יום ראשון, 20 באוקטובר 2013

מתכון לקציצות טונה אפיות

קציצות  קלות להכנה, טעימות,  יש בהן את כל אבות המזון החשובים  חלבונים, פחמימות, הן מאוד מאוד אהובות על הילדים.
אני לוקחת אותן בקופסא לעבודה בתוספת סלט ויש לי ארוחה מושלמת.
יוצאים כ 20 קציצות כל קציצה נקודה וחצי של שומרי משקל.


המצרכים:
1 קופסת טונה מסוננת היטב,
בצל קטן מגורר ומסונן מנוזלים
1 תפו"א קטן מעוך לפירה
חצי כוס קוואקר
חצי כוס קוטג'
1 ביצה
כפית שום כתוש
מלח, פלפל, פפריקה אדומה

אופן ההכנה:
בקערה מפוררים את הטונה לחתיכות קטנות.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב לתערובת אחידה





יוצרים מהתערובת כ 20 קציצות בגודל בינוני ומניחים על נייר אפייה.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל 20-30 דקות.





יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

מתכון לעוגת שוקולד בננה מטריפה

בננות בשלות יושבות על הדלפק ואומרת לי שזה הזמן לאפות אותן!

עוגת שוקולד בננה זה מה שאני אכין זו תהיה גם העוגה המושלמת לשבת ולמפגשים משפחתיים .



המתכון הבא אינו דורש שימוש  במיקסר, רק בעזרת שתי קערות. אחת לחומרים היבשים ואחד לחומרים הרטובים.
מאחדים ביחד ויוצאת עוגה מושלמת וטעימה.


המתכון בשינוי קל שלי מתוך האתר הבא: http://www.joyofbaking.com/ChocolateBananaCake.html




המצרכים:

2 כוסות סוכר
1 ו 3/4 כוסות  קמח
3/4 אבקת קקאו
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1 1/2 כפיות סודה לשתיה 
1/2 כפית מלח
חופן אגוזי מלך
2 ביצים
1 כוס  בננות בשלות מעוכות (בערך 2 בננות בגודל בינוני)
1 כוס (240 מ"ל) מים חמים
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 
1/2 כוס שמן קנולה (או שמן חסר טעם אחר)
1 1/2 כפיות תמצית וניל
 
לציפוי השוקולד
 
2 חבילות שוקולד מריר 
3/4  כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:


בקערה גדולה לערבב יחד את הסוכר, קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אגוזי מלך ומלח. להניח בצד.

 




בקערה גדולה אחרת, לערבב יחד את הביצים, בננות מעוכות, מים, חלב, שמן ותמצית וניל.
 
 
 
 
מוסיפים את החומרים  הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
 






יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת מראש.

אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות  במשך כ -35 עד 40 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי.
 



 

להכנת גנאש שוקולד:
מחממים את השמנת וחמאה בסיר בינוני על אש בינונית (אפשרי לחמם גם במיקרוגל) להביא רק לרתיחה.
 
יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומחכים במשך 5 דקות. מערבבים עד שהתערובת חלקה. ומורחים על העוגה את השוקולד בנדיבות.

 
 







 



יום שישי, 11 באוקטובר 2013

מתכון לקציצות בשר בקר והודו ובורגול

המתכון הזה חדש יחסית אצלי במטבח. הוא כל כך אהוב על ילדי ושאני מכינה את הקציצות האלה, אני יודעת שאין שום סיכוי שישרדו מספיק זמן  .

את הקציצות הללו ניתן להגיש גם עם רוטב אדום ( אצלי הם לא שורדות 10 דקות )  הן יוצאות רכות ומתובלות והבורגול מוסיף לטעמן גם רכות וגם אווריריות. מומלץ בחום לקטנטנים. הן פשוט מעולות!


המצרכים:
1/2 כוס בורגול מושרה במים חמים כ 20 דקות , ומסונן
250 גרם בשר חזה הודו 
250 גרם בשר בקר
חופן גבעולי פטרוזיליה 
2 כפות שמן זית
1 גזר
1 בצל
1 ביצה
3 שיני שום
כפית פפריקה אדומה
כף בהרט
מלח, פלפל
שמן זית

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

בקערה שמים חצי כוס בורגול  עם  כוס מים רותחים ומשהים כ20 דקות. מסננים היטב



בנתיים  בתוך מגימיקס שמים בצל, גזר, שום, פטרוזיליה ושמן זית. קוצצים היטב.






בקערה נפרדת מניחים את הבשר בקר והודו  מוסיפים את תערובת הירקות ,בורגול מוסיפים ביצה ותבלינים.



מערבבים היטב הכל עד לתערובת אחידה ומכניסים לרבע שעה למקרר.



