יום שבת, 15 בפברואר 2014

טורט תותים וקרם גבינה לימוני

העוגה המושלמת ליום האהבה,  אין יותר רומנטי מתותים בקצפת והעוגה בהחלט עולה על כל הציפיות
בצק פריך וקרם  קטיפתי ואוורירי, העוגה הכי רומנטית שיש.

הרעיון למתכון לקחתי ממתכון של  עמית דונסקוי עם שינויים שלי.




לבצק:

1.5 כוסות קמח מנופה
150 גרם חמאה קרה
1 חלמון ביצה
 כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית חומץ
3-2 כפות מים קרים

למלית הגבינה:
 
500 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
250 גרם גבינה לבנה 5%
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת פודינג וניל.

500 גרם תותים נקיים, ללא העוקצים


אופן הכנת הבצק:

שמים בקערת מעבד מזון בעל להב סכין את הקמח הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בהפסקות (פולסים), עד שנותרים פירורים. מוסיפים את החלמון ,המים והחומץ ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (ועד יום). 

בנתיים מכינים את המלית:

 בקערת המערבל מניחים את הגבינות עם מחצית מכמות הסוכר ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

 מקציפים את השמנת המתוקה ואת יתרת הסוכר לקצפת רכה. מוסיפים את הפודינג, תוך הקצפה וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. 

 מוסיפים את הקצפת לעיסת הגבינה ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול.





מכניסים למקרר עד לסיום הכנת הבצק.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים, על משטח עבודה נקי ומקומח קלות, לעלה בקוטר הגדול ב-2 ס"מ מקוטר התבנית.


מניחים בתבנית, מהדקים לבסיס ולדפנות ומחוררים במזלג.  
אופים בין 20-30 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים. 


 הרכבת העוגה:
 חותכים מחצית מכמות התותים לקוביות ומפזרים על הבצק. יוצקים את קרם הגבינה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-5 שעות, עד שהקרם מתייצב.









לפני ההגשה מקשטים בתותים ומגישים.







יום רביעי, 12 בפברואר 2014

מתכון לאוזני המן מטריפות

אוטוטו פורים בפתח ואני מתחילה להתארגן עם משלוחי המנות.
את משלוחי המנות שלי אני מכינה בעצמי, יוצרת קופסאות יפות, אופה ושולחת לחברים, שכנים ומשפחה.

המתכון הבא הוא מתכון מנצח שאני לא מחליפה אותו בעד שום מתכון אחר, מבחינתי זה המתכון המנצח שלי לאוזני המן טעימות במיוחד , פריכות ומושלמות!!
כאשר אופים את העוגיות הבית מתמלא בריח משגע ומטריף אני משתמשת במספר מילויים והשנה הצטרף לו קרם לוטוס טעים.
קבלו מתכון אליפות לאוזני המן קלאסיות.






המצרכים:
3 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם סוכר ( חצי כוס)
200 גרם חמאה בטמפ' חדר
2 כפיות תמצית וניל
3 חלמונים
5 כפות מיץ תפוזים / חלב

אבקת סוכר לפיזור על אוזני ההמן

למילויים:
מילוי תמרים:
חצי קופסא של ממרח תמרים
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים
קורט קינמון

מילוי נוטלה וחלבה:
חצי קופסא של ממרח נוטלה
70 גרם חלבה מפוררת

מילוי לוטוס:
חצי קופסא של ממרח לוטוס
3 כפות קוקוס


אופן ההכנה:
מניחים בקערת מעבד המזון עם וו לישה את הקמח,אבקת אפיה,סוכר ומלח. מערבבים קלות.

מוסיפים חמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בקמח. מוסיפים תמצית וניל וחלמונים ומעבדים עד לקבלת בצק פירורים.



מוסיפים 5 כפות מיץ תפוזים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. אם טרם נוצר בצק חלק מוסיפים כף נוספת של מיץ תפוזים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעתיים.



בנתיים מכינים את המילויים:

מערבבים כל מילוי בקערה עד לקרם אחיד.




את הבצק המקורר מרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ ובעזרת כוס או חותכן קורצים עיגולים.
מניחים חצי כפית ממלית במרכזו של העיגול ומקפלים בעזרת ארבע אצבעות לצורת משולש.
מהדקים היטב ומניחים על גבי התבנית עם נייר אפיה.













מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ב 170 מעלות ל 12-15 דקות, עד שהם מעט משחימים.
מקררים ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.









