יום רביעי, 21 באוגוסט 2013

מתכון לאורז ובשר טחון

הילדים בחופש!!!!!! הצילו!!!!  אין מסגרת, איזה בלאגן.
נמאס לי כל יום למצוא פתרון יצירתי לילדים אומנם נסענו לחופשה מדהימה בקפריסין לשבוע בלבד,  ונשאר לנו עוד שבוע לתחילת הגנים.
כל יום מכינים לוז מי ישמור על מי , הילדים עוברים מסבתא אחת לשניה הכל בריצות ולחץ מטורף.
בזמנים שכאלו אני מחפשת ארוחות מהירות, קלות ומשביעות.
המתכון הבא לוקח בערך 20 דקות הכנה ובלי בזבוז של זמן מקבלים מנה עיקרית וטעימה להפליא.




המתכון שווה ל 33 נקודות של שומרי משקל . כ 5 מנות יפות  6.6 נקודות למנה.

המצרכים:

להכנת האורז

2 כוסות אורז לבן
כוס תירס מקופסא
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
2.5 כוסות מים
מלח, פלפל
כף מרק עוף

להכנת בשר טחון:

250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
כף שמן
מלח, פלפל
רבע כפית בהרט
רבע כפית כמון
כפית תבלין קייג'ון 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת האורז:

שוטפים את האורז היטב. ומסננים ממים.





מעבירים לסיר ומוסיפים תירס,אפונה 


2 כוסות מים ותבלינים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הכי נמוכה.
מבשלים כ רבע שעה.
בזמן שהאורז מתבשל לו מכינים את הבשר הטחון.
במחבת מטגנים בצל עם כף שמן עד לשקיפות הבצל.

מוסיפים את הבשר טחון ממשיכים לטגן תוך פירור הבשר במזלג.



שכל הבשר מפורר ואפרפר מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מניחים בצד.
האורז מוכן , פותחים את הסיר לצינון
מערבבים בעדינות את האורז
מוסיפים את הבשר טחון , מערבבים בעדינות לתוך האורז




מגישים בצלחת ונהנים!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...