יום שבת, 29 ביוני 2013

מתכון לפיצה ביתית מושלמת!

על בסיס קבוע אצלנו בבית יש פיצה ביתית משובחת וטעימה.
לא צריך סיבה למסיבה להכין את הפיצה , הילדים אוהבים לעזור בהכנת הפיצה וכולם מרוצים.

החומרים לפיצה ביתית,מתאים גם לפעילות עם הילדים במטבח.
כ 4 מגשים 
* לחמם תנור ל240 מעלות או לחום הכי גבוה בתנור . למי שיש אבן שמוט לפיצה יש להניח בתחתית 
  התנור





 קילו קמח
1 שקית שמרית + משפר אפיה
 
1/2 2 כוסות מים פושרים
2 כפות דבש 

כף מלח
שליש כוס שמן זית


להכנת רוטב נפוליטנה:
קילו עגבניות בשלות
2 כפות רסק עגבניות
עלי בזיליקום קצוצים גס
מעט אורגנו
כף שום כתוש
כפית פפריקה אדומה מתוקה
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
גבינת מוצרלה לפיצה 

* ניתן להוסיף: פטריות, תירס, בצל בעצם כל תוספת שאוהבים.

להכנת הבצק :
במיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח, שמרים, דבש, מלח.
 מפעילים את המיקסר במהירות בינונית 
מוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד רך ונעים למגע, יש ללוש את הבצק כ 10 דקות.




   משמנים את הבצק במעט שמן זית מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה,
   ומניחים בצד לתפיחה ולהכפלת הנפח.






 מחלקים את הבצק ל 4 כדורים


 מניחים להתפחה נוספת כ רבע שעה.

להכנת הרוטב:
 עושים צלב עם סכין בחלק העגול עם הצ'ופצ'יק בעגבניות . מכניסים לסיר עם מים רותחים לדקה. 
מוציאים וקולפים את הקליפה. מכניסים לבלנדר ומוסיפים  שום, שמן זית, רסק עגבניות .
יוצקים לסיר מוסיפים עלי בזיליקום, אורגנו, מלח, פלפל ופפריקה אדומה.
ומבשלים את הרוטב על אש נמוכה.

מרדדים כדור בצק


 מוסיפים את הרוטב ,הגבינה ותוספות





מניחים את הפיצה על אבן השמוט למשך 12-15 דקות עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת. 









 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...