יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

מתכון לעוגת שוקולד בננה מטריפה

בננות בשלות יושבות על הדלפק ואומרת לי שזה הזמן לאפות אותן!

עוגת שוקולד בננה זה מה שאני אכין זו תהיה גם העוגה המושלמת לשבת ולמפגשים משפחתיים .



המתכון הבא אינו דורש שימוש  במיקסר, רק בעזרת שתי קערות. אחת לחומרים היבשים ואחד לחומרים הרטובים.
מאחדים ביחד ויוצאת עוגה מושלמת וטעימה.


המתכון בשינוי קל שלי מתוך האתר הבא: http://www.joyofbaking.com/ChocolateBananaCake.html




המצרכים:

2 כוסות סוכר
1 ו 3/4 כוסות  קמח
3/4 אבקת קקאו
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
1 1/2 כפיות סודה לשתיה 
1/2 כפית מלח
חופן אגוזי מלך
2 ביצים
1 כוס  בננות בשלות מעוכות (בערך 2 בננות בגודל בינוני)
1 כוס (240 מ"ל) מים חמים
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב 
1/2 כוס שמן קנולה (או שמן חסר טעם אחר)
1 1/2 כפיות תמצית וניל
 
לציפוי השוקולד
 
2 חבילות שוקולד מריר 
3/4  כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:


בקערה גדולה לערבב יחד את הסוכר, קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אגוזי מלך ומלח. להניח בצד.

 




בקערה גדולה אחרת, לערבב יחד את הביצים, בננות מעוכות, מים, חלב, שמן ותמצית וניל.
 
 
 
 
מוסיפים את החומרים  הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
 






יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת מראש.

אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות  במשך כ -35 עד 40 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי.
 



 

להכנת גנאש שוקולד:
מחממים את השמנת וחמאה בסיר בינוני על אש בינונית (אפשרי לחמם גם במיקרוגל) להביא רק לרתיחה.
 
יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומחכים במשך 5 דקות. מערבבים עד שהתערובת חלקה. ומורחים על העוגה את השוקולד בנדיבות.

 
 







 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...