מחממים מחבת עם שמן , יוצרים קציצות ומטגנים כ 3 דקות כל צד , מוציאים לקערה עם נייר סופג .
זוללים...............






פשטידת כרוב ותירס

אורי שלי אוהב מאוד כרוב וגם תירס. תמיד במקרר יש אצלי סלט כרוב ותירס שהוא אוכל בהנאה גדולה.
אתמול החלטתי שאני עושה שינוי והופכת את הסלט לפשטידה .
המתכון כל כך פשוט ואפילו מזכיר עוגה בחושה.
את הרעיון לקחתי משיטוט באתרי אוכל באינטרנט עם שינוי קל שלי.
יוצא מאוד טעים ואורי שלי טרף רבע פשטידה.

כל הפשטידה 30 נקודות שומרי משקל , כ 20 פרוסות כל חתיכה 2.5 נקודות



המצרכים:

כרוב בינוני חתוך דק.
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
מלח + פלפל שחור

תבלין של כורכום וזעפרן ( אפשרי רק חצי כפית כורכום+ כפית מרק עוף)
שמן זית
שמן כמהין

לבלילה:
3 ביצים
4 כפות קמח תופח

3 כפות מיונז
1שמנת חמוצה 5%
חצי כוס מים פושרים

פירורי לחם

אופן ההכנה:

בסיר עם מעט שמן זית, מחממים ומטגנים את השום והבצל עד להזהבה.



מוסיפים את הכרוב הקצוץ ומערבבים את שהכרוב מאבד קצת מנפחו .

מוסיפים את התבלינים( אני קניתי בברצלונה בשוק בוקריה את תבלין הכורכום והזעפרן ,
ניתן גם להוסיף במקום  רק  כורכום, מרק עוף מלח ופלפל.)


לבסוף מוסיפם מעט  שמן כמהין, מערבבים, נותנים לכרוב להתרכך, מכבים את האש ומניחים בצד.



מכינים את בלילת הפשטידה:


בקערה שמים את כל מצרכי הבלילה ומערבבים היטב עד שהקמח מתאחד עם שאר החומרים והבלילה אחידה.






מוסיפים את תערובת הבלילה לסיר עם הכרוב מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם האישי.


משמנים תבנית עגולה מפזרים פירורי לחם, ומנערים כדי שהם יתפזרו בצורה אחידה בתבנית ובדפנות.
שופכים את הבלילה ומוסיפים מעל עוד קצת פירורי לחם ( ניתן להוסיף גם שומשום )





מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות
ל 40-45 דקות 










אוכלים בהנאה מרובה!


יום שלישי, 8 באוקטובר 2013

סלט קינואה מושלם





כל הסלט שווה 23 נקודות שומרי משקל, כ 5 מנות = 5 נקודות למנה


מצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת ( על כל כוס קינואה כוס וחצי מים  רותחים , מבשלים כ 20 דקות עד שכל המים         נבלעים    והקינואה  " נפתחת", מסננים ומקררים.)

2 גבעולי סלרי חתוכים קוביות קטנות

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים ירוקים חתוכים עיגולים קטנים

 חצי כוס חמוציות

חצי כוס פולי אדממה מבושלים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס כוסברה קצוצה

מעט עלי נענע קצוצים

חופן גרעיני חמנייה או אגוזי מלך קלויים.

לרוטב:
שמן זית
לימון בשפע ( כ 2 לימונים)
מלח, פלפל גרוס 
  

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל הירקות והקינואה, שופכים את הרוטב, מערבבים שנית ומוסיפים את האגוזים.

מומלץ להוסיף את הרוטב כ 10 דקות לפני ההגשה.

יום ראשון, 15 בספטמבר 2013

מתכון לעוגת תפוזים קלאסית



מתכון הכי הכי פשוט לעוגת תפוזים בחושה, 
מפיצה ניחוחות של בית, טעימה מאין כמוה, מתכון של אימי היקרה.





מצרכים:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים סחוט
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים
6 כפות סוכר


אופן ההכנה:
להקציף את הביצים, להוסיף בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל ואז לפי סדר המצרכים מוסיפים את השמן , תפוזים, קמח ואבקת אפיה.

 מערבלים עוד דקה עד שהבלילה אחידה וללא גושים זהו מוכן!




מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה משומנת היטב.( אפשרי בסיר פלא או בתבנית אינגלייש קייק).




 אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-35 עד 40 דקות, עד שקיסם יוצא מעט פירורי




להכנת הסירופ:
מרתיחים את מיץ התפוזים עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת סירופ . מקררים.

כשהעוגה חמה שופכים את הסירופ הקר.

לפני ההגשה ניתן לפדר באבקת אפיה.



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...