יום שבת, 7 בספטמבר 2013

מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר בתוספת פול ירוק

את ההשראה למתכון ,קיבלתי מהספר החדש של  אוטולנגי  "Jerusalem", ספר מדהים,שקיבלתי מחברה טובה במתנה.
ממש מדגדג באצבעות להכין כל מתכון ומתכון , אני מבטיחה לפרסם מתכונים מתוך הספר
זהו הספר השני ,הספר הראשון " ספר המתכונים "  מככב אצלי כבר מזמן במטבח והוא חובה בכל בית!





המצרכים:
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפוא
מיץ לימון
2 כוסות פול ירוק קפוא
כוס אפונה ירוקה
מלח, פלפל
כף מרק עוף
חצי לימון סחוט
4 כוסות מים

לתערובת הבשר:
250 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר עוף טחון
כף שמן
מעט נענע קצוצה
חופן עלי כרפס קצוצים
1 ביצה
1 בצל מגורר וסחוט היטב מנוזלים
חצי כוס פירורי לחם
כף תבלין "ראס אל חנות"
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל

צלחת קטנה של קמח לקימוח תחתיות הארטישוק

אופן ההכנה:

לפזר מעט לימון על תחתיות הארטישוק ולהניח בצד.

בקערה שמים את הבשר, תבלינים, ושאר המצרכים ומערבבים היטב.



יוצרים קציצות מתערובת הבשר וממלאים את תחתיות הארטישוק.
מקמחים בקמח ומטגנים כשהקציצה כלפי מטה, עד להשחמה.




מוסיפים לסיר את האפונה , פול ירוק ,  מים, תבלינים ואת הלימון הסחוט.
חשוב שהנוזלים יכסו לגמרי את תחתיות הארטישוק הממולאים


מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-45 דקות.
כאשר הרוטב בסיר הצטמצם ונעשה סמיך אז זה אומר שהתבשיל מוכן.
ניתן להגיש עם אורז לבן.





מתכון לסלט כרוב

סלט מלא צבעים, קליל וטעים במיוחד.



כל הסלט שווה 27 נקודות. כ 5 מנות = 5.5 נקודות למנה.

המצרכים:
רבע כרוב סגול חתוך דק
רבע כרוב לבן חתוך דק
2 גזר חתוך לקוביות קטנות
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס אדממה
חבילת עירית קצוצה
רבע חבילה פטרוזיליה קצוץ
רבע חבילה כוסברה קצוץ
חצי כוס שקדים קלויים
תוספות: רימונים, אבוקדו, גבינה בולגרית וכל מה שרוצים.

לתיבול:
שמן זית
מעט סילאן
מעט סויה
כף חרדל דיזיון
כף רוטב צי'לי מתוק
לימון ,מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב , שופכים לסלט , מערבבים היטב
ומגישים


יום שבת, 24 באוגוסט 2013

מתכון לחלת שבת ביתית


יום שישי בפתח , נגמר השבוע וכמו בכל יום שישי אני אופה חלה לשבת , יש משהו מיוחד ושונה באפייה של חלות , הרייח של השבת, הבית מתמלא בניחוח משכר של אפיה, אין רייח שדומה לו, ממש עונג שבת אמיתי!
לא קשה להכין חלות בבית ואין כמו לאכול חלה ביתית ויש גם את ערך המוסף של הפרשת חלה.
ניסיתי המון המון מתכונים לחלות ואני חושבת שסוף סוף מצאתי את המתכון המושלם לחלת השבת, המיוחד במתכון הבא שהחלות נשארות עסיסיות וטעימות גם ביום שלמחרת.
המתכון לחלות / לחמניות עבודת יד שנאפו עם המון המון אהבה.




המצרכים:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
7 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2 כפיות מלח
2 ורבע כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את הקמח, שמרים סוכר ושמן, מתחילים ללוש, מוסיפים את המים בהדרגה
מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות.
אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מעט מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים.







מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת מניחים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות.


קולעים מכל 3 חתיכות צמה בסך הכל שתי חלות.





מתפיחים עוד 20 דקות.
מברישים בביצה הטרופה.


 אופים כ-20 דקות על חום של 180 מעלות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות, אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד.






 ללחמניות



יום רביעי, 21 באוגוסט 2013

מתכון לאורז ובשר טחון

הילדים בחופש!!!!!! הצילו!!!!  אין מסגרת, איזה בלאגן.
נמאס לי כל יום למצוא פתרון יצירתי לילדים אומנם נסענו לחופשה מדהימה בקפריסין לשבוע בלבד,  ונשאר לנו עוד שבוע לתחילת הגנים.
כל יום מכינים לוז מי ישמור על מי , הילדים עוברים מסבתא אחת לשניה הכל בריצות ולחץ מטורף.
בזמנים שכאלו אני מחפשת ארוחות מהירות, קלות ומשביעות.
המתכון הבא לוקח בערך 20 דקות הכנה ובלי בזבוז של זמן מקבלים מנה עיקרית וטעימה להפליא.




