יום רביעי, 26 ביוני 2013

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב לימונים כבושים

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר, מנה ביתית טעימה ומשביעה עם לימונים כבושים.

המצרכים:

אריזה קפואה של תחתיות ארטישוק
500 גרם בשר בקר טחון טרי
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
5 עלי ריחן טרי קצוצים
צנוברים
מלח, פלפל
מעט כמון

לרוטב:
2 תפו"א חתוכים לקוביות 
1 בצל קצוץ
3 שיני שום חתוכות
1 לימון כבוש חתוך לקוביות קטנות
מעט כורכום,
מעט זעפרן
שמן זית
טימין טרי.
כף מרק עוף
מלח, פלפל
2 כוסות מים לכיסוי הקציצות

לפני ההכנה יש להשרות את תחתיות הארטישוק עם מעט לימון

אופן הכנת הקציצות:

1. בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי.
2. עורמים קציצה על כל תחתית ארטישוק ומהדקים היטב.



להכנת הרוטב:
1. מטגנים את הבצל עם שמן זית, מוסיפים את קוביות תפו"א ושום .


2. לוקחים את תחתיות הארטישוק ומניחים בסיר כך שהבשר כלפי מטה ומטגנים קלות.
3. הופכים את תחתיות הארטישוק ומסדרים בסיר והפעם שהבשר כלפי מעלה.
4. מוסיפים מים עד לכיסוי הקציצות ומביאים לידי רתיחה.
5. מוסיפים את שאר החומרים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-30 דקות.



ניתן להגיש עם קוסקוס.





יום שלישי, 25 ביוני 2013

מתכון לסחוג ירוק חריף

סחוג או זחוק, זה המתכון המנצח שלי בגירסא משופרת, התוספות מסביב משדרגות את העונג.

מצרכים:
4-5 פלפלים ירוקים חריפים
7 שיני שום 
10 תרמילי הל
מעט זרעי כוסברה
כפית פלפל אנגלי
חצי לימון סחוט
4 כפות שמן
כפית כמון
כפית וחצי מלח.





אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מאחסנים במקרר בצנצנת אטומה.








ראו הוזהרתם, זה חריף!!!!

עוגיות שמתיישבות על כוס קפה

עוגיות לאירוח מושלם, מרשימות, טעימות .
אין כמו לקבל את הקפה עם העוגיה בילט-אין.
מבטיחה לכם הנאה צרופה וביקורות טובות מהאורחים.




מתכון לפי קארין גורן כ 40 עוגיות.

חומרים:
2.5 כוסות קמח לעוגיות ( אפשרי גם קמח לבן רגיל)
3/4 כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה רכה .
1 ביצה

לקישוט העוגיה:
200 גרם שוקולד מריר ( אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב או שוקולד לבן).
2 כפות שמן
שקף לשוקולד( ניתן לקנות בכל חנות שמתמחה בדברי אפיה).

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים את הקמח, סוכר, סוכר וניל,וחמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד.
מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
מעבירים לנייר אפיה מקומח ומרדדים את הבצק לעובי של כ 1 ס"מ.
קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.


חותכים החוצה בסכין קטנה וחדה מלבן בצק, אמור להיות קצת יותר רחב מרוחב שולי הספל עליו מתכננים ''להלביש'' את העוגייה.




אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש 160 מעלות  כ-10-15 דקות, עד להזהבה. מצננים.

אופן הקישוט:
ממסים את השוקולד ומוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים עד לאחידות.



טובלים כל עוגיה בשוקולד מומס עד מחצית הגובה,ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 מצמידים מיד ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.








מכינים באופן הזה הזה את יתר העוגיות. מקפיאים כ-10 דקות, להתייצבות, ומקלפים את השקף בעדינות.





מכינים קפה  ו''מושיבים'' עוגייה על כל ספל. מגישים בגאווה!








עוגת משמשים הפוכה

עוגה יפה וממש ממש טעימה,תמיד מצליחה ,עוגה שקוצרת המון מחמאות , 
טעימה כבר אמרתי ?... 

המתכון לפי שי לי ליפא בשינוי קל שלי.

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
להכנת תחתית העוגה:
50 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר חום ( ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)
10-12 משמשים שטופים חצויים ומגולענים.
לעוגה: 
100 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 ביצים
1.5 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
לתחתית:
מורחים בנדיבות את התבנית בחמאה ומפזרים סוכר בשכבה אחידה.
מסדרים את חצאי המשמשים בצפיפות כשהצד החתוך כלפי מטה. 




להכנת העוגה: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.
מוסיפים ביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
מוסיפים לסירוגין קמח ושמנת עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את המסה על המישמישים ומחליקים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כ 45-50 דקות,עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים היטב, מעבירים סכין בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.




ניתן לשמור את העוגה במקרר עד 4 ימים. מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כ רבע שעה לפני ההגשה.

אם פספסתם את המשמשים, לא נורא. גם פירות רכים לאכילה ישתלבו בה היטב!

יום ראשון, 23 ביוני 2013

ה - קובנה

הכנתי הרבה קובנות אבל זה בהחלט ה קובנה. המתכון לקוח מתוך אפליקציית הבישול החדשה לאייפד של מאיר אדוני  LOOK&COOK.
הקובנה יוצאת רכה ועסיסית כמו עוגה שנמסה בפה.
אז מה זה קובנה? 
מאפה תימני מעין עוגה לחם, אפשר בהחלט לקרוא לו הלחם של התימנים.



