יום ראשון, 12 בינואר 2014

לחמניות בטטה משגעות


לחמניות אווריריות, תפוחות וטעימות.
הלחמניות שמתקבלות כל כך טעימות ומתקתקות שאי  אפשר להפסיק לאכול אותם.
ניתן להכין במקום לחמניות גם לחם \חלה.
את המתכון הבא קיבלתי מחברה טובה - תודה תהל על מתכון מעולה!






המצרכים:
2 בטטות בינוניות ( 300 גרם) 
1 כוס מים
3 כפות שמן זית
4 כוסות קמח מנופה
1 שקית שימרית
רבע כוס סוכר
1 ביצה טרופה
כפית וחצי מלח

שמן זית לשימון
לקישוט: בצל יבש, שומשום, קצח, מלח גס 

אופן ההכנה:
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות , מבשלים בסיר עם כוס מים (במידה וחסר מים יש להוסיף), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות עד שהבטטה רכה.
מסירים מהאש ,מסננים את מי הבישול לכוס .



מועכים את חתיכות הבטטה למחית חלקה.



מחזירים את המי הבישול לסיר ומערבבים עם הבטטה, מצננים ומוסיפים את שמן הזית למחית ומערבבים.



בקערת המיקסר מכניסים 4 כוסות קמח , שימרית, סוכר , מערבבים מעט ומוסיפים את מחית הבטטה.



מוסיפים את הביצה עם המלח ומערבלים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.





משמנים את הבצק בשמן זית מכסים במגבת ומשאירים להתפחה , עד שהבצק מכפיל את עצמו.



יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג מניחים בתבנית או בתבנית מאפינס.





טורפים ביצה עם 2 כפיות מים מברישים את הכדורים.
מפזרים שומשום, קצח,וכו.....
אופים בחום של 180 מעלות כ 20-35 דקות ( תלוי בתנור)











יום שישי, 10 בינואר 2014

טחינה סלק עם גרגרי חומוס ועדשים שחורות

את המתכון הבא לקחתי מתוך הספר " לא עלהאוכל לבדו" של בית השנטי- ספר מאוד מרגש יש בו מתכונים וצילומים מרהיבים לסעודת השבת. המתכונים נכתבו על ידי טובי השפים בישראל. 
אני אישית הכרתי את בית השנטי היטב, עבדתי במלון דן פנורמה בת"א 
ובית השנטי נמצא ממש מעבר לכביש בשכונת נווה צדק ראיתי את ההתנהלות בבית וממש התרשמתי.
למי שלא מכיר בית השנטי הוא  מקום יוצא דופן מסוגו, בארץ ובעולם, שכל תפקידו לסייע לנוער במצוקה ולהעניק בית לנערים ולנערות עד גיל 21 שנפלטו מבתיהם לתת קורת גג, ארוחה חמה ואוזן קשבת. הוא קיים יותר מ 25 שנה. כל ההכנסות ממכירת הספר הועברו לבית השנטי
אני ממליצה בחום על הספר והמתכונים בספר מעולים.

זהו מתכון מאוד מיוחד ומרשים לסלט , ההכנה קלה והטעם משגע, בשינוי קל שלי .




מצרכים:
לטחינה
2 סלקים בינונים מבושלים וקלופים ( אני קונה בסופר את הסלק המוכן בשקית ואקוום).
1 כוס טחינה גולמית
2-3 שיני שום קלופות
1 כפית כמון
מיץ לימון מ 2 לימונים
בערך כוס מים קרים
מלח, פלפל,

לסלט גרגירי חומוס ועדשים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים ( אפשרי גם מקופסת שימורים וגם קפוא)
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי נענע קצוצים
2 בצל ירוק קצוץ
1/2 פלפל אדום קצוץ חריף ( לאוהבי החריף בלבד, ניתן גם לוותר)
2 כפיות תבלין " גראם מסאלה" ( תערובת תבלינים הודים)
שמן זית
לימון
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

לטחינה:
טוחנים את הסלק במעבד המזון למחית חלקה, מוסיפים את הטחינה , שום מעבדים שוב. מוסיפים את התבלינים ואת המים בהדרגה עד למרקם סמיך שדומה קצת לחומוס.
טועמים ומתקנים תיבול.







