יום שבת, 24 באוגוסט 2013

מתכון לחלת שבת ביתית


יום שישי בפתח , נגמר השבוע וכמו בכל יום שישי אני אופה חלה לשבת , יש משהו מיוחד ושונה באפייה של חלות , הרייח של השבת, הבית מתמלא בניחוח משכר של אפיה, אין רייח שדומה לו, ממש עונג שבת אמיתי!
לא קשה להכין חלות בבית ואין כמו לאכול חלה ביתית ויש גם את ערך המוסף של הפרשת חלה.
ניסיתי המון המון מתכונים לחלות ואני חושבת שסוף סוף מצאתי את המתכון המושלם לחלת השבת, המיוחד במתכון הבא שהחלות נשארות עסיסיות וטעימות גם ביום שלמחרת.
המתכון לחלות / לחמניות עבודת יד שנאפו עם המון המון אהבה.




המצרכים:
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
7 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2 כפיות מלח
2 ורבע כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את הקמח, שמרים סוכר ושמן, מתחילים ללוש, מוסיפים את המים בהדרגה
מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות.
אם הבצק מרגיש יבש מוסיפים עוד מעט מים בהדרגה. הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא להידבק לידיים.







מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת מניחים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות שוות.


קולעים מכל 3 חתיכות צמה בסך הכל שתי חלות.





מתפיחים עוד 20 דקות.
מברישים בביצה הטרופה.


 אופים כ-20 דקות על חום של 180 מעלות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות, אפשר להכין מהבצק לחמניות או חלות קטנות, ובמקרה הזה לאפות 30 דקות בלבד.






 ללחמניות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...