יום שישי, 15 בנובמבר 2013

מתכון לפיצה ביתית ללא שמרים.

לא תמיד יש לי את הזמן להכין פיצה איטלקית אמיתית עם בצק שמרים מעולה. לכן לימים שכאלו יש לי את המתכון הבא, הוא קל להכנה ונוח מאוד לעבודה, הבצק אפילו דל שומן!!! 
מבטיחה שהילדים ימותו על זה .
יחד עם רוטב עגבניות שמשתדך בול עם הבצק. קבלו מתכון לפיצה מפנקת, ללא שמרים , ללא תפיחה ותוך 20 דקות יש פיצה מוכנה.

המתכון הבא מתאים למגש פיצה של 6-8 חתיכות, במידה ורוצים יותר ניתן להכפיל את הכמיות.


המצרכים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי שקית משפר אפיה
ביצה
גביע וחצי של יוגורט דל שומן
כפית מלח
כפית סוכר
100 גר' גבינה צהובה מגוררת

ניתן  להוסיף תוספות כמו: זיתים, תירס, פטריות ועוד....

לרוטב עגבניות:
חצי קופסא עגבניות מרוסקות ( עדיפות מתוצרת איטליה)
כפית שום כתוש
עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל
מעט פפריקה אדומה


אופן ההכנה:
לחמם תנור על חום 200 מעלות.
לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה , ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. אם צריך מוסיפים עוד קמח, עד לקבלת המרקם הרצוי -  לא להוסיף יותר מדי, אחרת הבצק יהיה יבש.



מרדדים  ומעבירים לתבנית מקומחת.





מניחים בצד.
מכינים את רוטב העגבניות:
בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם השום, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
מורחים את הרוטב בנדיבות על הבצק.





מפזרים מעל את הגבינה צהובה והתוספות




מכניסים לתנור את התבנית( עדיפות למגש הכי תחתון בתנור)
ואופים כ 10-15 דקות


.

וזה האושר הגדול, אפילו הזמנו חבר לארוחת ערב







יום שני, 11 בנובמבר 2013

מתכון קיש דלעת וקישואים בעיצוב מהמם

מאפה צבעוני ומרשים של בטטות וקישואים - אתנחתא אביבית כך באמצע היום, סוג של טארט מלוח ועליה מלית מתערובת של ביצים ושמנת.

את הבצק ניתן לשמור במקרר ל 3 ימים או להקפיא עד חודש.

לי תמיד יש במקפיא בצק מוכן ואני מוכנה לכל הפתעה שתגיע רק מכינים את מילוי הרוייאל בתוספת ירק ויש לנו קיש מוכן!




נזדקק לתבנית קיש בקוטר 26 ס"מ.


לבצק הקיש:

1.5 כוסות קמח מנופה
150גרם חמאה קרה
1 חלמון ביצה
חצי כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית חומץ
2 כפות מים קרים

לבלילת הרויאל:
4ביצים
2 שמנת מתוקה
 גביע של גבינת נפוליון בטעם טבעי
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
אופציה
להוסיף מעט גבינה צהובה מפוררת

למילוי הקיש:
2 קישואים גדולים
1 בטטה גדולה

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ,מלח וסוכר ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והחומץ ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.






בינתיים קולפים את הבטטה (את הקישוא אין צורך לקלף) וחותכים לאורך לפרוסות דקות (עדיף לעשות זאת עם מנדולינה, אם יש לכם) את הבטטה והקישוא חשוב  לחתוך פרוסות דקות כי צריך לקפל אותן מעט בסידור.


לבלילת הרויאל:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הרויאל.  

ההרכבה:

מוציאים מהמקרר את הבצק הפריך, מרדדים את הבצק לעובי של  כ-3 מ"מ ומרפדים  בו את תחתית התבנית ואת הדפנות שלה. נפטרים משאריות בצק.




יוצקים לתבנית  מחצית מהרויאל.



מסדרים את הירקות מסביב לתבנית ,קודם מעמידים את הבטטה צמוד לדפנות, בצורה חופפת כמו פרח, ולאחר מכן את הקישוא .
בצורה מעגלית נכנסים פנימה. אם נשארו לכם פרוסות דקות או פחות יפות של הירקות הכניסו אותן בין הרווחים.




יוצקים מעל את הרויאל שנשאר , מפזרים מעט מהגבינה צהובה ומכניסים לתנור.


אופים במשך כ-40 דקות, עד שהירקות והבצק מזהיבים.





יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מתכון בסיסי לפחזניות


מתכון לפחזניות מוצלחות וטעימות ממש כמו שמוכרים בקונדיטוריות.
בצק לפחזניות נקרא בצק רבוך (מלשון רביכה). זהו בצק שמכינים בבישול, והכנתו מהירה ופשוטה.
הבצק משמש כבסיס לקינוחים רבים: אקלייר, פרופיטרולים ופחזניות מלוחות .
תיצמדו לחומרים ולהוראות, תצאנה לכם פחזניות מוצלחות וטעימות, מדובר בעניין של דקות עד שפחזניות מוכנות.

את המתכון הבא לקחתי מתוך הספר של רוני ונציה - " חלומות מתוקים" עם שינוי קטן שלי
כ 20-25 פחזניות









מצרכים:
1כוס מים
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס ורבע קמח
4 ביצים

לפחזניות מתוקות מוסיפים 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

לחמם תנור מראש בחום של 190 מעלות.

