יום שלישי, 26 בנובמבר 2013

מתכון לעוף צלוי עם סומק, זעתר ולימון


מתכון שונה וטעים לעוף מהספר של אוטולנגי
את העוף יש להשרות למשך מספר שעות , עדיפות ללילה, סופג את כל הטעמים.




המצרכים
4-6 כרעים של עוף
  • 2 בצלים אדומים/  או לבנים, פרוסים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית, בתוספת נוספת לטפטוף
  • ½ 1 כפיות של פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף סומק
  • 1 לימון, פרוס לפרוסות דקות
  • 200 מ"ל  ציר עוף או מים
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות ZA-עטר
  • 50 גרם צנוברים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
בקערה גדולה, או תבנית אפייה מקרמיקה, מערבבים את העוף עם הבצל, שום, שמן זית, תבלינים
פרוסות לימון, מלח ופלפל. מכסים בניילון נצמד. 




מכניסים  למקרר לכמה שעות או למשך לילה.



מחממים התנור 200 מעלות. 
מוציאים מהמקרר , מסדרים את העוף בתבנית (צד העור צריך להיות למעלה) .




צולים למשך 30 - 40 דקות, עד שהעוף בצע חום כהה .
במחבת קולים את הצנוברים עם קורט מלח
מעבירים את העוף החם לצלחת הגשה ומקשטים במעט  פטרוזיליה קצוצה, צנוברים פזורים וטפטוף של שמן זית. אפשר להוסיף  זעתר וסומק.








יום רביעי, 20 בנובמבר 2013

מתכון מדהים לסלט ברוקלי טרי

סלט שהכרתי לראשונה כשגרתי בקפריסין, הוזמנו לצוהרים לחברים ועל השולחן היה את הסלט  המדהים הזה, שונה מהרגיל, סלט בריאות טעים ומזין, ניתן לשדרג אותו איך שרוצים ולפי טעם אישי.

הסלט הזה טעים מיד, אבל הוא גם טעים  אם משאירים אותו במקרר לכמה שעות



המצרכים:

שני ראשי ברוקולי טריות ביותר

חופן חמוציות

חופן של אגוזים כל סוג שאוהבים: פקאן, אגוזי מלך, צנוברים, קשיו, סומסום,צנוברים

מי שרוצה ניתן להוסיף תוספות כמו: בצל, עירית, פטריות,,גמבה ועוד ועוד...

לרוטב:

2 כפות מיונז
לימון בשפע ( לפי טעם, אני שמה לימון שלם).
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

חותכים את הברוקלי, ומפרידים לפרחים קטנים, ככל שיהיה יותר דק ככה יצא יותר טעים וקרנצ'י

מניחים את הברוקלי בקערת מים.



קולים את כל האגוזים, ומניחים להם להתקרר .

מסננים היטב את הברוקלי, ומערבבים את הברוקולי עם החמוציות

להכין את הרוטב ולערבב עם הברוקלי, להוסיף תערובת  אגוזים לערבב שוב

ולהגיש







 

מתכון לירקות ממולאים בשר ואורז

מתכון מבית אמא, מתכון שנותן תחושה של בית.

סיר יפה של ירקות ממולאים מכל טוב שמדיף ניחוחות של משפחתיות .

ארוחה מושלמת !!!!



המצרכים:

למילוי הבשר:

חצי קילו בשר בקר טחון
כוס אורז שעבר בישול של 5 דקות , מסונן.
קופסא קטנה של רסק עגבניות( כ 2 כפות רסק).
שן שום כתושה
מעט כמון
מעט פפריקה אדומה
מעט תבלין ראס אל חנות
חופן פטרוזיליה קצוץ , למי שאוהב ניתן להוסיף מעט שמיר קצוץ
מלח, פלפל

לירקות ממולאים:
3 גמבות
3 קישואים
3 בצלים
2 עגבניות
2 גזר
15 עלי כרוב יפים ורכים .