המתכון שווה ל 33 נקודות של שומרי משקל . כ 5 מנות יפות  6.6 נקודות למנה.

המצרכים:

להכנת האורז

2 כוסות אורז לבן
כוס תירס מקופסא
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
2.5 כוסות מים
מלח, פלפל
כף מרק עוף

להכנת בשר טחון:

250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
כף שמן
מלח, פלפל
רבע כפית בהרט
רבע כפית כמון
כפית תבלין קייג'ון 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת האורז:

שוטפים את האורז היטב. ומסננים ממים.





מעבירים לסיר ומוסיפים תירס,אפונה 


2 כוסות מים ותבלינים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הכי נמוכה.
מבשלים כ רבע שעה.
בזמן שהאורז מתבשל לו מכינים את הבשר הטחון.
במחבת מטגנים בצל עם כף שמן עד לשקיפות הבצל.

מוסיפים את הבשר טחון ממשיכים לטגן תוך פירור הבשר במזלג.



שכל הבשר מפורר ואפרפר מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מניחים בצד.
האורז מוכן , פותחים את הסיר לצינון
מערבבים בעדינות את האורז
מוסיפים את הבשר טחון , מערבבים בעדינות לתוך האורז




מגישים בצלחת ונהנים!






יום שני, 22 ביולי 2013

עוגיות לב בציפוי רויאל איסינג לכבוד חג האהבה

אני ובעלי מכירים כבר לא מעט זמן, עברנו הרבה בחיים ותמיד נשארנו חזקים ומאוחדים,  האהבה עדין פורחת גם עם 3 בנים שובבים.
ובהזדמנות זו אני רוצה להגיד לך אהובי שהכל איתך יותר מיוחד וכל שניה איתך היא בלתי נשכחת,
תודה לך על שאתה פשוט אתה!
את הפוסט החגיגי ליום האהבה אני מקדישה לך.





המתכון הבא הוא מתכון בסיסי שניתן להכין ממנו עוגיות שמשמשות כבסיס לציפוי וניתן לקרוץ מהן כל צורה שתחפצו, הפעם לכבוד יום האהבה העוגיות בצורת לבבות.

להכנת העוגיות:
100 גרם סוכר 
200 גרם חמאה רכה מעט
300 גרם קמח
1 ביצה
מעט תמצית  וניל 

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים חמאה וסוכר עד שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים תמצית וניל וביצה לאחר מכן מוסיפים את הקמח מעבדים עד לקבלת בצק אחיד , לא דביק ונוח למגע.
להשטיח את הבצק ולהכניס לשקית ניילון נצמד (גם אם הוא מתפורר מעט)  
לעטוף היטב ולהכניס למקרר לשעה עד שהוא הופך יציב .
מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומרדדים. 
קורצים בעזרת החותכנים צורות ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.


לצורך קשירת סרט אני קרצתי לבבות ויצרתי חור באמצע בעזרת קיסם שיפוד.




מחממים את התנור ל-170 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
מניחים לצינון.



להכנת ציפוי הרויאל :
אבקת ה"רויאל אייסינג" בצבע ורוד מוכנה.
1 אבקת רויאל אייסינג בצבע לבן מוכנה

ההכנה:
לוקחים קערה שופכים אליה את האבקה הורודה, מוסיפים קצת מים (כל פעם כפית עד שמגיעים למרקם כמו של חומוס) ומערבבים. מכניסים את העיסה לתוך שקית זילוף .
באותה שיטה מכינים גם את האבקה הלבנה.

הכנת העוגיות:

חותכים בקצה את שקית הזילוף הורודה ומזלפים את הקרם בתוך העוגיה בעזרת קיסם "עוזרים" לרויאל להתפשט על העוגיה.



כדי ליצור את הלבבות הקטנים:
מזלפים נקודות קטנות מהרוייאל הלבן ובעזרת קיסם עוברים דרך הנקודות.
להלן דוגמא לזילופים ברויאל כולל הסבר ליצירת הלבבות




מניחים את העוגיות ליבוש של 24 שעות.
קושרים בסרט קישוט ומגישים.








טיפים:
את בצק העוגיות ניתן לשמור במקרר כ 3 ימים.
ניתן להקפיא את הבצק עד חודש.

רויאל שנשאר לנו ניתן להחזיק במקרר עד 4 ימים. ניתן גם להקפיא  לכ חודש ולאחר ההפשרה להוסיף מעט אבקת סוכר.

את העוגיות המעוטרות שומרים בקופסא אטומה לאחר שהרויאל התייבש לגמרי.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...