יום חמישי, 5 בדצמבר 2013

מתכון לעוגיות חמאה וניל באקדח עוגיות

זיכרון ילדות מבית סבתא.

תמיד שקפצנו לביקור אצל סבתא היינו מתגנבים למטבח פותחים את הארון ומחפשים את העוגיות של סבתא שהיו שמורות בקופסת פח ישנה וחוטפים 2-3 עוגיות.... טוב אולי יותר...
העוגיות הללו אולי נראות פשוטות אבל הם נורא , נורא, טעימות וכיפיות לאכילה.

ההכנה שלהם קלה וכשאופים אותם יש ניחוח נפלא בבית.

הילדים שלי מכורים לעוגיות , ניתן לגוון אותם עם תוספות כמו, קוקוס, שומשום וקקאו.

את המתכון המקורי של סבתא לצערי אין לי אבל זה המתכון הכי קרוב למציאות.



מצרכים:

200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
1 כוס אבקת סוכר
1ביצה
3 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
3 כוסות קמח מנופה

למי שרוצה עוגיות קקאו, פשוט להוריד חצי כוס קמח ולהוסיף במקום חצי כוס קקאו + כף חלב

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים את החמאה עם אבקת סוכר עד לאחידות. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח.




מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ואחיד.



להכניס את הבצק לתוך המיכל באקדח העוגיות ולזלף על תבנית אפיה.



יש שאומרים שצריך לזלף ישירות על תבנית אפיה, אני משתמשת בנייר אפיה דו שימושי שניתן לקנות בחניות אפיה מתמחות וזה יוצא מצוין.

 
 
בצק קקאו




 
מכניסים לתנור שחומם מראש 180מעלות בין 10-15 דקות , עד להשחמה








.

יום ראשון, 1 בדצמבר 2013

מתכון לגולאש הונגרי


גולאש-  "גו-יאש" -  תבשיל הונגרי סמיך ומלא בטעמים של בקר משובח  שהכינו רועי צאן,  היה נפוץ בשל פשטות הכנתו.  
המטבח ההונגרי מתהדר בו, ארוחה שלמה ומשביעה, מנה שתחמם את הלב והנשמה.
  ניתן להוסיף תפוחי אדמה או להגיש עם אורז , קוסקוס אבל הכי מקובל זה פשוט לטבול 
לחם שחור ברוטב!
אי אפשר לעמוד ברוטב המתובל שמכסה את הבקר.




המצרכים:

1 ק"ג קוביות כתף או שריר חתוך לקוביות
2 כפות שומן אווז
2 כפות שמן
2 בצלים גדולים חתוכים גס
2 שיני שום חתוכים לפרוסות
1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות ( לא חובה)
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
כף מרק עוף
3-4 עלי דפנה
מלח, פלפל
2 כוסות מים רותחים.


אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה קלה.



מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את שומן האווז ומערבבים.





מוסיפים פפריקה אדומה, מרק עוף, מלח, פלפל ורסק עגבניות. מערבבים היטב.




מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה.



מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הגזר, מנמיכים את האש ,מכסים את הסיר ומבשלים  כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאד.

לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל  פטרוזיליה קצוצה ומגישים .











יום שבת, 30 בנובמבר 2013

ריבת שזיפים ביתית

תמיד כשאני מוזמנת לחברים/ משפחה לארוחת בוקר / ברנץ אני נוהגת להביא איתי ריבה תוצרת בית.
המתנה הכי שווה ודי פשוט להכינה,  בלי יותר מידי מאמץ מקבלים ריבה תוצרת בית איכותית וטעימה.
צנצנת ריבה ביתית משזיפים פשוט וטעים!!!





המצרכים:
קילו שזיפים 
חצי קילו סוכר
3 טיפות לימון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את השזיפים ומנגבים אותם.




חותכים לחצי , רבעים או קוביות, לפי טעם אישי ואיך שאוהבים.



להכניס לסיר את השזיפים,לשפוך מעל את הסוכר ולערבב היטב.




מבשלים על אש נמוכה יחסית ,מידי פעם מערבבים בעדינות את התערובת תוך כדי בישול.

לבשל בערך שעה וחצי עד שהריבה הופכת להיות סמיכה.

לאחר שכיבינו את האש להוסיף לימון ולערבב.







בסיום הבישול נקבל בסיר כמו מחית סמיכה בתוספת נוזלי השזיפים,

מעבירים את הריבה החמה לצנצנת, סוגרים , לאחר שהצטנן שומרים במקרר. 

נשאר במקרר לחודש ויותר.





יום שלישי, 26 בנובמבר 2013

מתכון לופל בלגי / פנקייק


קינוח שתמיד יש לי בבית, ניתן להכין ולהקפיא,


קינוח כל כך קל להכנה וכל כך טעים!   אחד מהקינוחים המוצלחים! 


ניתן לשדרג עם ממרחים מתוקים כמו שוקולד, חלבה, סירופ מייפל , פירות וכמובן גלידה .

מאותה בלילה ניתן להכין גם פנקייקס.

כ 6 וופלים או 10 פנקייקים

מבוסס על מתכון של קארין גורן

*** לצורך הכנת הופל יש צורך במכשיר מיוחד להכנת וופלים

מצרכים:



2 כוסות קמח
3כפיות אבקת אפיה
רבע כוס סוכר
2 ביצים
70 גרם חמאה מומסת
כוס חלב
כפית תמצית וניל
קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים מעט,



מוסיפים ביצים, חלב , חמאה ותמצית וניל, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה .



משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת.



מחכים כ 3 דקות ( כשכמות האדים פוחתת ) ומוציאים מהמכשיר.








מוסיפים תוספות שאוהבים.



להכנת פנקייקס – מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים מעט מהבלילה למחבת. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...