יום חמישי, 18 ביולי 2013

מתכון לפלפלים ירוקים כבושים

לאוכל חריף יש מקום של כבוד במטבחים רבים וגם בשלי. 
את המתכון הבא גילתה לי גיסתי, ( מקור המתכון של פותנה ג'אבר).
המתכון כל כך חריף שישלח אותכם לשמיים.....

הפלפלים יכולים להשתדך יופי עם דגים מרוקאיים או אפילו רק כדי לטבול בו חלה. 
ניתן לשדרג סלטים ולהוסיף חריפות נעימה למאכלים רבים.

מומלץ להשתמש בכפפות

המצרכים:
1/2 ק"ג פלפל ירוק חריף
1/2 ראש שום קלוף
1/4 חבילת נענע
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כוס מלח



אופן ההכנה:
חותכים את הפלפלים לעגולים משרים אותם עם המלח לשעה בתוך מסננת



חותכים את השום לרצועות, קוצצים את הנענע ומערבבים עם הפלפלים.
מוסיפים מלח לימון ושמים בצנצנת.
ממלאים את הצנצנת בשמן זית עד הסוף, סוגרים ומשאירים כשבוע לפני השימוש




מתכון לעוגת שוקולד אוראו ללא אפיה!

שיא השחיתות ו ב 4 מרכיבים בלבד קיבלתם עוגה מפנקת.מרשימה  וקלה להכנה .
את המתכון הבא מצאתי מלפני שנה בבלוג של האחת והיחידה דליה מאיר מ"קסמים מתוקים ", מאז תמיד יש לי במקפיא עוגת שחיתות כזו.
העוגה נחטפת ע"י הילדים וההורים גם כן. אני התרשמתי, מקווה שגם אתם.



המצרכים:
תבנית: אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה
1/2 כוס שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
230 גרם עוגיות אוריאו שבורות









אופן ההכנה:
ממיסים יחד את החמאה, השוקולד והשמנת במיקרו  – מפעילים לחצי דקה, מערבבים, ומוסיפים בכל פעם 10 שניות לפי הצורך, עד למרקם אחיד.



מניחים בקערה אחרת את עוגיות האוריאו השבורות, ושומרים בצד חופן לפיזור לאחר מכן.



שופכים בערך 3/4 כמות מהשוקולד המומס על העוגיות, ומערבבים.
משטחים את התערובת בתבנית, ומפזרים את העוגיות ששמרנו בצד.





שופכים מלמעלה את השוקולד הנותר, מכסים ומכניסים לקירור ל-3 שעות לפחות.
מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה, חותכים לריבועים בגודל הרצוי 








מאחסנים בקופסה סגורה במקרר, או במקפיא.


יום רביעי, 17 ביולי 2013

מתכון לסלט ניסואז - קלסיקה צרפתית.

לא משנה מה העונה סלטים הם תמיד מצוינים בתור מנת פתיחה בארוחה.
 סלטים עשירים נותנים צבע לשולחן.

במקרה של הסלט ניסואז הוא יכול לשמש לא רק כמנת פתיחה אלא כארוחה בפני עצמה.

מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה, מאוד מרשימה ונהדרת מבחינה תזונתית.

כל הסלט שווה 27 נקודות שומרי משקל.
8 מנות כל מנה- 4 נקודות





המצרכים:
1 תפו"א גדול 
2 ביצים קשות
2 מלפפונים
12 עלי חסה טריים
1 בצל סגול
3 עגבניות
3 מלפפונים חמוצים
חצי קופסת תירס מקופסא
1 חבילת טונה
10 זיתים שחורים
כוס אפונה ירוקה קפואה
כוס שקית פולי אדממה קלופים 


לרוטב הויניגרט:
כף מיונז
כף חרדל דיזיון
מיץ לימון ( כ חצי לימון סחוט)
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
מלח, פלפל


אופן ההכנה:
מבשלים בסיר את תפוח האדמה בקליפתו  והביצים כ- 20 דקות עד שהתפוח אדמה מבושל,
לא לבשל יותר מידי את תפו"א כדי שהוא לא יתפורר . מוציאים מהמים, מניחים להתקרר.







מבשלים את השעועית ופולי הסויה במים רותחים, לא יותר מ-7 דקות. מסננים במסננת



חותכים לקוביות את הבצל, מלפפון, עגבניות. 

פורסים לפרסות את תפו"א.
את המלפפונים החמוצים פורסים לפרוסות דקות ואת הביצה לפלחים.

קורעים את עלי החסה לפיסות בינוניות.

הכנת הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב.




מרכיבים את הסלט:
בקערה מניחים את החסה, לאחר מכן בצל סגול, תירס, מלפפונים, מלפפונים חמוצים,
שעועית ירוקה ופולי סויה, עגבניות
מסדרים את תפו"א מסביב וזיתים שחורים , באמצע מניחים טונה ואת פלחי הביצה.








לפני ההגשה שופכים את הרוטב ומערבבים.












יום שלישי, 16 ביולי 2013

מתכון לעוגות גבינה ואוראו

אני חובבת ++ של ספרי בישול ואפיה.
אחד הספרים האהובים עלי הוא הספר של מרתה סטיוארט- " קאפקייקס". בזכות הספר למדתי להכין בכייף ובהנאה גדולה קאפקייקסים.

את המתכון לעוגות גבינה ואוראו לקחתי מתוך הספר, עמוד 104.

