יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

מתכון למאפינס זיתים

המאפינס הללו מהירי הכנה, הם תמיד נחטפים .

מכינים תערובת בסיסית ומוסיפים לתערובת כל מה שרק רוצים.

הם מתאימים לאירוח של הרגע האחרון כפינוק קטן ומושלם לארוחת בוקר או ערב.

והכי כייף שניתן לאפות ולהקפיא בקופסא סגורה וכשרוצים מוציאים מהמקפיא ומחממים בתנור .

ניתן להפוך את המאפינס למתוקים ע"י הוספה של סוכר במקום מלח ותוספות מתוקות.

מצרכים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
3/4 כוס חלב
תוספת שלי- זיתים ירוקים.
תוספות אפשריות:  בצל מטוגן, פסטו, זעתר, עירית, עגבניות מיובשות ועוד...

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר ( ניתן גם בלי מיקסר) מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים את הזיתים ומערבבים עד כ דקה.






משמנים תבנית  שקעים יוצרים עיגולים בגודל כדור קטן

 
 
 
 
ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל 15 דקות עד שהמאפינס מקבל גוון שחום ומעט סדקים.




ניתן להקפאה.




 















 

יום שלישי, 5 בנובמבר 2013

מתכון למלבי שמנת וקרם קוקוס

מלבי נחשב לאחד הקינוחים הפופולאריים והאהובים במיוחד עלי. מעין סוג של פודינג שמנת, המקור מהמטבח הערבי.
המתכון ממש פשוט להכנה ומפיק כ- 20 -24 מנות אישיות


הוסיפו קוקוס ופיסטוקים כתושים סירופ אדום  ויש לכם אחלה קינוח קל ומהיר.
המלבי דורש קירור של כמה שעות במקרר , עדיפות ללילה.
ניתן לאחסן במקרר עד 4 ימים.

מתאים לאירוח ומסיבות ( הכנתי אותו למסיבת יום הולדת של דניאל).



המצרכים:

1 קופסא של קרם קוקוס
1 שמנת מתוקה
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
7 כפות קורנפלור גדושות ( מערבבים בכוס חלב)
כפית תמצית מי ורדים או מי זוהר.



לקישוט:
קוקוס
פיסטוקים/ בוטנים קצוצים
סירופ אדום.

להכנת הסירופ:
כוס וחצי מים
כוס סוכר
מעט צבע מאכל אדום
2-3 טיפות תמצית מי ורדים.

אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את החלב , שמנת וקרם קוקוס + כוס סוכר.  מנמיכים את הלהבה.




בינתיים יוצקים כוס חלב לקערת ערבוב קטנה, מוסיפים קורנפלור וטורפים עד המסת הקורנפלור וקבלת ונוזל חלק ללא גושים.
מוסיפים את הקורנפלור המומס לחלב ומערבבים היטב.
מוסיפים את תמצית מי הוורדים ( יש לשים לב ,התמצית מרוכזת וכל תוספת של טיפה מיותרת עשויה להפוך את המתוק למריר.).
לא מפסיקים לערבב כדי שלא תצטבר שכבה שרופה בתחתית. (שלב זה לוקח כ-10 דקות).
כאשר התערובת שבסיר נהיית סמיכה, מכבים את האש .
מעבירים בעזרת מצקת לכלי הגשה , אני ממליצה לשים בקעריות  פלסטיק קטנות חד-פעמיות .





להכנת הסירופ:
יוצקים את המים והסוכר לסיר קטן ומביאים לרתיחה , מוסיפים תמצית מי ורדים ומנמיכים להבה, מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ סמיך. מסירים מהלהבה, מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל אדום.
את הסירופ ניתן לשמור בבקבוק לחיץ שקונים בכל חנות של כלים חד פעמיים. נשמר במקרר עד חודש ויותר.
 




אופן ההגשה:
יוצקים מהסירופ על המלבי ומגישים בתוספת שבבי קוקוס ופיסטוקים/בוטנים.







 








פוסט יום הולדת

דניאלי שלי חגג יום הולדת 5 .
השמחה גדולה וההתרגשות בשיאה, הילד שלי גדל בשנה ואפילו נפלה לו כבר שן ראשונה.

אני מאחלת לילד המקסים שלי שאת כל המשאלות שלו יגשים, שכל יום יהיה לו שופע בחיוכים, שיהיו לו המון המון חברים, שיהיה בריא ושיהיה לו תמיד רק טוב.



כמו בכל שנה התחלתי לארגן את מסיבת יום ההולדת
המקום נסגר, המפעיל נסגר https://www.facebook.com/TyrnyBlgny?fref=ts                          

ונשאר לתכנן את תפריט האוכל , לאחר כמה ימים של מחשבות נסגר גם התפריט .


את ההכנות התחלתי כ שבוע מראש.

כל מה שניתן להקפאה : פחזניות, בצק קישים, מאפים, לחמניות, כדורי שוקולד......
ליום האחרון השארתי את הסלטים והתיבול.

