יום שני, 18 בנובמבר 2013

מתכון לטירמיסו


מתכון לקינוח הכי איטלקי שאני מכירה, קינוח מרענן, קל להכנה , לא יותר מ 5 דקות ויש לכם קינוח מרשים שהאורחים יתעלפו ממנו.
ראו הוזהרתם ! הכפית לא מפסיקה ליישר את השורות...

פירוש המילה טירמיסו (Tiramisù) באיטלקית - " הרם אותי"
אז בואו נתרומם ונכין את העוגה.

הגירסא שלי היא ללא ביצים חיות.




מצרכים:
חבילה וחצי של בישקוטים
2 כפות נס קפה חזק מגורען
4 כפות סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
3 כפות ליקר קפה או שוקולד
חצי כפית תמצית שקדים


לקציפת שמנת-מסקרפונה :

2 שמנת מתוקה
2 גבינת מסקרפונה
6 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

לעיטור:
אבקת קקאו או שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:
בצלחת עמוקה מערבבים מים עם אבקת הנס קפה והסוכר עד להמסה מוסיפים ליקר קפה/ שוקולד ותמצית שקדים , מצננים.



לקרם:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ו 3 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מקציפים את גבינת המסקרפונה עם 3 כפות סוכר.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקערת השמנת מתוקה ומאחדים בעדינות עם הקצפה איטית כ דקה.







 
הרכבת העוגה:
 
טובלים מחצית מכמות הבישקוטים טבילה קצרצרה כאשר הקפה נספג בעוגיות.
ומניחים בתבנית/ קערה  בצפיפות, אחד ליד השני.

 
 
 
 
 
 
יוצקים מעל הבישקוטי חצי מכמות קרם הגבינה, מסדרים מעל הקרם עוד שכבה של בישקוטי טבולים בקפה ומעל יוצקים את מחצית הקרם הנותר וכך הלאה . השכבה האחרונה היא שכבת הקרם ומחליקים בעזרת מרית לאחידות.




 
 
מכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות, עדיפות ללילה . לפני ההגשה זורים קקאו או שוקולד בנדיבות ומגישים.
 
את הרעיון לתמונת המזלג והכפית לקחתי מתוך הבלוג של יהודית " קסם של עוגה"


 
 

 

יום ראשון, 17 בנובמבר 2013

מתכון מדהים לסופגניות ביתיות

לקראת חג החנוכה הקרב ובא , אי אפשר  לחגוג בלי סופגניות, ותאמינו לי זה לא כזה קשה להכין בבית סופגניות.
זה אומנם דורש קצת עבודה אך התוצאה שווה את המאמץ.

סופגניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי ריבה קלאסי,

מקור המתכון של השפית סבינה ולדמן




מצרכים:


500
גרם קמח שמרים
40 גרם סוכר
140 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
2 ביצים
1 חלמון
רבע כפית גרדת לימון או תפוז
קורט מלח
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר מניחים את החלב, סוכר, ביצים, חלמון, גרדת לימון ומלח.
2. מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים. 



6. מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ
7. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן ומרווחים של כ- 3 ס"מ .
8. משמנים מעט את הכדורים על מנת למנוע התייבשות.



9. מתפיחים שוב כ -45 דקות עד להכפלת הנפח.
10. מחממים בסיר רחב שמן לחום בינוני נמוך.
11. מטגנים כ4 עד 5 סופגניות בכל פעם 5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
12. מעבירים לנייר סופג. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.








 

יום שבת, 16 בנובמבר 2013

מתכון לסלט סיזר אמריקאי

מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת סלטים והאמת דיי יכולה לחיות על סלטים, הסלט האהוב עלי בעולם הוא הסיזר סלט ( Caesar salad) בארץ מכירים אותו בשם " סלט קיסר" . הסלט הזה נפוץ בכל העולם. סלט זה מכונה בארצות הברית, בשל כך, "מלך הסלטים" ושם למעשה הכרתי אותו כשביקרתי במסעדת wolfgang's Steakhouse

הסלט עצמו מאוד מאוד פשוט ומה שעושה את הסלט לסלט מצויין הוא הרוטב סיזר.
לצערי לא ניתן למצוא רוטב סיזר בארץ ( כל מי שנוסע לארה"ב ושואל אותי מה תרצי , תמיד אבקש 2-3 בקבוקים של רוטב סיזר.) עם הזמן למדתי להכין רוטב סיזר וככה להמשיך ולהנות מהסלט.
אני מבטיחה לכם שמעכשיו תתחילו לקרוע עלי חסה ולהרכיב את אחד הסלטים הפופולארים בעולם.



מרכיבים:
ראש חסה ערבית, עלים צעירים ויפים
  • קרוטונים
  • גבינת פרמזן מגוררת או מגולפת לשבבים ( חשוב מאוד שתהיה מאיכות טובה)

לרוטב הסיזר:
2 חלמונים של ביצה טריה
1/4 כוס שמן זית
כף חרדל רגיל או דיז'יון
4 פלטים קטנים של אנשובי
4-5 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל אנגלי

למי שחושש מהביצים הטריות ניתן להחליף את החלמונים ב 1/2 כוס מיונז ולהשתמש רק ב 4 כפות שמן זית
יוצא טעים אבל לא כמו המקור.