מתכון לעוגת גבינה במנות אישיות ,מאוד קל להכנה .

משלב עדינות ורכות של גבינת שמנת ומצד שני מתיקות וקראנצ'יות של שברי עוגיות אוראו.
קינוח מושחת ומרשים מאוד לאירוח.

יוצאים 20 עוגות אישיות כל עוגה שווה 4.5 נקודות שומרי משקל







המצרכים:

2 חבילות עוגיות אוראו שזה 32 עוגיות. 20 לשמור לתחתיות העוגה, 12 עוגיות קצוצים גס.
2 גבינת שמנת מסוג נפוליאון בטעם טיבעי, בטמפרטורת חדר ( ניתן להשתמש בגבינה לבנה + גבינת נפוליאון).
1 כוס סוכר 
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים בטמפרטורת החדר.
1 שמנת חמוצה 
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר שופכים את גבינת השמנת והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.





מוסיפים תמצית וניל , מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה תוך ערבוב במיקסר. מוסיפים ביצה, מחכים שתיבלע בבלילה ורק אז מוסיפים עוד אחת, וכן הלאה.
מוסיפים את השמנת החמוצה וקמצוץ מלח, מוסיפים את העוגיות הקצוצות.
בתבנית למאפינס מניחים מנג'טים מנייר,על כל מנג'ט מניחים עוגיית אוראו.



שופכים באופן שווה את התערובת למנז'טים.
מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 20-25 דקות. יודעים שהעוגות מוכנות כאשר
 נוצרים מעין סדקים בעוגה.






מניחים לצינון.
מכניסים למקרר ל 3 שעות.
כאשר מגישים  בצלחת יש להסיר בזהירות את הנייר כך שעוגיית האוראו תהיה למעלה.










יום שישי, 12 ביולי 2013

מתכון לסלט קינואה חם

את שכונת מונטיפיורי בתל אביב הכרתי  לפני כ שנתיים שהתחלתי לעבוד במשרד בשכונה.
מונטיפיורי היא שכונה בתל אביב המשתרעת בין מרכז עזריאלי בצפון ובין רחוב יצחק שדה בדרום.
אחת השכונות הטובות בתל אביב לטעמי , שכונה קטנה ומטריפה ולא חסר בה כלום.
עם שילוב נכון בין הישן לחדש (בתקווה שהחדש לא ישתלט על הכל), תוכלו למצוא על השדרה ומסביב לה פיתרון מוצלח לרעב באמצע היום וגם מענה מקצועי לחובבים ולמקצוענים בתחום הבישול והאפייה, וגם מקומות לצאת אליהם לעת ערב.
וכך הכרתי את  " קפה מונטיפיורי "- ה קפה השכונתי מדובר על מקום סימפטי מאוד, אווירה ביתית וכיפית.
ממליצה בחום למי שבאזור לבקר ולהתרשם.
שם גיליתי את המנה המדהימה הזו - " סלט קינואה חם"
סלט שכולם יאכלו ואפילו ילקקו את האצבעות.
אני לא אחראית אם יבקשו שוב ושוב את המתכון!

ולחברי קבוצת שומרי המשקל שלי  - כל הסלט שווה 30 נקודות . כ 5 מנות - כל מנה 6 נקודות
 







סלט קינואה חם- קפה מונטיפיורי:

להכנת הקינואה:
כוס קינואה
1 כף שמן זית
כוס וחצי מים
מלח

להכנת הירקות בתנור:
כרובית בינונית
2 בטטות 
שמן זית לזליפה
תבלין פילדלפיה
תבלין פטרוזיליה יבשה
מלח, פלפל

להכנת רוטב ההדרים:
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי
רבע כוס מיץ לימונדה טבעי
כף חרדל דיזיון
כפית שום כתוש
מלח, פלפל

בנוסף נצטרך
2 כפות שומשום קלוי במחבת
35 גרם צנוברים קלויים במחבת
1 בצל קצוץ

להגשה: מעט פטרוזיליה קצוצה
             כף טחינה גולמית
             כף סילאן 
             פטה 5% ( לא חובה)  

אופן ההכנה:

1. בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את כוס הקינואה, מוסיפים מלח ומטגנים עד ששומעים
    פצפוצים.


מוסיפים את המים ומבשלים כ 15 -10 דקות


2. שוטפים את הכרובית ומפרקים לפרחים בינוניים. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בינוניות.

 מעבירים לקערה מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, תבלין פלדלפיה ופטרוזילה יבשה.

מניחים בתבנית אפיה מרופדת ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ 30 דקות עד שהבטטה רכה והכרובית מעט שחומה.




3. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.


4.מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה.
   מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת הכרובית והבטטה,מקפיצים מעט,
   מוסיפים מעט רוטב הדרים וממשיכים להקפיץ , ושוב מוסיפים רוטב הדרים ומקפיצים,
   וכך פעם נוספת.

* במידה ונשאר מרוטב הסלט ניתן לשמור במקרר ( נהדר לסלטי חסה).




5. שלב אחרון- מניחים בצלחת הגשה את הקינואה והירקות, מפזרים את תערובת השומשום וצנוברים,
    מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה. ( מי שרוצה מוסיף עכשיו את הפטה , אני ויתרתי היום).
    מעטרים את שולי הצלחת בטחינה הגולמית והסילאן.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...