יום חמישי, 16 בינואר 2014

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות הכי פשוט שיש

מי לא מכיר מתכון לפסטה ברוטב עגבניות?
אני בטח שלא הולכת לגלות לכם את אמריקה אבל אני מקדישה את המתכון לבעלי היקר שפשוט אף פעם לא הכין פסטה ברוטב עגבניות.
הכל התחיל כשהוא החליט שבא לו להכין לעצמו פסטה ואז הוא חיפש מתכון "לפסטה ברוטב עגבניות " ברשת .
נפגעתי מעמקי נשמתי , בחיי , איך זה שהוא לא ביקש ממני????
מתברר שהוא רצה להפתיע אותי החמוד, אז החלטתי שאם כבר להפתיע אותי אז לפחות ממתכון שלי.
אז קבלו בבקשה מתכון לפסטה ברוטב עגבניות, לא לוקח יותר מידי זמן, מתאים לכל תוספת בשרית
והילדים פשוט אוהבים אותה ותמיד זו תהיה הבחירה המושלמת !!

את הפסטה יש לבשל במים עם מעט מלח אך לא להוסיף שמן , השמן מונע מהרוטב  להיתפס.
את הפסטה תכינו כמה דקות לפני ההכנה של הרוטב, ניתן להכין עם כל סוג פסטה שרוצים.



מצרכים: 
חבילה של פסטה מבושלת לרמת אל דנטה.
1.5 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כף שמן זית
3 -2 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 כף פפריקה מתוקה
1.5 כף מרק עוף
כף של דבש
מלח, פלפל
1-2 כוסות מים

אופן ההכנה:
בסיר שופכים את השמן מטגנים מעט את השום, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים מעט, מוסיפים את הפפריקה המתוקה, מרק עוף , מערבבים היטב ומוסיפים דבש , מלח , פלפל ומים .
לערבב היטב, במידה וחסר קצת מים להוסיף עוד חצי כוס מים.






שמים על אש קטנה ונותנים לרוטב להתבשל כמה דקות שהרוטב יסמיך.
מוסיפים לתוך הסיר עם הרוטב את הפסטה ומערבבים היטב, מבשלים עוד כ 5-6 דקות.





מניחים בצלחת הגשה עם תוספת. ( אצלנו השניצל מנצח) 
ואוכלים  בליקוק האצבעות.






















יום שני, 13 בינואר 2014

מתכון לעוגיות קינמון

את המתכון הבא לקחתי מהספר החדש של קארין גורן " אם לסבתא היה מיקסר" ספר שבו היא משחזרת את העוגות של הסבתות של כולנו,תוך כדי שהיא מתאימה את המתכונים הישנים למכשור של היום.
אם עדין לא רכשתם את הספר רוצו וקנו ספר מומלץ ביותר שמחזיר לנו זיכרונות של ילדות  ובית, אני בהחלט הולכת לאפות ממנו המון מתכונים.
העוגיות קינמון טעימות במיוחד, הן נמסות בפה, מפנקות וכייף לאכול אותם. 
בזמן האפייה יש ניחוחות נפלאים בבית והכי חשוב הילדים שלי מתים אליהם, הן נחטפות במהירות. 




המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
כף קינמון
רבע כוס חלב

לציפוי לפני אפייה:
רבע כוס סוכר וכף קינמון מעורבבים ביחד

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ו 1.5 כוסות סוכר עד לתערובת קרמית







מוסיפים תמצית וניל וביצים אחת אחרי השנייה, מעבדים עד לאיחוד.




מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח, קינמון וחלב, מעבדים לבצק אחיד רך וקצת דביק.



מגלגלים את הבצק לכדורים בידיים מעט רטובות ומגלגלים בציפוי סוכר קינמון.








מניחים באופן מרווח ( העוגיות תופחות מאוד בזמן האפייה) בתבנית עם נייר אפייה.
אופים 10-12 דקות.
חשוב לא לאפות אפיית יתר שתייבש את העוגיות. העוגיות מוכנות כשהן תפוחות ויציבות בשוליים אך עדין רכות מאוד במרכז.






לילדים אני מגישה עם חלב חם ודבש







יום ראשון, 12 בינואר 2014

לחמניות בטטה משגעות


לחמניות אווריריות, תפוחות וטעימות.
הלחמניות שמתקבלות כל כך טעימות ומתקתקות שאי  אפשר להפסיק לאכול אותם.
ניתן להכין במקום לחמניות גם לחם \חלה.
את המתכון הבא קיבלתי מחברה טובה - תודה תהל על מתכון מעולה!






