יום שבת, 22 ביוני 2013

פרעצל ביתי, רך וטעים !

כמעט כל שבת הפך הבילוי המשפחתי  ללכת לבריכה. הילדים מרוצים מוציאים אנרגיות וחוזרים עייפים מה שאומר שהם הולכים לישון מוקדם וגם ההורים מרוצים.
אנו אוכלים את ארוחת הבוקר בבריכה .
השבוע החלטתי להכין פרעצל ביתי וטעים לפי מתכון של שירלי נמש מהבלוג " מתוקים שלי" .








מצרכים ל – 8 פרעצלס גדולים:
4.5 כוסות (630 גר') קמח מנופה
2 כפות (30 גר') סוכר חום בהיר
2.5 כפיות (15 גר') מלח
2 ו – 1/4 כפיות (10 גר') שמרים יבשים
70 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
1.5 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
לבישול -
2 ליטר מים
1 חבילה (50 גרם) סודה לשתייה
לציפוי -
1 ביצה טרופה יחד עם כף מים
מלח גס.
ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח , מלח וסוכר, מערבבים מוסיפים את השמרים, מוסיפים את קוביות החמאה ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק. לשים עוד כ 5-6 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. משמנים את הקערה מגלגלים את הבצק כך שיצופה בשמן מכל הצדדים.

2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים תנור 200-220 מעלות ומביאים לרתיחה את המים בסיר יחד עם הסודה לשתייה.

4. מחלקים את הבצק ל – 8 חלקים. יוצרים מכל חלק צורה של פרעצל, יש להדק את קצוות הבצק היטב כדי שלא יפתחו במהלך הבישול והאפייה.

5. מניחים את הבצק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מוברש בשכבה דקה של שמן.
6. מבשלים את הפרצלס במים הרותחים למשך כ – דקה עד שהבצק צף כלפי מעלה ותופח מעט. 
7. מניחים את הבצק המבושל בתבנית עם נייר האפייה המשומן, מברישים  בביצה ובוזקים מעט מלח גס.



8. אופים כ    15– 11 דקות או עד שהפרעצלס מזהיבים. 




3 תגובות:

  1. עכשיו החזרת אותי אחורה בזמן... בכל יום שישי סבתי הייתה מכינה בייגל שכזה. מתכון מדוייק להפליא לסבתי. לכן, לארוחת ערב היום ילדי יתענגו על בייגל מצופה מלח גס וגבינת שמנת ליד.
    תודה על המתכון

    השבמחק
  2. נראה טעים וקל להכנה... איזה כיף!

    השבמחק
  3. תודה על הפרגון כייף לשמוע

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...