לרוטב עגבניות:
בקערה מערבבים ביחד:
5 כפות רסק עגבניות
2.5 כוסות מים
2 כפות  אבקת מרק עוף
4 כפות שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

למלית:
בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי עד שמתקבלת עיסה אחידה ומניחים בצד.



הכנת הירקות למילוי:

גמבות- מורידים את הראש של הגמבות , מנקים מבפנים להוצאת גרעינים ומניחים בצד.

קישואים- חותכים כיפה עליונה ומרוקנים בעזרת כפית פריזאית ,משאירים דופן דקה יחסית
בצל- להכנת הבצל מרתיחים סיר עם מים. לוקחים את הבצל, חותכים בו "פס" עד לאמצע ומרתיחים כמה דקות, לאחר מכן מפרידים בין הגלדים.



עגבניות- מסירים את חלקן העליון של העגבניות, שומרים אותו בצד ומרוקנים את התוכן בכפית פריזאית


לשמור את תוכן העגבניות לרוטב.

גזר -יש צורך במכשיר מיוחד על מנת להתמודד עם משימת החילוץ של ריקון  הגזר , ישנו מכשיר מדהים לריקון ירקות ממולאים שנקרא ,vegi-drill
בעזרתו אני מרוקנת את כל הירקות כולל הגזר.


עלי כרוב- נהוג למלא סיר במים רותחים ולהכניס את הכרוב לכמה דקות עד שהעלים מתרככים.
טיפ שלי: לילה לפני להכניס כרוב שלם למקפיא, להוציא למחרת להניח במסננת ולהפשיר, העלים מתקלפים בקלות וניתנים לגלגול.


מכינים סיר גדול שיכיל את כל הירקות.

ממלאים את הירקות בתערובת האורז והבשר טחון, מסדרים את הירקות הממולאים בתוך הסיר .


בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ,הרוטב צריך לכסות את הירקות
 (במידה ולא יש להוסיף מעט מים, לטעום ולתקן תיבול).







מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך כ-45 דקות.




























יום שני, 18 בנובמבר 2013

מתכון לטירמיסו


מתכון לקינוח הכי איטלקי שאני מכירה, קינוח מרענן, קל להכנה , לא יותר מ 5 דקות ויש לכם קינוח מרשים שהאורחים יתעלפו ממנו.
ראו הוזהרתם ! הכפית לא מפסיקה ליישר את השורות...

פירוש המילה טירמיסו (Tiramisù) באיטלקית - " הרם אותי"
אז בואו נתרומם ונכין את העוגה.

הגירסא שלי היא ללא ביצים חיות.




מצרכים:
חבילה וחצי של בישקוטים
2 כפות נס קפה חזק מגורען
4 כפות סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות ליקר קפה או שוקולד
חצי כפית תמצית שקדים


לקציפת שמנת-מסקרפונה :

2 שמנת מתוקה
2 גבינת מסקרפונה
6 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

לעיטור:
אבקת קקאו או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:
בצלחת עמוקה מערבבים מים עם אבקת הנס קפה והסוכר עד להמסה מוסיפים ליקר קפה/ שוקולד ותמצית שקדים , מצננים.



לקרם:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ו 3 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מקציפים את גבינת המסקרפונה עם 3 כפות סוכר.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקערת השמנת מתוקה ומאחדים בעדינות עם הקצפה איטית כ דקה.







 
הרכבת העוגה:
 
טובלים מחצית מכמות הבישקוטים טבילה קצרצרה כאשר הקפה נספג בעוגיות.
ומניחים בתבנית/ קערה  בצפיפות, אחד ליד השני.

 
 
 
 
 
 
יוצקים מעל הבישקוטי חצי מכמות קרם הגבינה, מסדרים מעל הקרם עוד שכבה של בישקוטי טבולים בקפה ומעל יוצקים את מחצית הקרם הנותר וכך הלאה . השכבה האחרונה היא שכבת הקרם ומחליקים בעזרת מרית לאחידות.




 
 
מכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות, עדיפות ללילה . לפני ההגשה זורים קקאו או שוקולד בנדיבות ומגישים.
 
