יום שני, 11 בנובמבר 2013

מתכון קיש דלעת וקישואים בעיצוב מהמם

מאפה צבעוני ומרשים של בטטות וקישואים - אתנחתא אביבית כך באמצע היום, סוג של טארט מלוח ועליה מלית מתערובת של ביצים ושמנת.

את הבצק ניתן לשמור במקרר ל 3 ימים או להקפיא עד חודש.

לי תמיד יש במקפיא בצק מוכן ואני מוכנה לכל הפתעה שתגיע רק מכינים את מילוי הרוייאל בתוספת ירק ויש לנו קיש מוכן!




נזדקק לתבנית קיש בקוטר 26 ס"מ.


לבצק הקיש:

1.5 כוסות קמח מנופה
150גרם חמאה קרה
1 חלמון ביצה
חצי כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית חומץ
2 כפות מים קרים

לבלילת הרויאל:
4ביצים
2 שמנת מתוקה
 גביע של גבינת נפוליון בטעם טבעי
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
אופציה
להוסיף מעט גבינה צהובה מפוררת

למילוי הקיש:
2 קישואים גדולים
1 בטטה גדולה

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ,מלח וסוכר ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והחומץ ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.






בינתיים קולפים את הבטטה (את הקישוא אין צורך לקלף) וחותכים לאורך לפרוסות דקות (עדיף לעשות זאת עם מנדולינה, אם יש לכם) את הבטטה והקישוא חשוב  לחתוך פרוסות דקות כי צריך לקפל אותן מעט בסידור.


לבלילת הרויאל:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הרויאל.  

ההרכבה:

מוציאים מהמקרר את הבצק הפריך, מרדדים את הבצק לעובי של  כ-3 מ"מ ומרפדים  בו את תחתית התבנית ואת הדפנות שלה. נפטרים משאריות בצק.




יוצקים לתבנית  מחצית מהרויאל.



מסדרים את הירקות מסביב לתבנית ,קודם מעמידים את הבטטה צמוד לדפנות, בצורה חופפת כמו פרח, ולאחר מכן את הקישוא .
בצורה מעגלית נכנסים פנימה. אם נשארו לכם פרוסות דקות או פחות יפות של הירקות הכניסו אותן בין הרווחים.




יוצקים מעל את הרויאל שנשאר , מפזרים מעט מהגבינה צהובה ומכניסים לתנור.


אופים במשך כ-40 דקות, עד שהירקות והבצק מזהיבים.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...