הגיע היום של דניאל המסיבה הייתה הצלחה מסחררת, האוכל היה טעים היה נחמד לקבל מחמאות מאנשים.
יצאתי די מרוצה מעצמי שהצלחתי לעמוד בכל המשימות שהצבתי בכבוד.

הנה כמה תמונות מהאוכל והמסיבה .
בהמשך ארשום את כל המתכונים- מבטיחה!

רשימת האוכל:

  מאפינס זיתים
מלבי קרם קוקוס ושמנת
מתכון בסיסי לפחזניות
סלט פסטה
קיש בטטה וקישואים
נשיקות





























יום רביעי, 23 באוקטובר 2013

מתכון לעוגת חלבה אלוהית

העוגה הבחושה הזו היא רכה רכה, נימוחה, יש לה רייח משגע.
עוגה פשוטה וקלה בקיצור עוגה ביתית וטעימה לפתוח את  השבוע מתוק כמו שצריך, והיא נשארת עסיסית וטעימה גם אחרי 4 ימים ( אם היא שורדת יום וחצי...) 

מקור המתכון של קארין גורן בשינויים שלי.

אין תמונות הכנה כי פשוט כל החומרים ביחד ולתנור, כזה קלי קלות...




מצרכים:
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
3 כפות סילאן
3 ביצים
כוס טחינה גולמית
כוס מיץ תפוזים או אשכוליות
3/4 כוס שמן
2 טיפות תמצית וניל


ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים הרטובים היטב  ומוסיפים את החומרים היבשים עד לתערובת אחידה

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק , שופכים את תערובת העוגה ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות

ל 30-35 דקות עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). 


מצננים מעט,  פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 6 ימים).







יום ראשון, 20 באוקטובר 2013

מתכון לקציצות טונה אפיות

קציצות  קלות להכנה, טעימות,  יש בהן את כל אבות המזון החשובים  חלבונים, פחמימות, הן מאוד מאוד אהובות על הילדים.
אני לוקחת אותן בקופסא לעבודה בתוספת סלט ויש לי ארוחה מושלמת.
יוצאים כ 20 קציצות כל קציצה נקודה וחצי של שומרי משקל.


המצרכים:
1 קופסת טונה מסוננת היטב,
בצל קטן מגורר ומסונן מנוזלים
1 תפו"א קטן מעוך לפירה
חצי כוס קוואקר
חצי כוס קוטג'
1 ביצה
כפית שום כתוש
מלח, פלפל, פפריקה אדומה

אופן ההכנה:
בקערה מפוררים את הטונה לחתיכות קטנות.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב לתערובת אחידה





יוצרים מהתערובת כ 20 קציצות בגודל בינוני ומניחים על נייר אפייה.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל 20-30 דקות.





יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

מתכון לעוגת שוקולד בננה מטריפה

בננות בשלות יושבות על הדלפק ואומרת לי שזה הזמן לאפות אותן!

עוגת שוקולד בננה זה מה שאני אכין זו תהיה גם העוגה המושלמת לשבת ולמפגשים משפחתיים .



המתכון הבא אינו דורש שימוש  במיקסר, רק בעזרת שתי קערות. אחת לחומרים היבשים ואחד לחומרים הרטובים.
מאחדים ביחד ויוצאת עוגה מושלמת וטעימה.


המתכון בשינוי קל שלי מתוך האתר הבא: http://www.joyofbaking.com/ChocolateBananaCake.html




המצרכים:

2 כוסות סוכר
1 ו 3/4 כוסות  קמח
3/4 אבקת קקאו
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1 1/2 כפיות סודה לשתיה 
1/2 כפית מלח
חופן אגוזי מלך
2 ביצים
1 כוס  בננות בשלות מעוכות (בערך 2 בננות בגודל בינוני)
1 כוס (240 מ"ל) מים חמים
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 
1/2 כוס שמן קנולה (או שמן חסר טעם אחר)
1 1/2 כפיות תמצית וניל
 
לציפוי השוקולד
 
2 חבילות שוקולד מריר 
3/4  כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:


בקערה גדולה לערבב יחד את הסוכר, קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אגוזי מלך ומלח. להניח בצד.

 




בקערה גדולה אחרת, לערבב יחד את הביצים, בננות מעוכות, מים, חלב, שמן ותמצית וניל.
 
 
 
 
מוסיפים את החומרים  הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
 






יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת מראש.

אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות  במשך כ -35 עד 40 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי.
 



 

להכנת גנאש שוקולד:
מחממים את השמנת וחמאה בסיר בינוני על אש בינונית (אפשרי לחמם גם במיקרוגל) להביא רק לרתיחה.
 
יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומחכים במשך 5 דקות. מערבבים עד שהתערובת חלקה. ומורחים על העוגה את השוקולד בנדיבות.

 
 







 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...