את הרעיון לתמונת המזלג והכפית לקחתי מתוך הבלוג של יהודית " קסם של עוגה"


 
 

 

יום ראשון, 17 בנובמבר 2013

מתכון מדהים לסופגניות ביתיות

לקראת חג החנוכה הקרב ובא , אי אפשר  לחגוג בלי סופגניות, ותאמינו לי זה לא כזה קשה להכין בבית סופגניות.
זה אומנם דורש קצת עבודה אך התוצאה שווה את המאמץ.

סופגניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי ריבה קלאסי,

מקור המתכון של השפית סבינה ולדמן




מצרכים:


500
גרם קמח שמרים
40 גרם סוכר
140 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
2 ביצים
1 חלמון
רבע כפית גרדת לימון או תפוז
קורט מלח
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר מניחים את החלב, סוכר, ביצים, חלמון, גרדת לימון ומלח.
2. מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים. 



6. מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ
7. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן ומרווחים של כ- 3 ס"מ .
8. משמנים מעט את הכדורים על מנת למנוע התייבשות.



9. מתפיחים שוב כ -45 דקות עד להכפלת הנפח.
10. מחממים בסיר רחב שמן לחום בינוני נמוך.
11. מטגנים כ4 עד 5 סופגניות בכל פעם 5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
12. מעבירים לנייר סופג. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.








 

יום שבת, 16 בנובמבר 2013

מתכון לסלט סיזר אמריקאי

מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת סלטים והאמת דיי יכולה לחיות על סלטים, הסלט האהוב עלי בעולם הוא הסיזר סלט ( Caesar salad) בארץ מכירים אותו בשם " סלט קיסר" . הסלט הזה נפוץ בכל העולם. סלט זה מכונה בארצות הברית, בשל כך, "מלך הסלטים" ושם למעשה הכרתי אותו כשביקרתי במסעדת wolfgang's Steakhouse

הסלט עצמו מאוד מאוד פשוט ומה שעושה את הסלט לסלט מצויין הוא הרוטב סיזר.
לצערי לא ניתן למצוא רוטב סיזר בארץ ( כל מי שנוסע לארה"ב ושואל אותי מה תרצי , תמיד אבקש 2-3 בקבוקים של רוטב סיזר.) עם הזמן למדתי להכין רוטב סיזר וככה להמשיך ולהנות מהסלט.
אני מבטיחה לכם שמעכשיו תתחילו לקרוע עלי חסה ולהרכיב את אחד הסלטים הפופולארים בעולם.



מרכיבים:
ראש חסה ערבית, עלים צעירים ויפים
  • קרוטונים
  • גבינת פרמזן מגוררת או מגולפת לשבבים ( חשוב מאוד שתהיה מאיכות טובה)

לרוטב הסיזר:
2 חלמונים של ביצה טריה
1/4 כוס שמן זית
כף חרדל רגיל או דיז'יון
4 פלטים קטנים של אנשובי
4-5 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל אנגלי

למי שחושש מהביצים הטריות ניתן להחליף את החלמונים ב 1/2 כוס מיונז ולהשתמש רק ב 4 כפות שמן זית
יוצא טעים אבל לא כמו המקור.

אופן ההכנה:
ממלאים קערה גדולה או כיור במים קרים , מפרידים את עלי החסה ובוחרים את הטריים והטובים ביותר
שוטפים אותם היטב במים, מניחים אותם במים לעוד חצי דקה , מוציאים את העלים למסננת ומשאירים להתייבש.


בנתיים מכינים את הרוטב.
במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הרוטב למעט השמן זית.
מפעילים כדקה שתיים ומתחילים לזלף את השמן זית.
עד שהרוטב נהפך לסמיך ודומה מעט למיונז.





הרכבת הסלט:
חותכים בגסות עלי חסה , מגרדים פארמזן, מוסיפים קורטונים( אני אישית לא אוהבת קורטונים ולכן מוותרת אליהם), מזלפים את הרוטב , מערבבים היטב ופשוט מתמכרים לטעם!









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...