לצורך הכנת הקובנה צריך סיר של ג'חנון בקוטר 15 ס"מ.

להכנת הבצק:
חצי קילו ( 500 גרם) קמח רב תכליתי אך גם קמח רגיל יספיק
25 גרם שמרים טריים, אני השתמשתי בחצי שקית שימרית.
5  כפות סוכר
3 כפיות מלח
300 מ"ל מים
1 ביצה
200 גרם חמאה ממוסת

להברשה:
1 ביצה טרופה עם  מעט חלב

אופן ההכנה:
1.  במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק רך ואחיד.
2. מכסים את הקערה במגבת ומשאירים למנוחה של כ 15 דקות ואז לשים שוב כ 1-2 דקות, ממשיכים כך כ 4     פעמים ואז נותנים לבצק לנוח כשעה.
3. לאחר שעה קורצים מהבצק כ 10 כדורים.
4. יוצקים מעט חמאה ממוסת על משטח עבודה ומניחים עליה כדור בצק. 
5. פותחים בעזרת הידיים כל כדור בצק לעלה דק ומגלגלים אותו לגליל מהודק.




6.   מגלגלים את הגליל לצורת שבלול ומניחים בסיר הג'חנון המשומן .


 7. מוסיפים חמאה מומסת ופותחים את שאר הכדורים, מגלגלים לגליל ואחר כך לשבלול עד שהסיר מלא. 

8. מברישים את הקובנה בביצה הטרופה עם מעט חלב ומניחים לתפיחה נוספת עד שהקובנה מכפילה את נפחה.

את הקובנה ניתן לאפות ב 2 דרכים:
הראשונה- לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות.
השניה- תנור בחום 100-120 לאפות כל הלילה.
אני בחרתי באפשרות השניה והקובנה יצאה מדהימה.



יום שבת, 22 ביוני 2013

פרעצל ביתי, רך וטעים !

כמעט כל שבת הפך הבילוי המשפחתי  ללכת לבריכה. הילדים מרוצים מוציאים אנרגיות וחוזרים עייפים מה שאומר שהם הולכים לישון מוקדם וגם ההורים מרוצים.
אנו אוכלים את ארוחת הבוקר בבריכה .
השבוע החלטתי להכין פרעצל ביתי וטעים לפי מתכון של שירלי נמש מהבלוג " מתוקים שלי" .








מצרכים ל – 8 פרעצלס גדולים:
4.5 כוסות (630 גר') קמח מנופה
2 כפות (30 גר') סוכר חום בהיר
2.5 כפיות (15 גר') מלח
2 ו – 1/4 כפיות (10 גר') שמרים יבשים
70 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1.5 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
לבישול -
2 ליטר מים
1 חבילה (50 גרם) סודה לשתייה
לציפוי -
1 ביצה טרופה יחד עם כף מים
מלח גס.
ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח , מלח וסוכר, מערבבים מוסיפים את השמרים, מוסיפים את קוביות החמאה ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק. לשים עוד כ 5-6 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. משמנים את הקערה מגלגלים את הבצק כך שיצופה בשמן מכל הצדדים.

2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים תנור 200-220 מעלות ומביאים לרתיחה את המים בסיר יחד עם הסודה לשתייה.

4. מחלקים את הבצק ל – 8 חלקים. יוצרים מכל חלק צורה של פרעצל, יש להדק את קצוות הבצק היטב כדי שלא יפתחו במהלך הבישול והאפייה.

5. מניחים את הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מוברש בשכבה דקה של שמן.
6. מבשלים את הפרצלס במים הרותחים למשך כ – דקה עד שהבצק צף כלפי מעלה ותופח מעט. 
7. מניחים את הבצק המבושל בתבנית עם נייר האפייה המשומן, מברישים  בביצה ובוזקים מעט מלח גס.



8. אופים כ    15– 11 דקות או עד שהפרעצלס מזהיבים. 




עוגיות רחת- לוקום

יום חמישי הגיע , אני יושבת וחושבת לעצמי , מה להכין לסופ"ש? איזה עוגיות אני אכין לקפה של שבת בבוקר?
נזכרתי כי נשאר לי רחת לוקום שקניתי ברחוב לוינסקי בת"א. מרוצה מההחלטה שלי,ניגשתי להכין את העוגיות.
המתכון לקוח מהספר של בני סיידא - " קופסת העוגיות שלי ". אחד הספרים הטובים לעוגיות , אני חושבת שניסיתי כ 90% מהמתכונים בספר ואותם אפרסם בהמשך.

להכנת העוגיות-
2.5 כוסות (350 גרם) קמח, מנופה.
1 כפית אבקת אפיה.
200 גרם חמאה רכה.
2 חלמונים.
חצי גביע שמנת חמוצה.
חצי כוס ( 100 גרם ) סוכר.
2 כפות ברנדי
250 גרם רחת לוקום , חתוך לקוביות.

לבזיקה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים פרט לרחת-לוקום ולשים לבצק אחיד שאינו נדבק ליידים.







2. מחלקים את הבצק ל 4 כדורים. עוטפים כל כדור בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.





3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ. חותכים כל עיגול ל 16 משולשים.
    מניחים פיסת רחת- לוקום בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים לכיוון הקודקוד.




4. מ בתבנית עם רווח של 3 ס"מ בין העוגיות.




5. אופים כ 15-20 דקות בתנור עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מצננים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומאחסנים בקופסא אטומה.






הלכתי להכין כוס קפה.
תהנו....








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...