יום שלישי, 25 ביוני 2013

עוגיות שמתיישבות על כוס קפה

עוגיות לאירוח מושלם, מרשימות, טעימות .
אין כמו לקבל את הקפה עם העוגיה בילט-אין.
מבטיחה לכם הנאה צרופה וביקורות טובות מהאורחים.




מתכון לפי קארין גורן כ 40 עוגיות.

חומרים:
2.5 כוסות קמח לעוגיות ( אפשרי גם קמח לבן רגיל)
3/4 כוס סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה רכה .
1 ביצה

לקישוט העוגיה:
200 גרם שוקולד מריר ( אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב או שוקולד לבן).
2 כפות שמן
שקף לשוקולד( ניתן לקנות בכל חנות שמתמחה בדברי אפיה).

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים את הקמח, סוכר, סוכר וניל,וחמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד.
מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
מעבירים לנייר אפיה מקומח ומרדדים את הבצק לעובי של כ 1 ס"מ.
קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.


חותכים החוצה בסכין קטנה וחדה מלבן בצק, אמור להיות קצת יותר רחב מרוחב שולי הספל עליו מתכננים ''להלביש'' את העוגייה.




אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש 160 מעלות  כ-10-15 דקות, עד להזהבה. מצננים.

אופן הקישוט:
ממסים את השוקולד ומוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים עד לאחידות.



טובלים כל עוגיה בשוקולד מומס עד מחצית הגובה,ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 מצמידים מיד ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.








מכינים באופן הזה הזה את יתר העוגיות. מקפיאים כ-10 דקות, להתייצבות, ומקלפים את השקף בעדינות.





מכינים קפה  ו''מושיבים'' עוגייה על כל ספל. מגישים בגאווה!








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...