומגישים .











יום שבת, 30 בנובמבר 2013

ריבת שזיפים ביתית

תמיד כשאני מוזמנת לחברים/ משפחה לארוחת בוקר / ברנץ אני נוהגת להביא איתי ריבה תוצרת בית.
המתנה הכי שווה ודי פשוט להכינה,  בלי יותר מידי מאמץ מקבלים ריבה תוצרת בית איכותית וטעימה.
צנצנת ריבה ביתית משזיפים פשוט וטעים!!!





המצרכים:
קילו שזיפים 
חצי קילו סוכר
3 טיפות לימון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את השזיפים ומנגבים אותם.




חותכים לחצי , רבעים או קוביות, לפי טעם אישי ואיך שאוהבים.



להכניס לסיר את השזיפים,לשפוך מעל את הסוכר ולערבב היטב.




מבשלים על אש נמוכה יחסית ,מידי פעם מערבבים בעדינות את התערובת תוך כדי בישול.

לבשל בערך שעה וחצי עד שהריבה הופכת להיות סמיכה.

לאחר שכיבינו את האש להוסיף לימון ולערבב.







בסיום הבישול נקבל בסיר כמו מחית סמיכה בתוספת נוזלי השזיפים,

מעבירים את הריבה החמה לצנצנת, סוגרים , לאחר שהצטנן שומרים במקרר. 

נשאר במקרר לחודש ויותר.





יום שלישי, 26 בנובמבר 2013

מתכון לופל בלגי / פנקייק


קינוח שתמיד יש לי בבית, ניתן להכין ולהקפיא,


קינוח כל כך קל להכנה וכל כך טעים!   אחד מהקינוחים המוצלחים! 


ניתן לשדרג עם ממרחים מתוקים כמו שוקולד, חלבה, סירופ מייפל , פירות וכמובן גלידה .

מאותה בלילה ניתן להכין גם פנקייקס.

כ 6 וופלים או 10 פנקייקים

מבוסס על מתכון של קארין גורן

*** לצורך הכנת הופל יש צורך במכשיר מיוחד להכנת וופלים

מצרכים:



2 כוסות קמח
3כפיות אבקת אפיה
רבע כוס סוכר
2 ביצים
70 גרם חמאה מומסת
כוס חלב
כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים מעט,



מוסיפים ביצים, חלב , חמאה ותמצית וניל, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה .



משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת.



מחכים כ 3 דקות ( כשכמות האדים פוחתת ) ומוציאים מהמכשיר.








מוסיפים תוספות שאוהבים.



להכנת פנקייקס – מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים מעט מהבלילה למחבת. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח. 





מתכון לעוף צלוי עם סומק, זעתר ולימון


מתכון שונה וטעים לעוף מהספר של אוטולנגי
את העוף יש להשרות למשך מספר שעות , עדיפות ללילה, סופג את כל הטעמים.




המצרכים
4-6 כרעים של עוף
  • 2 בצלים אדומים/  או לבנים, פרוסים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית, בתוספת נוספת לטפטוף
  • ½ 1 כפיות של פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף סומק
  • 1 לימון, פרוס לפרוסות דקות
  • 200 מ"ל  ציר עוף או מים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות ZA-עטר
  • 50 גרם צנוברים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
בקערה גדולה, או תבנית אפייה מקרמיקה, מערבבים את העוף עם הבצל, שום, שמן זית, תבלינים
פרוסות לימון, מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד. 




מכניסים  למקרר לכמה שעות או למשך לילה.



מחממים התנור 200 מעלות. 
מוציאים מהמקרר , מסדרים את העוף בתבנית (צד העור צריך להיות למעלה) .




צולים למשך 30 - 40 דקות, עד שהעוף בצע חום כהה .
במחבת קולים את הצנוברים עם קורט מלח
מעבירים את העוף החם לצלחת הגשה ומקשטים במעט  פטרוזיליה קצוצה, צנוברים פזורים וטפטוף של שמן זית. אפשר להוסיף  זעתר וסומק.








יום רביעי, 20 בנובמבר 2013

מתכון מדהים לסלט ברוקלי טרי

סלט שהכרתי לראשונה כשגרתי בקפריסין, הוזמנו לצוהרים לחברים ועל השולחן היה את הסלט  המדהים הזה, שונה מהרגיל, סלט בריאות טעים ומזין, ניתן לשדרג אותו איך שרוצים ולפי טעם אישי.

הסלט הזה טעים מיד, אבל הוא גם טעים  אם משאירים אותו במקרר לכמה שעות



המצרכים:

שני ראשי ברוקולי טריות ביותר

חופן חמוציות

חופן של אגוזים כל סוג שאוהבים: פקאן, אגוזי מלך, צנוברים, קשיו, סומסום,צנוברים

מי שרוצה ניתן להוסיף תוספות כמו: בצל, עירית, פטריות,,גמבה ועוד ועוד...

לרוטב:

2 כפות מיונז
לימון בשפע ( לפי טעם, אני שמה לימון שלם).
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

חותכים את הברוקלי, ומפרידים לפרחים קטנים, ככל שיהיה יותר דק ככה יצא יותר טעים וקרנצ'י

מניחים את הברוקלי בקערת מים.



קולים את כל האגוזים, ומניחים להם להתקרר .

מסננים היטב את הברוקלי, ומערבבים את הברוקולי עם החמוציות

להכין את הרוטב ולערבב עם הברוקלי, להוסיף תערובת  אגוזים לערבב שוב

ולהגיש







 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...