יום שבת, 15 בפברואר 2014

סמבוסק מבצק מהיר וקל

את המתכון הבא לקחתי מדודו אוטמזגין ואני לא מחליפה אותו בעד שום מתכון אחר.
הוא קל , פשוט, מהיר הסמבוסק יוצא רך והילדים שלי מחסלים את זה ב 5 דקות.
ניתן למלא בשלל מילויים , הפעם הכנתי עם מילוי של תפו"א בשלל טעמים.
מתאים לארוחת ערב, לארוחת בוקר וסתם שבא לנשנש...
ניתן להקפיא .






אופן הכנת הבצק:

250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
גרם (כפית) מלח

ביצה טרופה, להברשה
שומשום לפיזור

למלית:

פירה מ 4 תפוחי אדמה
פסטו
קוטג'
ביצה קשה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מערבבים את החמאה והגבינה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים עד שמתקבל 
בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.





מכינים את המילויים:

למילוי פסטו:
בקערה לוקחים מעט מהפירה עם כף פסטו מוסיפים מעט מלח ומערבבים היטב.




למילוי פירה וקוטג':
בקערה לוקחים מעט מהפירה מוסיפים כ 2 כפות קוטג' , מלח ופלפל ומערבבים היטב.




למילוי פירה וביצה קשה:
מגרדים את הביצה בפומפיה , מעבירים לקערה , מוסיפים פירה מלח ופלפל ומערבבים.








מכינים את הסמבוסק:
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או כוס.
ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי.
מקפלים כל עיגול לשניים (לחצי סהר) ומהדקים היטב מסביב.















מחממים תנור לחום של 081מעלות.

מורחים את הסמבוסק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

שומרים טוב טוב שלא יעלמו (:









תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...