ואלו הקופסאות שהכנתי ממזון לתינוקות מטרנה:





חג פורים שמח









יום שישי, 17 בינואר 2014

מתכון לקוסקוס ביתי עם פטנט מפתיע

קוסקוס  המאכל הכי הכי אהוב עלי בעולם ( וגם קציצות הדגים של אמא).
כשאמא מכינה קוסקוס כולם מתייצבים אצלה כולל השכנים לאכול קוסקוס.
ארוחת קוסקוס הינה עשירה ומשביעה אשר הפכה  לאירוע המשרה אווירה חגיגית ושמחה ומלכדת את בני המשפחה סביב השולחן ולא משנה מהיכן אתה בא- כולם יודעים מה זה קוסקוס.
אמא תמיד טוענת שבקוסקוס יש ברכה, וזה מדהים ככול שמגיעים יותר אנשים לאכול ,הסיר נשאר מלא ומחכה לאורח הבא.
כיום, ניתן לרכוש גרגירים מוכנים  אך תודו -אין מה להשוות לקוסקוס אמיתי של בית ועם הפטנט שלי כל אחד יכול להכין קוסקוס ביתי, קוסקוס דק, במרקם אוורירי, שלא נופל מהקוסקוס ארוך ההכנה.
אופן הכנת הגרגירים זהה לכולם ומבוססת על עיקרון האידוי אך המרק שונה מעדה לעדה .

המתכון לפי אמא היקרה שלי:


החומרים ל-1 ק"ג קוסקוס:


1  ק"ג סולת
4 כוסות מים רותחים(לפי מידת ההיספגות בסולת)
רבע כוס שמן
כף וחצי מרק עוף
מלח
נפה לקוסקוס


למרק הקוסקוס- סיר גדול:
כרוב שלם בינוני
סלרי גדול
2-3 קישואים
2 גמבות
דלעת גדולה
4 גזר
2 עגבניות
2 בצלים

3 תפוחי אדמה
2כוסות גרגירי חומוס מושרים
קופסא רסק עגבניות קטנה
5 כפות מרק עוף
2 כפות שמן
2 כפיות כורכום
מלח, פלפל




** ניתן להוסיף גם עוף ובשר כתוספת . זו הגירסא הצמחונית.


אופן ההכנה:
בסיר גדול לבישול אורז במיקרו שופכים סולת , מוסיפים תבלינים ,מוסיפים את השמן ומערבבים היטב במזלג כך שכל גרגיר יהיה מצופה בשמן.





שופכים את המים הרותחים ומערבבים היטב.


סוגרים את הסיר ומכניסים למיקרו, כן כן שמעתם נכון, למיקרו ל 10 דקות.





לאחר 10 דקות פותחים מערבבים היטב. סוגרים את הסיר ל 5 דקות. שוב פותחים מערבבים ומניחים להצטנן מעט.




רצוי לנפות את הקוסקוס כשהוא מתקרר מעט אבל לא קר לגמרי. מעבירים את התערובת מהסיר דרך נפת קוסקוס מעל קערה גדולה: באמצעות האצבעות מערבבים ומנפים  את הקוסקוס שיוצא מצדה השני של הנפה.

טיפ: את גושי הבצק  שנותרו מעל לנפה ולא עברו דרך המסננת תשמרו ותקפיאו.










בקרוב אלמד אותכם להכין קוסקוס חלבי מעדן שנקרא "ברקוקש".
וזהו יש לנו קוסקוס מוכן ביתי ב 20 דקות.
ניתן להקפיא את הקוסקוס ולהוציא כל מתי שרוצים.
להכנת המרק:
חותכים את הירקות בצורה גסה .







מכניסים את  כל הירקות לסיר חוץ מהדלעת.



מוסיפים מים  לכיסוי כל הירקות ומביאים לרתיחה, מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים .
ומבשלים כ 3 שעות על אש נמוכה.



את הדלעת מכינים בסיר נפרד.

מכניסים את הדלעת  לסיר מוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים כף מרק עוף , מלח, פלפל ו 3 כפות סוכר,
מבשלים כ חצי שעה ולקראת סיום הבישול מוסיפים מעט קינמון.


אופן הגשת הקוסקוס:
בצלחת / מגש הגשה מניחים מנה יפה של קוסקוס , מעל מניחים את הירקות, מוסיפים דלעת
ואוכלים בהנאה מרובה.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...