אופן ההכנה:
ממלאים קערה גדולה או כיור במים קרים , מפרידים את עלי החסה ובוחרים את הטריים והטובים ביותר
שוטפים אותם היטב במים, מניחים אותם במים לעוד חצי דקה , מוציאים את העלים למסננת ומשאירים להתייבש.


בנתיים מכינים את הרוטב.
במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הרוטב למעט השמן זית.
מפעילים כדקה שתיים ומתחילים לזלף את השמן זית.
עד שהרוטב נהפך לסמיך ודומה מעט למיונז.





הרכבת הסלט:
חותכים בגסות עלי חסה , מגרדים פארמזן, מוסיפים קורטונים( אני אישית לא אוהבת קורטונים ולכן מוותרת אליהם), מזלפים את הרוטב , מערבבים היטב ופשוט מתמכרים לטעם!









יום שישי, 15 בנובמבר 2013

מתכון לפיצה ביתית ללא שמרים.

לא תמיד יש לי את הזמן להכין פיצה איטלקית אמיתית עם בצק שמרים מעולה. לכן לימים שכאלו יש לי את המתכון הבא, הוא קל להכנה ונוח מאוד לעבודה, הבצק אפילו דל שומן!!! 
מבטיחה שהילדים ימותו על זה .
יחד עם רוטב עגבניות שמשתדך בול עם הבצק. קבלו מתכון לפיצה מפנקת, ללא שמרים , ללא תפיחה ותוך 20 דקות יש פיצה מוכנה.

המתכון הבא מתאים למגש פיצה של 6-8 חתיכות, במידה ורוצים יותר ניתן להכפיל את הכמיות.


המצרכים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי שקית משפר אפיה
ביצה
גביע וחצי של יוגורט דל שומן
כפית מלח
כפית סוכר
100 גר' גבינה צהובה מגוררת

ניתן  להוסיף תוספות כמו: זיתים, תירס, פטריות ועוד....

לרוטב עגבניות:
חצי קופסא עגבניות מרוסקות ( עדיפות מתוצרת איטליה)
כפית שום כתוש
עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל
מעט פפריקה אדומה


אופן ההכנה:
לחמם תנור על חום 200 מעלות.
לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה , ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. אם צריך מוסיפים עוד קמח, עד לקבלת המרקם הרצוי -  לא להוסיף יותר מדי, אחרת הבצק יהיה יבש.



מרדדים  ומעבירים לתבנית מקומחת.





מניחים בצד.
מכינים את רוטב העגבניות:
בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם השום, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
מורחים את הרוטב בנדיבות על הבצק.





מפזרים מעל את הגבינה צהובה והתוספות




מכניסים לתנור את התבנית( עדיפות למגש הכי תחתון בתנור)
ואופים כ 10-15 דקות


.

וזה האושר הגדול, אפילו הזמנו חבר לארוחת ערב







יום שני, 11 בנובמבר 2013

מתכון קיש דלעת וקישואים בעיצוב מהמם

מאפה צבעוני ומרשים של בטטות וקישואים - אתנחתא אביבית כך באמצע היום, סוג של טארט מלוח ועליה מלית מתערובת של ביצים ושמנת.

את הבצק ניתן לשמור במקרר ל 3 ימים או להקפיא עד חודש.

לי תמיד יש במקפיא בצק מוכן ואני מוכנה לכל הפתעה שתגיע רק מכינים את מילוי הרוייאל בתוספת ירק ויש לנו קיש מוכן!




נזדקק לתבנית קיש בקוטר 26 ס"מ.


לבצק הקיש:

1.5 כוסות קמח מנופה
150גרם חמאה קרה
1 חלמון ביצה
חצי כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית חומץ
2 כפות מים קרים

לבלילת הרויאל:
4ביצים
2 שמנת מתוקה
 גביע של גבינת נפוליון בטעם טבעי
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
אופציה
להוסיף מעט גבינה צהובה מפוררת

למילוי הקיש:
2 קישואים גדולים
1 בטטה גדולה

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ,מלח וסוכר ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והחומץ ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.






בינתיים קולפים את הבטטה (את הקישוא אין צורך לקלף) וחותכים לאורך לפרוסות דקות (עדיף לעשות זאת עם מנדולינה, אם יש לכם) את הבטטה והקישוא חשוב  לחתוך פרוסות דקות כי צריך לקפל אותן מעט בסידור.


לבלילת הרויאל:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הרויאל.  

ההרכבה:

מוציאים מהמקרר את הבצק הפריך, מרדדים את הבצק לעובי של  כ-3 מ"מ ומרפדים  בו את תחתית התבנית ואת הדפנות שלה. נפטרים משאריות בצק.




יוצקים לתבנית  מחצית מהרויאל.



מסדרים את הירקות מסביב לתבנית ,קודם מעמידים את הבטטה צמוד לדפנות, בצורה חופפת כמו פרח, ולאחר מכן את הקישוא .
בצורה מעגלית נכנסים פנימה. אם נשארו לכם פרוסות דקות או פחות יפות של הירקות הכניסו אותן בין הרווחים.




יוצקים מעל את הרויאל שנשאר , מפזרים מעט מהגבינה צהובה ומכניסים לתנור.


אופים במשך כ-40 דקות, עד שהירקות והבצק מזהיבים.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...