המצרכים:
2 בטטות בינוניות ( 300 גרם) 
1 כוס מים
3 כפות שמן זית
4 כוסות קמח מנופה
1 שקית שימרית
רבע כוס סוכר
1 ביצה טרופה
כפית וחצי מלח

שמן זית לשימון
לקישוט: בצל יבש, שומשום, קצח, מלח גס 

אופן ההכנה:
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות , מבשלים בסיר עם כוס מים (במידה וחסר מים יש להוסיף), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות עד שהבטטה רכה.
מסירים מהאש ,מסננים את מי הבישול לכוס .



מועכים את חתיכות הבטטה למחית חלקה.



מחזירים את המי הבישול לסיר ומערבבים עם הבטטה, מצננים ומוסיפים את שמן הזית למחית ומערבבים.



בקערת המיקסר מכניסים 4 כוסות קמח , שימרית, סוכר , מערבבים מעט ומוסיפים את מחית הבטטה.



מוסיפים את הביצה עם המלח ומערבלים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.





משמנים את הבצק בשמן זית מכסים במגבת ומשאירים להתפחה , עד שהבצק מכפיל את עצמו.



יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג מניחים בתבנית או בתבנית מאפינס.





טורפים ביצה עם 2 כפיות מים מברישים את הכדורים.
מפזרים שומשום, קצח,וכו.....
אופים בחום של 180 מעלות כ 20-35 דקות ( תלוי בתנור)











יום שישי, 10 בינואר 2014

טחינה סלק עם גרגרי חומוס ועדשים שחורות

את המתכון הבא לקחתי מתוך הספר " לא עלהאוכל לבדו" של בית השנטי- ספר מאוד מרגש יש בו מתכונים וצילומים מרהיבים לסעודת השבת. המתכונים נכתבו על ידי טובי השפים בישראל. 
אני אישית הכרתי את בית השנטי היטב, עבדתי במלון דן פנורמה בת"א 
ובית השנטי נמצא ממש מעבר לכביש בשכונת נווה צדק ראיתי את ההתנהלות בבית וממש התרשמתי.
למי שלא מכיר בית השנטי הוא  מקום יוצא דופן מסוגו, בארץ ובעולם, שכל תפקידו לסייע לנוער במצוקה ולהעניק בית לנערים ולנערות עד גיל 21 שנפלטו מבתיהם לתת קורת גג, ארוחה חמה ואוזן קשבת. הוא קיים יותר מ 25 שנה. כל ההכנסות ממכירת הספר הועברו לבית השנטי
אני ממליצה בחום על הספר והמתכונים בספר מעולים.

זהו מתכון מאוד מיוחד ומרשים לסלט , ההכנה קלה והטעם משגע, בשינוי קל שלי .




מצרכים:
לטחינה
2 סלקים בינונים מבושלים וקלופים ( אני קונה בסופר את הסלק המוכן בשקית ואקוום).
1 כוס טחינה גולמית
2-3 שיני שום קלופות
1 כפית כמון
מיץ לימון מ 2 לימונים
בערך כוס מים קרים
מלח, פלפל,

לסלט גרגירי חומוס ועדשים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ( אפשרי גם מקופסת שימורים וגם קפוא)
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי נענע קצוצים
2 בצל ירוק קצוץ
1/2 פלפל אדום קצוץ חריף ( לאוהבי החריף בלבד, ניתן גם לוותר)
2 כפיות תבלין " גראם מסאלה" ( תערובת תבלינים הודים)
שמן זית
לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

לטחינה:
טוחנים את הסלק במעבד המזון למחית חלקה, מוסיפים את הטחינה , שום מעבדים שוב. מוסיפים את התבלינים ואת המים בהדרגה עד למרקם סמיך שדומה קצת לחומוס.
טועמים ומתקנים תיבול.







לסלט:
בקערה מניחים את העדשים , החומוס ושאר המרכיבים, מערבבים היטב ומתבלים.







אופן ההגשה:
מורחים שכבה של טחינה על צלחת הגשה, ממלאים את מרכז הטבעת בסלט חומוס ועדשים ומגישים.....













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...