לסלט:
בקערה מניחים את העדשים , החומוס ושאר המרכיבים, מערבבים היטב ומתבלים.







אופן ההגשה:
מורחים שכבה של טחינה על צלחת הגשה, ממלאים את מרכז הטבעת בסלט חומוס ועדשים ומגישים.....













יום שבת, 28 בדצמבר 2013

מתכון לעוגיות שושנים של אמא

זה המתכון המוצלח ביותר לעוגיות שושנים, מתכון שמבוסס על בצק שמרים, מתכון של אמא היקרה שלי



 
מצרכים:
4 כוסות קמח
50 גר' שמרים
3 חלמונים ( צהוב)
1 ביצה שלמה
200 גרם מחמאה
חצי כוס סוכר
1 כוס מים
כפית גרידת  לימון/תפוז

להכנת המרנג:
3 חלבונים
כוס ורבע סוכר
כפית נס קפה

אופן ההכנה:
בקערה שמים קמח, שמרים, סוכר, גרידת לימון. מוסיפים חלמונים, מחמאה וכוס מים.



מערבלים עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.


עוטפים  את הבצק בניליון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר לשעתיים.

מכינים את המרנג:
מקציפים חלבונים , סוכר ונס קפה עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.



מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל שלוש עיגולים.
פותחים כל עיגול לאורך ומניחים ממילוי המרנג.



מגלגלים לרולדה.
חותכים בסכין ומסדרים בתבנית אפיה, וכך הלאה עם שאר הבצק.







מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להזהבה









יום שישי, 27 בדצמבר 2013

מתכון לעוגיות שושני קצף גירסא 1

העוגיות השושנים זכורות לי מבית אמא ,עוגיות של בית ,טעימות בטירוף,נימוחות ופריכות
ממש נמסות בפה!
עוגיות שלא שורדות יום וחצי ונחטפות במהירות.
תענוג לקפה של הבוקר או סתם שבא משהו מתוק.

מאז ועד היום פיתחו המון גרסאות להכנת עוגיות שושנים. אני בחרתי 2 מתכונים שלפי דעתי הכי שווים וטעימים. ודעתי האישית היא שהמתכון של אמא שלי הוא המתכון המנצח - הנה קישור למתכון :  http://bakelymor.blogspot.co.il/2013/12/blog-post_28.html,

 אבל בכל זאת ניסיתי את כולם ואלו לדעתי המתכונים המנצחים.

הגרסא הראשונה לעוגיות שושנים היא בעצם הגירסא הפופלרית ,הבצק עם שמנת חמוצה וזקוק לקירור של 4 שעות, עדיפות ללילה.

את העוגיות אפשר לאחסן בכלי אטום למשך שבוע עד עשרה ימים.

לפי מתכון של דודו אוטמזגין





מצרכים:
200 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם קמח מנופה

1 כפית אבקת אפיה

למילוי:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גרם פודינג וניל

אופן ההכנה:

מערבבים את החמאה והשמנת החמוצה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את החלמונים.



מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.



יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 4 שעות.

בנתיים מכינים את המילוי:

מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את הפודינג וניל ומערבבים למשך חצי דקה.



מוציאים את הבצק המצונן ומרדדים על משטח מקומח לצורה מלבנית ,מורחים מעליו את המילוי.



מגלגלים לגליל וחותכים לעוגיות





מניחים את העוגיות על מגש מרופד בנייר אפייה עם המילוי כלפי מעלה במרווחים שווים.





אופים בתנור שחומם מראש בחום 160 מעלות במשך 20 דקות






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...