בסיר על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה יחד את המים, החמאה,והמלח. ( למילוי מתוק להוסיף גם סוכר ) בוחשים מפעם לפעם עד שהחמאה נמסה מביאים לרתיחה מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים בזריזות עד להטמעה מלאה. הבצק נפרד מדפנות הסיר.




בשלב הזה אני מעבירה את הבצק לקערת המיקסר ומערבבת על מנת לקרר את התערובת. 



מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.









מכינים תבנית עם נייר אפייה .
את הבצק המוכן מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן. 
מזלפים פחזניות לפי הגודל הרצוי.

חשוב להשאיר רווח של 2-3 ס"מ בין הפחזניות מאחר והן גדלות בעת האפייה. 



מעבירים לתנור ואופים כ - 20 דקות ( אין לפתוח את דלת התנור). 
מוציאים את התבנית מהתנור מצננים לטמפ' החדר.




אפשריות מילוי:

מלוח:
סלט טונה-
1 קופסא של טונה בשמן , מסוננת
2 מלפפונים חמוצים
 חצי גמבה חתוכה לקוביות
 בצל ירוק חתוך לעיגולים קטנים
2 כפות מיונז
מיץ מחצי לימון
מלח/ פלפל שחור
לערבב הכל ביחד ולמלא.


מילוי מתוק:

מילוי קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
 כפית תמצית וניל טובה
2 כפות סוכר
מקציפים הכל יחד לקרם יציב
ממלאים את הפחזניות ובוזקים מעליהם אבקת סוכר / גנאש שוקולד.
 










מתכון למאפינס זיתים

המאפינס הללו מהירי הכנה, הם תמיד נחטפים .

מכינים תערובת בסיסית ומוסיפים לתערובת כל מה שרק רוצים.

הם מתאימים לאירוח של הרגע האחרון כפינוק קטן ומושלם לארוחת בוקר או ערב.

והכי כייף שניתן לאפות ולהקפיא בקופסא סגורה וכשרוצים מוציאים מהמקפיא ומחממים בתנור .

ניתן להפוך את המאפינס למתוקים ע"י הוספה של סוכר במקום מלח ותוספות מתוקות.

מצרכים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
3/4 כוס חלב
תוספת שלי- זיתים ירוקים.
תוספות אפשריות:  בצל מטוגן, פסטו, זעתר, עירית, עגבניות מיובשות ועוד...

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר ( ניתן גם בלי מיקסר) מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את הזיתים ומערבבים עד כ דקה.






משמנים תבנית  שקעים יוצרים עיגולים בגודל כדור קטן

 
 
 
 
ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15 דקות עד שהמאפינס מקבל גוון שחום ומעט סדקים.




ניתן להקפאה.




 















 

יום שלישי, 5 בנובמבר 2013

מתכון למלבי שמנת וקרם קוקוס

מלבי נחשב לאחד הקינוחים הפופולאריים והאהובים במיוחד עלי. מעין סוג של פודינג שמנת, המקור מהמטבח הערבי.
המתכון ממש פשוט להכנה ומפיק כ- 20 -24 מנות אישיות


הוסיפו קוקוס ופיסטוקים כתושים סירופ אדום  ויש לכם אחלה קינוח קל ומהיר.
המלבי דורש קירור של כמה שעות במקרר , עדיפות ללילה.
ניתן לאחסן במקרר עד 4 ימים.

מתאים לאירוח ומסיבות ( הכנתי אותו למסיבת יום הולדת של דניאל).



המצרכים:

1 קופסא של קרם קוקוס
1 שמנת מתוקה
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
7 כפות קורנפלור גדושות ( מערבבים בכוס חלב)
כפית תמצית מי ורדים או מי זוהר.



לקישוט:
קוקוס
פיסטוקים/ בוטנים קצוצים
סירופ אדום.

להכנת הסירופ:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
מעט צבע מאכל אדום
2-3 טיפות תמצית מי ורדים.

אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את החלב , שמנת וקרם קוקוס + כוס סוכר.  מנמיכים את הלהבה.




בינתיים יוצקים כוס חלב לקערת ערבוב קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים עד המסת הקורנפלור וקבלת ונוזל חלק ללא גושים.
מוסיפים את הקורנפלור המומס לחלב ומערבבים היטב.
מוסיפים את תמצית מי הוורדים ( יש לשים לב ,התמצית מרוכזת וכל תוספת של טיפה מיותרת עשויה להפוך את המתוק למריר.).
לא מפסיקים לערבב כדי שלא תצטבר שכבה שרופה בתחתית. (שלב זה לוקח כ-10 דקות).
כאשר התערובת שבסיר נהיית סמיכה, מכבים את האש .
מעבירים בעזרת מצקת לכלי הגשה , אני ממליצה לשים בקעריות  פלסטיק קטנות חד-פעמיות .





להכנת הסירופ:
יוצקים את המים והסוכר לסיר קטן ומביאים לרתיחה , מוסיפים תמצית מי ורדים ומנמיכים להבה, מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ סמיך. מסירים מהלהבה, מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל אדום.
את הסירופ ניתן לשמור בבקבוק לחיץ שקונים בכל חנות של כלים חד פעמיים. נשמר במקרר עד חודש ויותר.
 




אופן ההגשה:
יוצקים מהסירופ על המלבי ומגישים בתוספת שבבי קוקוס ופיסטוקים/בוטנים.







 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...